Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει, εκεί που όλοι σταματούν (pics, vids)

Ο ΛεΜπρόν συνεχίζει, εκεί που όλοι σταματούν (pics, vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον 37 ετών και εξακολουθεί να παίζει σαν 20χρονος, ενώ βρίσκεται στο NBA από το 2003. Οι Λέικερς είναι σε κρίση, κι ο «Βασιλιάς» κάνει ό,τι μπορεί, παλεύοντας μόνος του.

Για χρόνια στο NBA ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν το «απόλυτο αφεντικό» στην ανατολικη περιφέρεια. Όμως από την μετακόμισή του στους Λέικερς βλέπει τον ανταγωνισμό να αυξάνεται και την Δύση να είναι… άγρια.

Αν και 37 ετών πλέον παλεύει μόνος να σώσει τη σεζόν των Λέικερς, με τον Άντονι Ντέιβις να είναι στα «πιτς» λόγω τραυματισμού. Παρά την ηλικία του τα πηγαίνει πάντως περίφημα ως τώρα, σε ατομικό επίπεδο.

Προσέχει το σώμα του όσο κανένας

Ξέρει ότι τα χρόνια που μπορεί ένας αθλητής να βρίσκεται στο παρκέ και πολύ περισσότερο να προσφέρει σε κορυφσίο επίπεδο, δεν είναι ανεξάντλητα, γι αυτό και φροντίζει να προσέχει το σώμα του όσο γίνεται περισσότερο.

Κρυοθεραπείες. σάουνα και ό,τι υπάρχει που να μειώνει τη φθορά του σώματος το κάνει, δαπανώντας 1 εκατ. ετησίως γι’ αυτό τον σκοπό.

Όλη αυτή προετοιμασία σε συνδυασμό με τη διαχείρηση που κάνει ο ίδιος εν ώρα αγώνα αποδίδουν το μάξιμουμ. Ξέρει πότε να καρφώσει, πότε να σηκωθεί για τάπα, πότε να παίξει με πλήρη ένταση στην άμυνα. Έτσι μπορεί να «γυρίζει τον διακόπτη» όταν πλησιάζουν τα playoffs, η περίοδος που το παιχνίδι γίνεται πιο physical.

Είναι εξαιρετικός στα κρίσιμα

Για πολλά χρόνια τον συνόδευε η λεζάντα του αποτυχημένου όταν η μπάλα «έκαιγε». Πλέον είναι ο παίκτης με τα περισσότερα νικητήρια buzzer beater, 11 τον αριθμό, αποδεικνύωντας τους πάντες λάθος και σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Έφτασε τους 36.000 πόντους και πλέον ο Καρλ Μαλόουν νιώθει «καυτή την ανάσα του» και βλέπει τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών να απειλείται άμεσα. Φέτος είναι ήδη δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 28.9 πόντους μέσο όρο, πίσω μόνο από τον Κέβιν Ντουράντ, που έχει 29.9.

Όμως δεν είναι μόνο σκόρερ ο ΛεΜπρόν, αλλά και πασέρ, ο έβδομος κορυφαίος μάλιστα στο NBA από τα ξημερώματα, φτάνοντας τις 9.888 και ξεπερνώντας τον Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Παρά τους τραυματισμούς που πέρασε πέρυσι κσι φέτος «σφίγγει τα δόντια», παίζοντας ακόμη και σέντερ. Τα κάνει όλα και συμφέρει, τη στιγμή που δεν σκέφτεται να αποσυρθεί, θέλοντας τουλάχιστον να παίξει μαζί με τον γιο του στο NBA και ποιος ξέρει πού θα σταματήσει. Οι Λέικερς είναι έβδομοι με ρεκόρ 21-20, κανείς όμως δεν μπορεί να του προσάψει τίποτα για υη σεζόν ως τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ