Chester Bennington: Ένας χρόνος χωρίς τον χαρισματικό τραγουδιστή των Linkin Park

Chester Bennington: Ένας χρόνος χωρίς τον χαρισματικό τραγουδιστή των Linkin Park

Ήταν 20 Ιουλίου του 2017. Η μουσική βιομηχανία έμελλε να χάσει ένα από το πιο λαμπρά και υποσχόμενα αστέρια της. Ο Chester Bennington δεν ήταν πιο κοντά μας. Ο ίδιος αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, με τον πιο βίαιο τρόπο, τον απαγχονισμό. Η ζωή του χαρακτηρίστηκε από δόξα, φήμη και καταξίωση στη μουσική […]

Ήταν 20 Ιουλίου του 2017. Η μουσική βιομηχανία έμελλε να χάσει ένα από το πιο λαμπρά και υποσχόμενα αστέρια της. Ο Chester Bennington δεν ήταν πιο κοντά μας. Ο ίδιος αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, με τον πιο βίαιο τρόπο, τον απαγχονισμό.

Η ζωή του χαρακτηρίστηκε από δόξα, φήμη και καταξίωση στη μουσική σκηνή, ως ο frontman της πασίγνωστης nu metal μπάντας Linkin Park.

Ο Bennington γεννήθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα στις 20 Μαρτίου 1976. Ο πατέρας του ήταν αστυνομικός, ενώ η μητέρα του εργαζόταν ως νοσοκόμα. Η παιδική του ηλικία ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της σεξουαλικής παρενόχλησης που δεχόταν επί σειρά ετών από μεγαλύτερο φίλο του. Δεν το ανέφερε ποτέ, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ποτέ.

Οι δυσκολίες δεν σταματούν εκεί. Σε ηλικία 11 ετών είδε τους γονείς του να χωρίζουν, ενώ ήταν θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τους συμμαθητές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στραφεί στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Καταπολέμησε τους εθισμούς του προσωρινά, όταν και μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Μεγάλη βοήθεια σε αυτό του προσέφερε η μουσική. Ήταν η μεγάλη του αγάπη και σε αυτή στράφηκε για να ξεπεράσει τις καταχρήσεις.

Λίγο καιρό μετά, πέρασε από ακρόαση για το συγκρότημα που έμελλε να μετατραπεί στους Linkin Park.

Η επιτυχία της μπάντας ήταν τεράστια. Η μεγάλη έκρηξη έγινε με τον από την αρχή με την κυκλοφορία του «Hybrid Theory».

Στα χρόνια που η μπάντα μεσουρανούσε, εδραιώθηκε ως η δεύτερη εμπορικότερη nu metal μπάντα στις ΗΠΑ, με πάνω από 18 εκατομμύρια δίσκους στις ΗΠΑ και πάνω από 70 εκατομμύρια παγκοσμίως, κερδίζοντας δυο Βραβεία Γκράμι.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, μαζί με τα τεράστια κέρδη του συγκροτήματος, δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία.

Οι εφιαλτικές αναμνήσεις επέστρεψαν.

Οι «δαίμονες» του παρελθόντος δεν τον άφηναν σε ησυχία.

Ο ίδιος έδινε χρόνια μάχη με την κατάθλιψη, απόρροια του παιδικού βιώματος της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι εθισμοί του επέστρεψαν και ο χρόνος για το πρόωρο τέλος κυλούσε αντίστροφα, κάτι που φαινόταν και μέσα από τα τραγούδια του.

Η απώλεια του στενού του φίλου, Κρις Κορνέλ, ο οποίος αυτοκτόνησε, δυο μήνες πριν βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, ήταν το τελειωτικό χτύπημα.

Η ψυχική του υγεία, η οποία βρισκόταν ήδη σε κάκιστη κατάσταση, επλήγη για ακόμα μια φορά. Έδωσε τέλος στην ζωή του δια απαγχονισμού στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, ακριβώς πριν από έναν χρόνο.

Άφησε πίσω του έξι παιδιά από δυο συντρόφους.

Η χαρακτηριστική φωνή του, η οποία είχε σημαδέψει μια ολόκληρη γενιά εφήβων σίγησε για πάντα. Ωστόσο, δεν θα φύγει ποτέ από κοντά μας. Θα ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ