Το νέο κατηγορητήριο που στέλνει στο εδώλιο τον Βασίλη Γκαγκάτση

Το νέο κατηγορητήριο που στέλνει στο εδώλιο τον Βασίλη Γκαγκάτση

Εκτός από το κακούργημα για την «κάρτα υγείας», ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και που προώθησαν στη Σούπερ Λίγκα Σαββίδης – Μελισσανίδης αντιμετωπίζει και δεύτερη κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία!

Πριν από μερικές ημέρες αποκαλύψαμε τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, αναφορικά με την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της ΕΠΟ για τη διετία 2004-2006 που φαίνεται ότι προκάλεσαν ζημιά ύψους 6 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία. Η εφημερίδα «Άποψη» φέρνει στο φως της δημοσιότητας το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει εκτός από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Γκαγκάτση και τους Γιώργο Σιντόρη, Γιάννη Οικονομίδη, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιώργο Γκιρτζίκη και Σωκράτη Παπαδόπουλου που ήταν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή που ο διευθύνοντας σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας «αλωνίζει» στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου – και οι δύο άντρες έτυχαν υποστήριξης από το μπλοκ Σαββίδη – Μελισσανίδη προκειμένου να αναρριχηθούν στις θέσεις που κατέχουν σήμερα, καθώς και στα γραφεία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, μολονότι και οι δύο θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αποτελεί καραμπινάτο σκάνδαλο η παρουσία του δις κακουργηματικά διωκόμενου Γκαγκάτση στον συνεταιρισμό.

Αναλυτικά η νέα παραπομπή Γκαγκάτση:

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4500/2017, που εκδόθηκε στις 31/10/2017, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών (Ιωάννης Παπαϊωάννου, πρόεδρος, Βασιλική Κωνσταντοπούλου και Ελεθέριος-Βενιζέλος Τζιούβας, πλημμελειοδίκες οι κατηγορούμενοι Βασίλειος Γκαγκάτσης του Χρυσόστομου, 2. Γεώργιος Σιντόρης του Βασιλείου, 3. Ιωάννης Οικονομίδης του Ιακώβου, 4. Βασίλειος Χατζηαποστόλου του Ιωάννη, 5. Γεώργιος Γκιρτζίκης του Αλεξάνδρου, 6. Σωκράτης Παπαδόπουλος του Οδυσσέα, ) παραπέμπονται στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων) Αθηνών για να δικαστούν ως υπαίτιοι των παρακάτω αδικημάτων. Κατά τον παρακάτω τόπο και χρόνο τέλεσαν με πρόθεση έγκλημα, που προβλέπεται από το νόμο και τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας ποινή.

Ειδικότερα: Στον κατωτέρω τόπο και χρόνο ενεργώντας από κοινού, ήτοι κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, ζημιώσανε εν γνώσει τους την περιουσία άλλου, της οποίας τη διαχείριση είχανε βάσει νόμου, η δε προκληθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ, ήδη 30.000 ευρώ και ειδικότερα ενεργώντας από κοινού και διαχειριζόμενοι την περιουσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), ως εκ της ιδιότητάς τους ως μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αυτής, αντί να προάγουν το συμφέρον της ως οφείλανε με τη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα προσέφεραν το υψηλότερο τίμημα, ζημιώσανε εν γνώσει τους την προκληθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα στην Αθήνα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (εφεξής ΕΠΟ) προκήρυξε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος (β΄ φάσεως, γ΄ φάσεως, προημιτελικής φάσεως, ημιτελικής φάσεως και τελικού) των αγωνιστικών περιόδων 2004-2005 και 2005-2006 υπό τον όρο της υποβολής προσφοράς και για τις ανωτέρω δύο αγωνιστικές περιόδους με την υπ’ αριθ. Πρωτ.: 14502 από 18/5/2004 πρόσκληση ενδιαφέροντος, που δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Τύπο την 19-5-2004.

Στην ανωτέρω πρόσκληση ανταποκρίθηκαν τέσσερις εταιρείες, υποβάλλοντας τις εξής οικονομικές προσφορές: 1) Η «ΕΡΤ Α.Ε.», η οποία προσέφερε στην ΕΠΟ συνολικό τίμημα 6.100.000 ευρώ, ήτοι 3.000.000 ευρώ και 3,100.000 ευρώ, αντίστοιχα, για τη δορυφορική μετάδοση των αγώνων, 2) η εταιρεία «NETMED HELLAS A.E.», η οποία προσέφερε στην ΕΠΟ συνολικό τίμημα 4.200.000 ευρώ, ήτοι 2.100.000 ευρώ για κάθε μία αγωνιστική περίοδο για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στο εσωτερικό και 300.000 ευρώ για κάθε μία αγωνιστική περίοδο για τη δορυφορική μετάδοση των αγώνων, 3) η εταιρεία «BLOMBERGS HOLDINGS Ltd», η οποία προσέφερε στην ΕΠΟ συνολικό τίμημα 6.000.000 ευρώ για τις αγωνιστικές περιόδους 2004-2005 και 2005-2006 για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στο εσωτερικό και 200.000 ευρώ για τη δορυφορική μετάδοση των αγώνων, 4) η εταιρεία «INTERVISION SERVICES BV», η οποία προσέφερε στην ΕΠΟ συνολικό τίμημα 7.000.000 ευρώ για τις αγωνιστικές περιόδους 2004-2005 και 2005-2006 για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων στο εσωτερικό και για τη δορυφορική μετάδοση των αγώνων.

Εντούτοις, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο του υπ’ αριθ. 97 από 15-7-2004 πρακτικού του Δ.Σ. της ΕΠΟ, ο πρώτος των κατηγορουμένων, Βασίλειος Γκαγκάτσης του Χρυσοστόμου, ως πρόεδρος εξέφρασε την άποψη προς το συμβούλιο ότι οι ως άνω προσφορές ήταν χαμηλές και ότι καμιά προσφορά κάτω των 10.000.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή, άποψη η οποία επικράτησε, με συνέπεια να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός και να προχωρήσει η ΕΠΟ σε διαδικασία ανοικτών πλέον προσφορών.

Ακολούθως οι τέσσερις ως άνω εταιρείες γνωστοποίησαν την άρνησή τους στην ΕΠΟ να αυξήσουν την αρχική τους προσφορά, δηλώνοντας ότι αποσύρονται από τον διαγωνισμό, ενώ περί τα τέλη του έτους 2004, εμφανίστηκε για πρώτη φορά η εταιρεία με την επωνυμία «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd», νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι μεν ο συγκατηγορούμενός τους Γεώργιος Κόγιας, ελέγχεται όπως από τον συγκατηγορούμενό τους Πασχάλη Παπαδόπουλο, ποδοσφαιρικό μάνατζερ, η οποία παρότι δεν είχε συμμετάσχει στον ως άνω προκηρυχθέντα διαγωνισμό, ζήτησε εγγράφως από την ΕΠΟ, με το από 21-12-204 τηλεομοιοτυπικό της μήνυμα, την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων έξι συγκεκριμένων αγώνων της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, περιόδου 2004-2005, έναντι συνολικού τιμήματος 240.000 ευρώ, υπό τον αναγκαίο όρο της ταυτόχρονης απόκτησης του δικαιώματος της τελευταίας προσφοράς.

Αμέσως μετά την αποστολή του ως άνω μηνύματος την ίδια ημέρα, ήτοι στις 21-12-2004, οι ως άνω έξι (6) πρώτοι των κατηγορουμένων, συνήλθαν κατεπειγόντως και διά περιφοράς ως μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ και κάνανε αμέσως ομόφωνα δεκτή την ως άνω πρόταση, παραχωρώντας εν γένει τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην ως άνω εταιρεία, απόφαση η οποία, εν τέλει, εισήχθη προς έγκριση στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ, στις 28-1-2005.

Κατόπιν τούτων, επακολούθησε σταδιακά, από 31-1-2005 έως 25-4-2005, η παραχώρηση στην «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd» του συνόλου των δικαιωμάτων μετάδοσης των επίμαχων αγώνων, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.100.000 ευρώ, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, οι προσφορές του κηρυχθέντος άγονου πλειοδοτικού διαγωνισμού υπερέβαιναν το ποσόν των 2.100.000 ευρώ για κάθε αγωνιστική περίοδο και αυτή ως δικαιούχος πλέον των δικαιωμάτων που σταδιακά της παραχώρησε η ΕΠΟ, κατά τα ανωτέρω, ήρθε σε διαπραγμάτευση με την «ΕΡΤ ΑΕ» για την περαιτέρω πώληση στην τελευταία των δικαιωμάτων αυτών και έτσι, δυνάμει της από 31-3-2005 συμβάσεως μεταξύ της εταιρείας «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd» και «ΕΡΤ ΑΕ», η πρώτη παραχώρησε στην τελευταία τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, κατά την αγωνιστική περίοδο 2004-2005, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.400.000 ευρώ, αποκομίζοντας ως καθαρό κέρδος το ποσό των 300.000 ευρώ. Επομένως κατά τους παραπάνω τόπο, την Αθήνα, και χρόνο, την 21-12-2004, οι ως άνω 6 πρώτοι των κατηγορουμένων, ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόδοσης, και διαχειριζόμενοι την περιουσία της ΕΠΟ, ως εκ της ιδιότητάς τους ως μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αυτής, αντί να προάγουν το συμφέρον της, ως οφείλανε, και να συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με τους τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς, που θα προσέφεραν το υψηλότερο τίμημα των δικαιωμάτων ραδιοφωνικής μετάδοσης ή αναμετάδοσης των αθλητικών διοργανώσεων του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς και αυτών στις οποίες αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, αυτοί προχώρησαν στη σταδιακή παραχώρηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος, της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, στη «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd», έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.100.000 ευρώ περίπου, προκαλώντας εκ προθέσεως ζημία στην περιουσία της ΕΠΟ, διότι η «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd» στη συνέχεια, ως δικαιούχος πλέον των δικαιωμάτων που σταδιακά της παραχώρησε η ΕΠΟ κατά τα ανωτέρω, ήρθε σε διαπραγμάτευση με την «ΕΡΤ ΑΕ», για την περαιτέρω πώληση στην τελευταία των δικαιωμάτων αυτών και έτσι, δυνάμει της από 31-3-2005 συμβάσεως μεταξύ της εταιρείας «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd» και της «ΕΡΤ ΑΕ», η πρώτη παραχώρησε στην τελευταία τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.400.000 ευρώ, αποκομίζοντας ως καθαρό κέρδος το ποσό των 300.000 ευρώ.

Η δε ζημία που προκάλεσαν οι ανωτέρω 6 πρώτοι των κατηγορουμένων στην περιουσία της ΕΠΟ, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν το αντίστοιχο ποσό του καθαρού κέρδους που εισέπραξε η «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd» αντί αυτής.

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται επίσης οι έβδομος και όγδοος των κατηγορουμένων, Πασχάλης Παπαδόπουλος του Κωνσταντίνου και Γεώργιος Κόγιας του Ανδρέα, αντιστοίχως, για να δικαστούν ως υπαίτιοι του ότι στον παρακάτω αναφερόμενο τόπο και χρόνο τέλεσαν με πρόθεση έγκλημα, που προβλέπεται από το νόμο και τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας ποινή.

Ειδικότερα:Στην πράξη τους δε αυτή προέβησαν διότι, οι έβδομος και όγδοος των κατηγορουμένων, στην Αθήνα, στις 21-12-2004, ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης, με πειθώ και φορτικότητα, προκάλεσαν σε αυτούς την παραπάνω απόφαση καθώς ο έβδομος των κατηγορουμένων, Πασχάλης Παπαδόπουλος, ελέγχει την ως άνω εταιρεία με την επωνυμία «STADIUM SPORT AGENCIES Ltd», νόμιμος εκπρόσωπος της οποίας είναι ο όγδοος των κατηγορουμένων, Γεώργιος Κόγιας, και στην οποία σταδιακά παραχωρήθηκαν το σύνολο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.100.000 ευρώ περίπου, προκαλώντας εκ προθέσεως ζημία στην περιουσία της ΕΠΟ καθώς αυτή παραχώρησε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στην ΕΡΤ ΑΕ τα δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος, έναντι του συνολικού τιμήματος του 1.400.000 ευρώ, αποκομίζοντας ως καθαρό κέρδος το ποσό των 300.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ