Ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας

Ο Σπανούλης, ο Παπανικολάου και ο Σλούκας

Με τη συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας με τον Κώστα Παπανικολάου οι αδελφοί Αγγελόπουλοι υλοποιούν με συνέπεια τη δέσμευσή τους για διατήρηση του ελληνικού κορμού του Ολυμπιακού. Ενός κορμού που οικοδόμησαν στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας και στις αρχές της τωρινής και που αποτέλεσε τη στέρεα βάση πάνω στην οποία θεμελιώθηκαν οι τίτλοι και οι […]

Με τη συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας με τον Κώστα Παπανικολάου οι αδελφοί Αγγελόπουλοι υλοποιούν με συνέπεια τη δέσμευσή τους για διατήρηση του ελληνικού κορμού του Ολυμπιακού. Ενός κορμού που οικοδόμησαν στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας και στις αρχές της τωρινής και που αποτέλεσε τη στέρεα βάση πάνω στην οποία θεμελιώθηκαν οι τίτλοι και οι επιτυχίες των τελευταίων έξι χρόνων.

Πρώτος πήγε στον Ολυμπιακό ο Κώστας Σλούκας το 2008, ακολούθησε ο Παπανικολάου το 2009. Το 2010 πήγε ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά και ο Δημήτρης Κατσίβελης, ενώ το 2011 πήγε ο Βαγγέλης Μάντζαρης και επέστρεψαν ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από μια διετία στη Μάλαγα και ο Σλούκας από τον μονοετή δανεισμό του στον Άρη.

Το 2011 είναι κομβική χρονιά, διότι εκείνο το καλοκαίρι λαμβάνεται ουσιαστικά η απόφαση να πορευθεί η ομάδα στηριζόμενη στους παραπάνω παίκτες, που ενώ είχαν αρχίσει να πηγαίνουν σταδιακά στον Ολυμπιακό, τότε μαζεύτηκαν για πρώτη φορά όλοι μαζί. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι περικόπτουν σημαντικά το μπάτζετ αφήνοντας να φύγουν τα «βαριά» συμβόλαια που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια (Παπαλουκάς, Μπουρούσης, Τεόντοσιτς κλπ.), στηρίζουν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς με εντολή να μορφοποιήσει τον ελληνικό κορμό και… η συνέχεια είναι γνωστή. Δύο τρόπαια Ευρωλίγκας και τρία πρωταθλήματα.

Αυτοί που μένουν συνεχόμενα

Αυτός ο κορμός διατηρείται μέχρι και σήμερα, παρόλο που, αν τα βάλει κάτω κανείς, θα δει ότι συνεχόμενη παρουσία στον Ολυμπιακό έχουν μόνον ο Σπανούλης και ο Μάντζαρης. Ο Σπανούλης έχει υπογράψει δύο τριετή συμβόλαια, ένα διετές και το τελευταίο μονοετές. Εκτός από το πρώτο, το οποίο έγινε σίριαλ λόγω της μετάβασής του από τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα υπόλοιπα ήταν αρκετή μια συνάντηση, έστω και πολύωρη ενίοτε, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, για να κλείσει το θέμα.

Ο Μάντζαρης υπέγραψε για 4 χρόνια την πρώτη φορά, ωστόσο ένα χρόνο πριν από τη λήξη αυτού του συμβολαίου, το επέκτεινε για τρία ακόμα. Και πέρυσι υπέγραψε ένα ακόμα τριετές με πολύ καλές αποδοχές εκμεταλλευόμενος την εμπλοκή του Παναθηναϊκού. Η υπόθεση αυτή πήγε να γίνει σίριαλ, ακριβώς επειδή υπήρχε στο τραπέζι πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε παραπάνω από μία συνάντηση του Μάντζαρη με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ για να λήξει το θέμα.

Αυτοί που έφυγαν και γύρισαν

Όλοι οι άλλοι κάποια στιγμή έφυγαν, αλλά επέστρεψαν. Όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος το 2009 πήγε στη Μάλαγα κι έμεινε εκεί για δύο σεζόν. Επέστρεψε το 2011, όταν φτιάχτηκε ο ελληνικός κορμός και από τότε δεν έφυγε ξανά. Βέβαια, τον επόμενο χρόνο δέχθηκε μια πολύ δελεαστική πρόταση από τη Φενερμπαχτσέ, την οποία σκέφτηκε σοβαρά, αλλά αποφάσισε να μείνει υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Πριν λήξει αυτό, το επέκτεινε για άλλα τρία χρόνια και πέρυσι υπέγραψε ένα ακόμα τριετές. Από το 2012 και μετά η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό είναι τυπική διαδικασία. Υπόθεση πέντε λεπτών.

Ο Κώστας Παπανικολάου, που σήμερα χρειάστηκε ένα σχετικά σύντομο τετ α τετ για να υπογράψει τριετές κλειστό συμβόλαιο, το καλοκαίρι του 2013, αμέσως μετά την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού, προτίμησε να κυνηγήσει τα χρήματα και το αμερικάνικο όνειρο. Τα χρήματα που του πρόσφερε η Μπαρτσελόνα βάζοντας εξαψήφιο ποσό στο συμβόλαιό του, αλλά κυρίως ΝΒΑ-out για να δοκιμάσει την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ. Αφού κάθησε ένα χρόνο στο Χιούστον κι άλλον ένα χρόνο στο Ντένβερ, το 2016 επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Αυτοί που έφυγαν

Ο Δημήτρης Κατσίβελης έφυγε το 2015, αλλά αυτή ήταν απόφαση του Ολυμπιακού, διότι δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν από αυτόν. Έτσι, στην ουσία ο μόνος παίκτης από αυτό τον κορμό που έφυγε με δική του απόφαση και δεν έχει επιστρέψει είναι ο Κώστας Σλούκας. Το καλοκαίρι του 2015, όταν έληξε το συμβόλαιό του, ζήτησε αναβάθμιση του αγωνιστικού του ρόλου στην ομάδα, ενώ είχε και μια εξαιρετική πρόταση από τη Φενερμπαχτσέ, την οποία τελικά επέλεξε να αποδεχθεί. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν μπόρεσαν να τον μεταπείσουν στη μεταξύ τους συνάντηση και ο Σλούκας κίνησε για άλλες πολιτείες.

Στο μεταξύ ο κορμός εμπλουτίστηκε με δύο ακόμα παίκτες, οι οποίοι δεν άφησαν να φανούν τα κενά των αποχωρήσεων. Το καλοκαίρι του 2013, όταν έφυγε ο Παπανικολάου, πήγαν στον Ολυμπιακό ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Αμφότεροι εντάχθηκαν σχετικά γρήγορα στην ομάδα και ουσιαστικά πήραν τις θέσεις των Παπανικολάου και Σλούκα. Ο Αγραβάνης υπέγραψε πέρυσι τριετές συμβόλαιο, ενώ τώρα είναι η σειρά του Παπαπέτρου.

Τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει το παράδειγμα του άλλου «Παπ», o οποίος πάνω κάτω στη δική του ηλικία (23 ετών ήταν το 2013 ο Παπανικολάου, 24 είναι σήμερα ο Παπαπέτρου) προτίμησε να κυνηγήσει το μεγάλο συμβόλαιο; Ή ακόμα και του Πρίντεζη, που κι αυτός σε ηλικία 24 ετών θέλησε να βιώσει την εμπειρία της Μάλαγα;

Ή μήπως θα επιλέξει να γίνει Σπανούλης επεκτείνοντας τη συνεχόμενη παρουσία του στον Ολυμπιακό;

Ίδωμεν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ