Κριστιάνο Ρονάλντο : Από θύμα bullying, στην κορυφή του κόσμου

Κριστιάνο Ρονάλντο : Από θύμα bullying, στην κορυφή του κόσμου

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεχόταν bullying για την βαριά προφορά του. Ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει. Ένας άνθρωπος όμως, που έγινε δεύτερος πατέρας του, κατάφερε να τον μεταπείσει. Όπως λένε και στο εξωτερικό, the rest is history...

Ξεκίνησε από τις γειτονιές της Μαδέιρα, βρέθηκε στην πρωτεύουσα και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από εκεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και από την βροχερή Αγγλία στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έγραψε και εξακολουθεί να γράφει τη δική του ιστορία. Πλέον έχει σκοράρει περισσότερα από 600 γκολ στην καριέρα του, έχει κατακτήσει δεκάδες προσωπικούς και ομαδικούς τίτλους, ενώ πριν από ενάμισι χρόνο έφθασε στην κορυφή της Ευρώπης και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, που πανηγύρισε την κατάκτηση του Euro μέσα στη Γαλλία, επί της οικοδέσποινας χώρας.

Ο δρόμος προς την κορυφή και την καταξίωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Στις 10:20 το πρωί της 5ης φεβρουαρίου του 1985, η Ντολόρες Αβέιρο γέννησε το τέταρτο παιδί της στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ντος Σάντος Αβέιρο, πήρε το όνομά του προς τιμήν του πρώην ηθοποιού και προέδρου των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν. Μεγάλωσε δύσκολα, φτωχά, έχοντας τα απολύτως απαραίτητα και αυτά όχι κάθε μέρα. Περιβαλλόταν από φτώχεια, πάνω από το κεφάλι του είχε μια ψευδοροφή και τα όποια παιχνίδια του, ήταν μια μεταχειρισμένα. Με μια μπάλα στα πόδια, όμως, ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο πατέρας του εργαζόταν ως φροντιστής στην Αντορίνια, ομάδα στην οποία ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήμα. Με το ταλέντο του ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα, όπως και στην ηλικιακή ομάδα της πατρίδας του, κάτι που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η ομάδα της πρωτεύουσας τον «έκλεισε» όταν ήταν 11 ετών και ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1997, ο 12χρονος Ρονάλντο άφησε τη φτωχογειτονιά του Σαν Αντόνιο και μετακόμισε στη Λισαβόνα, κυνηγώντας το όνειρό του. Βρισκόταν στο δρόμο προς την επιτυχία.

Δεν ήταν εύκολο, η Σπόρτινγκ όμως του μεταμόρφωσε τη ζωή. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε να αντιμετωπίσει και εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Κλεινόταν πολλές ώρες στο δωμάτιό του, διότι στο σχολείο του δεχόταν bullying λόγω της βαριάς προφοράς του. Ήταν κοντά στο να τα παρατήσει, η μητέρα του όμως τον προέτρεψε να ακολουθήσει το όνειρό του και να φθάσει στην κορυφή του κόσμου. Η Σπόρτινγκ έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει, τα κατάφερε και κομβικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ένας κύριος ονόματι Λεόνε Πόντε.

Σήμερα προπονητής της ουγγρικής Ντέμπρετσεν, ο Πόντε εργαζόταν τότε ως επικεφαλής του ηλικιακού τμήματος που αγωνιζόταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ήταν και αυτός από την Μαδέιρα, οπότε το δέσιμο με τον Κριστιάνο ήταν άμεσο. Έγινε κάτι σαν δεύτερος πατέρας του. Τον συμβούλευε στα πάντα, τόσο ποδοσφαιρικά όσο και εκτός του αθλήματος. Ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που τον είχε πάρει υπ’ ευθύνη του, ενημερώνοντας και την οικογένειά του για την εξέλιξη του κανακάρη τους.

Ακριβώς δίπλα από το προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, υπήρχε μια στοά με όλα τα τελευταία video games της εποχής. Ο Ρονάλντο και οι φίλοι του πήγαιναν συχνά εκεί για να παίζουν Puzzle Bubble και Dayttona USA. Μια ημέρα, περίπου στη μέση του μήνα, ρώτησε την μητέρα του αν μπορεί να του στείλει λίγα χρήματα, διότι είχε ξοδέψει ήδη το «βοήθημα» που έπαιρνε από την ομάδα. Αυτό της κίνησε την περιέργεια και την έβαλε σε σκέψεις, με την Ντολόρες να επικοινωνεί με τον Πόντε, προκειμένου να το διερευνήσει.

Γρήγορα ο συντοπίτης τους έμαθε ότι ο Ρονάλτο είχε ξοδέψει όλα τα χρήματά του στα video games. Απαγόρευσε δια ροπάλου στον πιτσιρικά τότε Κριστιάνο να επισκεφθεί ξανά την στοά. Όπερ και εγένετο. Ο Ρονάλντο έμαθε να σέβεται τους άλλους, να καθαρίζει, να πλένει τα ρούχα του. Όλοι ήξεραν ότι ήταν ξεχωριστός, ποτέ όμως ο ίδιος δεν συμπεριφέρθηκε με υπεροψία, ποτέ σαν να ήταν καλύτερος από τους άλλους. Η Σπόρτινγκ έχει ως μότο στις ακαδημίες πως πριν κάνει κάποιον ποδοσφαιριστή, καθήκον της είναι τον κάνει από αγόρι, άντρα. Στη θητεία του εκεί, ο Κριστιάνο έγινε και τα δύο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ