Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς – Αναβλήθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Νίκος Κοτζιάς – Αναβλήθηκε η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο της αναβολής της επίσκεψης Λαβρόφ στην Ελλάδα. Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Σεργκέι Μασλόφ, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Ελλάδα αναβάλλεται. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, δεν […]

Έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στον απόηχο της αναβολής της επίσκεψης Λαβρόφ στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Σεργκέι Μασλόφ, η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στην Ελλάδα αναβάλλεται.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρέσβη, δεν είναι πλέον κατάλληλη η χρονική περίοδος του Φθινοπώρου για έλθει στην Ελλάδα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Μασλόφ προανήγγειλε επίσης ότι η Ρωσία θα απελάσει Έλληνες διπλωμάτες.

Ανέφερε πάντως πως ο αριθμός των διπλωματών που θα απελαθούν και η ημερομηνία που αυτό θα συμβεί, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. «Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, θα υπάρξουν αντίποινα», πρόσθεσε.

Με αφορμή δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επισήμαναν μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Η ελληνική πλευρά ήταν εκείνη που ζήτησε την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter παραθέτει παλαιότερες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά.

«Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): «Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο»», σημειώνει στην ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία.

greece russia


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ