Όταν ο Τόρες κατέκτησε τις καρδιές των Ισπανών (pic, vid)

Όταν ο Τόρες κατέκτησε τις καρδιές των Ισπανών (pic, vid)

Σαν σήμερα, πριν από 10 χρόνια, ο Φερνάντο Τόρες έβαζε το πρώτο λιθαράκι στο κτίσιμο της κραταιάς (για μια τετραετία) ισπανικής ποδοσφαιρικής αυτοκρατορίας

Euro 2008, 29 Ιουνίου, Βιέννη: Οι παίκτες του Λουίς Αραγονές έτοιμοι να βγουν στο χορτάρι, να τελειώσουν… τη δουλειά επικρατώντας των Γερμανών. Ακούν τις τελευταίες οδηγίες, τα λόγια του προπονητή τους. Μόνο μία προοπτική υπάρχει, η νίκη.

Πέρασαν 10 χρόνια από εκείνο το βράδυ. Η επικράτηση της Ισπανίας επί της Γερμανίας (1-0) στο Ερνστ Χάπελ και η επιστροφή (μετά από 44 χρόνια!) στην κορυφή της Ευρώπης δεν θα ξεχασθεί ποτέ. Εκείνο τη νύχτα το ισπανικό ποδόσφαιρο άρχισε να γράφει τα δικά του κεφάλαια στην ποδοσφαιρική Βίβλο. Ήρωας, ο Φερνάντο Τόρες!

Οι Φούριας Ρόχας, υπό την μαεστρία του αείμνηστου Λουίς Αραγονές, έκαναν τρεις νίκες στους ομίλους, απέκλεισαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια – Ιταλία στα προημιτελικά, πέρασαν με άνεση τον σκόπελο της Ρωσίας στα ημιτελικά και έκοψαν αήττητοι το νήμα του τερματισμού.

Στον τελικό, λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (33′) ο Σεσκ Φάμπρεγκας βρήκε με κάθετη πάσα τον Τόρες, που πέρασε τον Λαμ και προ του Λέμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Φρίντριχ, Σβάινσταϊγκερ, Φρινγκς, Κλόζε (79′ Γκόμεζ), Μπάλακ, Χίτσλσπεργκερ (58′ Κουράνι), Λαμ (46′ Γιάνσεν), Μέρτεσακερ, Ποντόλσκι, Μέτσελντερ

Ισπανία (Λουίς Αραγονές): Κασίγιας, Μαρτσένα, Πουγιόλ, Ινιέστα, Τσάβι, Τόρες (78′ Γκουίθα), Φάμπρεγας (63′ Αλόνσο), Καπντεβίλα, Σέρχιο Ράμος, Σένα, Σίλβα (66′ Καθόρλα)

Στη συνέχεια, η χρυσή γενιά Ισπανών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το Euro του 2012. «Πριν 10 χρόνια η ομάδα μας έδειξε στον κόσμο ότι η πορεία της ιστορία μπορεί να αλλάξει», έγραψε ο El Niño​ στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

https://twitter.com/Torres/status/1012647043360280576

Θυμηθείτε το τέρμα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ