Ρώσος πρέσβης: «Απογοητευτική» η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες

Ρώσος πρέσβης: «Απογοητευτική» η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μάσλοβ οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Πυροδότηση εκ νέου της κρίσης στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις αυτή τη φορά τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος χαρακτηρίζει «απογοητευτική» την κίνηση της Ελλάδας να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, σημειώνοντας ότι οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διένυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

Ο κ. Μάσλοβ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις μιλώντας την Πέμπτη στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο twitter σήμερα το πρωί.

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί η ελληνική αντίδραση αφού επίκειται επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης Τσίπρα – Κοτζιά ήταν και το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Αθήνας στην κλιμάκωση που επιχείρησε η Μόσχα, καθώς επίκειται επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, μετά από πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα θα είχε και χαρακτήρα προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα. Η επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα είχε χαρακτήρα προετοιμασίας της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα. Το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά», ήταν η αντίδραση της Αθήνας στην απόφαση της Μόσχας να ακυρώσει την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα, όπως άφησαν να διαρρεύσει ελληνικές διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ και συμπλήρωναν ότι «δεν μιλάει για ακύρωση ο Ρώσος πρέσβης αλλά για το ακατάλληλο της στιγμής για την επίσκεψη του Λαβρόφ».

Η ρωσική πρεσβεία έσπευσε άμεσα να διαψεύσει ότι την επίσκεψη Λαβρόφ τη ζήτησε η Ρωσία, όπως υποστήριζε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Νίκου Κοτζιά, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Σεργκέι Λαβρόβ στη Μόσχα τον περασμένο Ιούνιο όταν είπε ότι «επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ