Σαν σήμερα : Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Αντετοκούνμπο

Σαν σήμερα : Στους Μιλγουόκι Μπακς ο Αντετοκούνμπο

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τότε που άλλαξε η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Σαν σήμερα, ο Greek Freak έγινε επίσημα παίκτης του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ήταν μόλις 18 χρονών όταν από τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου έκανε το μεγαλύτερο άλμα που θα μπορούσε να φανταστεί. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σαν σήμερα επιλέχθηκε στο Νο.15 του draft από τους Μιλγουόκι Μπακς και γίνεται ο πρώτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που φτάνει τόσο ψηλά σε draft! Από τα γήπεδα της Α2 στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ δεν το λέει κανείς αμελητέο επίτευγμα. Σαν σήμερα λοιπόν ξεκίνησε το παραμύθι του Γιάννη…

Από τις 28 Απριλίου του ίδιου έτους είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του Γιάννη στο draft. Στις 30 του Ιουλίου υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους Μπακς και άρχισε προετοιμασία.

Related image

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ είχε μέσο όρο 6,8 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,8 κοψίματα και 0,8 κλεψίματα σε 77 εμφανίσεις. Σκόραρε 23 φορές διψήφιο αριθμό πόντων και μάζεψε 2 φορές διψήφιο αριθμό ριμπάουντ, κάνοντας έτσι και τις δύο αυτές φορές νταμπλ νταμπλ.

Ο Γιάννης τελείωσε τη σεζόν με 61 κοψίματα, όντας πρώτος στην αντίστοιχη κατηγορία ανάμεσα στους νεοφερμένους παίκτες του ΝΒΑ, και κατετάγη συνολικά έβδομος στον κατάλογο των ρούκι του πρωταθλήματος. Επίσης, επιλέχτηκε να παίξει στο Rising Stars Challenge στο Σαββατοκύριακο του ΝΒΑ All-Star που διεξήχθη στη Νέα Ορλεάνη, όπου σημείωσε 9 πόντους, 2 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής. Στο τέλος της σεζόν επιλέχτηκε στην δεύτερη NBA All-Rookie Team. Καθόλου άσχημα για την παρθενική του χρονιά.

Image result for antetokounmpo

Στις 20 Ιανουαρίου του 2015, ο Αντετοκούνμπο έγινε ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους. Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, σκόραρε 27 πόντους και μάζεψε 15 ριμπάουντ, πετυχαίνοντας την καλύτερη του μέχρι τότε απόδοση, χάνοντας όμως από τους Χιούστον Ρόκετς. Τρεις μέρες αργότερα βραβεύθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της εβδομάδας στην ανατολική Περιφέρεια για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε από τις 2 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά αυτό το βραβείο. Αργότερα διαγωνίστηκε στον διαγωνισμό καρφωμάτων του NBA που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη.

Την επόμενη σεζόν και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου του 2015, ο Αντετοκούνμπο έπαιξε για την ομάδα της Team Africa στον αγώνα επίδειξης 2015 NBA Africa, αντιπροσωπεύοντας την Νιγηρία καθώς οι γονείς του είχαν γεννηθεί εκεί.

Στις 26 Οκτωβρίου του 2015, έλαβε επέκταση του συμβολαίου του από τους Μιλγουόκι Μπακς για το επόμενο αγωνιστικό έτος του 2016–17. Ο Αντετοκούνμπο βελτίωσε τον μέσο όρο σκοραρίσματος του σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ανεβάζοντας τον μέσο όρο του στους 16 ανά αγώνα κατά τους πρώτους 20 αγώνες. Είχε επίσης υψηλό ποσοστό στις προσπάθειες 2πόντων στο 53%. Στις 19 Νοεμβρίου, σκόραρε 33 πόντους εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς, σύνολο το οποίο ήταν το υψηλότερο που είχε επιτύχει έως τότε. Στις 12 Δεκεμβρίου, έφτασε σχεδόν το πρώτο του τριπλ νταμπλ με 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, και 8 ασίστ, βοηθώντας τους Μπακς να κερδίσουν τους Ουόριορς με 108–95. Στις 15 Ιανουαρίου του 2016, σκόραρε 28 πόντους και έκανε ατομικό ρεκόρ με 16 ριμπάουντ σε νίκη στην παράταση 108–101 επί των Ατλάντα Χοκς.

Image result for antetokounmpo

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Αντετοκούνμπο κατάφερε να κάνει το πρώτο τριπλ νταμπλ της αθλητικής του σταδιοδρομίας, με 27 πόντους, 12 ριμπάουντ, και 10 ασίστ, έναντι των Λος Άντζελες Λέικερς με το τελικό σκορ να είναι 108–101 υπέρ των Μιλγουόκι Μπακς. Η επίδοση αυτή τον έκανε επίσης να είναι ο νεαρότερος αθλητής των Μιλγουόκι Μπακς ο οποίος έκανε τριπλ νταμπλ καθώς ήταν μόνο 21 ετών την περίοδο εκείνη.Στις 13 Μαρτίου, έκανε το τέταρτο, πλέον, τριπλ νταμπλ του σε 11 αγώνες, έχοντας 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και ατομικό ρεκόρ 14 ασίστ στην νίκη με 109–100 επί των Μπρούκλυν Νετς, και παράλληλα έγινε ο πρώτος παίκτης των Μπακς ο οποίος κατάφερε να έχει 4 τριπλ νταμπλ εντός ενός αγωνιστικού έτους. Στις 1 Απριλίου, έκανε το 5ο του τριπλ νταμπλ της περιόδου με 18 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ στην νίκη με 113–110 έναντι των Ορλάντο Μάτζικ. Δύο ημέρες αργότερα, πραγματοποίησε την υψηλότερη επίδοση συγκομιδής πόντων σκοράροντας 34 επί των Σικάγο Μπουλς στην ήττα για το Μιλγουόκι με 102–98.

«Χρυσό» συμβόλαιο με τους Μπακς

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Αντετοκούνμπο έλαβε 4ετή επέκταση συμβολαίου από τους Μιλγουόκι Μπακς, με συνολικές απολαβές 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Στον πρώτο αγώνα του αγωνιστικού έτους 2016-2017 του NBA, ο Αντετοκούνμπο σκόραρε 31 πόντους στην ήττα των Μπακς με 107–96 από τους Χόρνετς. Στις 21 Νοεμβρίου, έκανε το 6ο συνολικά τριπλ νταμπλ της σταδιοδρομίας του, με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 5 κλεψίματα, και 3 κοψίματα, στην νίκη των Μπακς επί των Μάτζικ με 93–89. Στις 19 Νοεμβρίου, ισοφάρισε την επίδοση σκοραρίσματος που είχε φτάνοντας στους 34 πόντους με 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 κοψίματα στην νίκη με 118–101 εναντίον των Καβαλίερς.

Στις 5 Δεκεμβρίου, ανακηρύχθηκε ο παίκτης της εβδομάδος για ολόκληρη την ανατολική περιφέρεια του NBA, μετά από τους αγώνες που έπαιξε από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, οδηγώντας του Μπακς σε σερί 3 συνεχόμενων νικών και έχοντας 24,3 πόντους μέσο όρο (4ος υψηλότερος στην Ανατολική περιφέρεια), 10,0 ριμπάουντ (5ος σε ισοβαθμία), 6,3 ασίστ, και 3,67 κλεψίματα (κορυφαίος στο πρωτάθλημα).

Image result for antetokounmpo

Άλλα σημαντικά επιτεύγματα που ο Αντετοκούνμπο σημείωσε με την λήξη της κανονικής περιόδου των αγώνων ήταν η πρωτιά του σε κάθε μια από τις 5 κύριες στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα, κοψίματα) της ομάδας του, κάτι που στην ιστορία του NBA μόνο 4 άλλοι παίκτες είχαν καταφέρει πριν από αυτόν στις δικές τους ομάδες (Ντέιβ Κάουενς, Σκότι Πίπεν, Κέβιν Γκαρνέτ, και Λεμπρόν Τζέιμς).Επιπλέον, έγινε ο πρώτος παίκτης του ΝΒΑ ο οποίος κατόρθωσε να τελειώσει ανάμεσα στις 20 πρώτες θέσεις του αγωνιστικού έτους για κάθε μια από τις κύριες στατιστικές κατηγορίες.

Στα τέλη του Απριλίου του 2017, κατά τον 6ο αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς εναντίον των Τορόντο Ράπτορς για τα πλέι οφ του 2017, ο Αντετοκούνμπο σημείωσε 34 πόντους και την υψηλότερη του επίδοση σε αγώνες πλέι οφ έως και το 2017, οι Μπακς ωστόσο έχασαν τον αγώνα με 92-89 στο Μιλγουόκι και αποκλείστηκαν από τους Ράπτορς, καθώς σε σύνολο 6 αγώνων ηττήθηκαν 4 φορές και κέρδισαν 2.

Φέτος, από τους 89 αγώνες των Μπακς σε regular season και playoffs, ο Γιάννης αγωνίστηκε στους 82 (75 στην κανονική διάρκεια και 7 στα playoffs). Για το πρώτο μισό της σεζόν, ο Αντετοκούνμπο έπαιζε σαν δαιμονισμένος. Οι Μπακς έκαναν τη μια νίκη μετά την άλλη και αίφνης, ήρθε μια καθίζηση. Η απομάκρυνση του Τζέισον Κιντ από τον πάγκο επέφερε μια αλλαγή και στην ψυχολογία του Έλληνα σταρ από τα Σεπόλια.

Τα ποσοστά του έπεσαν και έμεινε πίσω στην κούρσα του MVP, όμως ήταν στο μέσα στους πέντε πρώτους σκόρερ πίσω από τους Λίλαρντ, Ντέιβις, ΛεΜπρόν Τζέιμς και Χάρντεν. Ακόμη, ήταν παρών στο ΤΟΡ 10 όλων των βασικών στατιστικών κατηγοριών.

Τα «ελάφια» κινδύνευσαν να χάσουν και το εισιτήριο για τα playoffs, ωστόσο στις τελευταίες αγωνιστικές έκαναν σημαντικές νίκες και οι Πίστονς δεν μπόρεσαν να τους φτάσουν. Τερμάτισαν 7οι μπροστά από τους Ουίζαρντς με ρεκόρ 44-38. Αναμφισβήτητα, η σεζόν θα μπορούσε ολοκληρωθεί διαφορετικά, αλλά δεν στάθηκαν ικανοί να σπάσουν την έδρα των Σέλτικς και αποκλείστηκαν, ό,τι κι αν έκανε ο Αντετοκούνμπο και η παρέα του.

Image result for antetokounmpo

Ο Γιάννης σημείωσε 42 double-double και 1 triple-double. Σε 4 παιχνίδια μέτρησε τουλάχιστον 40 πόντους, ενώ σε 27 αγώνες είχε από 30 πόντους και πάνω. Από πλευράς ποσοστών, είχε μέσο όρο 9.9/18.7 σουτ εντός πεδιάς (52,9%), 0,6/1.9 τρίποντα (28,4%), 6,5/8,5 βολές (76%).

Τέλος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Αντετοκούνμπο έδωσε το παρών σε All Star Game. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να γίνει αυτό και φέτος. Εκείνος με την παρουσία του και τα επιτεύγματά του και οι υποστηρικτές του με το περίφημο #GiannisAntetokounmpoNBAVote. Ο Γιάνναρος πρόσφερε το δικό του θέαμα, έχοντας μάλιστα 16 πόντους με 6/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη. Αγωνίστηκε 27 λεπτά όντας από τους παίκτες που έπαιξαν περισσότερο για την team Stephen, γεγονός που δείχνει ότι είναι ξεκάθαρα ένας top class NBAer.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ