Χαρές και πίκρες στα έδρανα της Βουλής

Χαρές και πίκρες στα έδρανα της Βουλής

To10.gr σας παρουσιάζει το exit poll για τον τρόπο που υποδέχθηκε η πολιτική σκηνή της χώρας, την έκβαση της μάχης ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για τον τίτλο.

Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει ο ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Και η συγκεκριμένη απόφαση «σφράγισε» την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, καθώς οι κιτρινόμαυροι έχουν διαφορά οκτώ βαθμών από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Από την μέρα διεξαγωγής του αγώνα των δύο δικεφάλων στην Τούμπα μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης της επιτροπής εφέσεων, είδαμε τα μύρια όσα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η κόντρα μεταφέρθηκε και σε πολιτικό επίπεδο, με ανακοινώσεις, δημόσιες τοποθετήσεις, συζητήσεις επί συζητήσεων σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Και τι δεν ακούσαμε όλο αυτό το διάστημα. Μέχρι και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά να φωνάζει στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ «να καεί η π..@να η βουλή». Που να το πεις και τι να σχολιάσεις.

Η ΑΕΚ λοιπόν είναι η πρωταθλήτρια για την φετινή σεζόν κι έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής χάρηκαν με την συγκεκριμένη εξέλιξη. Δεν θα σταθούμε όμως μόνο σε αυτούς που χαμογελούν από χθες το μεσημέρι, αλλά θα εστιάσουμε και σ’ εκείνους που δυσαρεστήθηκαν καθώς ήθελαν πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Το μετρό και η ατάκα Τσίπρα για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις τελευταίες του επισκέψεις στην Θεσσαλονίκη, είχε αναφερθεί στο υπό κατασκευή μετρό της πόλης, αλλά παράλληλα είχε πει και την ατάκα για τον ΠΑΟΚ. «Το μόνο που έμεινε είναι να πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ» είχε τονίσει ο πρωθυπουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κρίνοντας λοιπόν από την συγκεκριμένη τοποθέτηση καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πως ο πρωθυπουργός θα προτιμούσε για πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ.

Η χαρά του Φλαμπουράρη

Ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν από τους πρώτους πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου από την Ένωση, καθώς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είναι γνωστό πως είναι ένθερμος υποστηρικτής των κιτρινόμαυρων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως ήταν το απόγευμα της Κυριακής στα επίσημα του ΟΑΚΑ κάθισε δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη) και παρακολούθησε το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό.

Η απογοήτευση του Τσακαλώτου

Ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει κρύψει πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ. Έχει φιλοξενηθεί άλλωστε στην σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα για να παρακολουθήσει παιχνίδια της ομάδα του. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ήθελε να δει πρωταθλητή τον ΠΑΟΚ. Χαρούμενος ο Φλαμπουράρης – απογοητευμένος ο Τσακαλώτος.

Οπαδός της ΑΕΚ αλλά φίλος του Σαββίδη ο Καμμένος

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος είναι οπαδός της ΑΕΚ αλλά από την άλλη πλευρά είναι και φίλος του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη. Από τη μία λοιπόν ο Πάνος Καμμένος μπορεί να χάρηκε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ένωση αλλά από την άλλη να στεναχωρήθηκε που ο φίλος του, Ιβάν Σαββίδης δεν είδε πρωταθλητή τον δικέφαλο του Βορρά.

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν ταχθεί με τοποθετήσεις και ανακοινώσεις υπέρ  του ΠΑΟΚ, ζητώντας να μην τιμωρηθεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σχετική δήλωση έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, εκφράζοντας την άποψη του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Μια κατηγορία μόνος του

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις που είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με τα υβριστικά σχόλια εναντίον Ολυμπιακού και Άρη, σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι οπαδός του ΠΑΟΚ και σίγουρα δεν θα πρέπει να αισθάνθηκε άνετα βλέποντας την Ένωση να κατακτά τον τίτλο.

Φουλ κίτρινο για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είναι από τα κυβερνητικά στελέχη που χάρηκαν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Ένωση. Τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του υφυπουργού αποκαλύφθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Καστελόριζο και μάλιστα μετά από συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με φίλαθλο της Ένωσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ