Κοτζιάς: Σπάνια στην παγκόσμια ιστορία άλλαξε το όνομα μιας χώρας

Κοτζιάς: Σπάνια στην παγκόσμια ιστορία άλλαξε το όνομα μιας χώρας

Δριμεία κριτική του Νίκου Κοτζιά σε όσους αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών  στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ που διοργάνωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών. «Όταν κάνεις διακρατικές συμφωνίες πάντα κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις. Και όσοι κάνουν κριτική σε αυτή τη συμφωνία, δεν έχω ακούσει να […]

Δριμεία κριτική του Νίκου Κοτζιά σε όσους αμφισβητούν τη Συμφωνία των Πρεσπών  στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ που διοργάνωσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όταν κάνεις διακρατικές συμφωνίες πάντα κάτι παίρνεις και κάτι δίνεις. Και όσοι κάνουν κριτική σε αυτή τη συμφωνία, δεν έχω ακούσει να λένε τι ακριβώς να δώσουμε. Κάναμε μια συμφωνία που θα έχουν κέρδη και οι δύο πλευρές. Ασφαλώς δεν τα κερδίσαμε όλα. Χωρίς συμβιβασμό δεν υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες πως η ελληνική πλευρά έδωσε στην ΠΓΔΜ την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ο κ. Κοτζιάς διερωτήθηκε πως θα ήταν δυνατόν να κερδίσει το δημοψήφισμα αν δεν δίναμε τίποτα.

«Ναι, δώσαμε την πρόσκληση για το ΝΑΤΟ, αλλά με τον όρο ότι θα κάνει αίτηση με το όνομα της συμφωνίας, δηλαδή Βόρεια Μακεδονία», τόνισε ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζοντας ότι αν τελικά δεν αλλάξει όνομα η γειτονική χώρα η αίτηση  θα παύσει να ισχύει.

Ο κ. Κοτζιάς υπεραμύνθηκε της συμφωνίας δηλώνοντας ότι «πήραμε την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας. Πολύ σπάνια στην παγκόσμια ιστορία άλλαξε το όνομα μιας χώρας. Και το όνομα είναι γενικής ισχύος, δηλαδή για όλες τις χρήσεις».

anoigmaypex


Πηγή: UNFOLLOW

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ