Ραχίμ Στέρλινγκ: Μεγαλώνοντας στην σκιά του ονείρου σου…

Ραχίμ Στέρλινγκ: Μεγαλώνοντας στην σκιά του ονείρου σου…

«Αν μεγάλωσες με τον ίδιο τρόπο που μεγάλωσα εγώ, μην ακούς τι θέλουν να σου πουν ορισμένα Μέσα. Απλώς θέλουν να κλέψουν τη χαρά σου»

Δεν ήταν ο δρόμος του στρωμένος με ροδοπέταλα. Κι από τότε που οι ανέσεις είναι παραπάνω από όσες έχει πραγματικά ανάγκη ο μέσος άνθρωπος για να ζήσει επαρκώς κι ευτυχισμένος, η κριτική κόσμου και Τύπου είναι πραγματικά σκληρή. Ακόμα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου η Αγγλία έχει καταφέρει μετά από 28 χρόνια να φτάσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ο Ραχίμ Στέρλιγνκ, βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο.

Η «πολύχρωμη» Αγγλία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον έχει όμως ανάγκη. Ανεξαρτήτως των θέσεων των εκάστοτε προπονητών της… τηλεόρασης. Ο ίδιος ο κόουτς των Τριών Λιονταριών σε δηλώσεις του έχει ταχθεί ξεκάθαρα στο πλευρό του. Το ίδιο και οι Γκάρι Νέβιλ και Ντέιβιντ Μπέκαμ. Η επιθετική του δυστοκία (2 γκολ σε 41 παιχνίδια) όμως τον κάνει βορά στις… ορέξεις των φιλάθλων. Κι ας είναι οι κινήσεις του στο χώρο κομβικές για τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα του.

Του λείπει το γκολ, του λείπει το καθαρά μυαλό, χάνει τις πιο απίθανες φάσεις και αυτά μάλλον θα είναι πάντοτε πιο σημαντικά από το καλό πρέσινγκ, την ικανότητά του να προκαλέσει ρήγματα ειδικά απέναντι σε ψηλούς κεντρικούς αμυντικούς, από την δυνατότητά του να παίζει στο ανοιχτό γήπεδο και να δημιουργεί ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες.

Η κριτική, όπως η… βροχή ωστόσο, πρέπει να είναι αρκετά… ευγενική αν έχει σκοπό την ανάπτυξη ενός ανθρώπου, και όχι να καταστρέψει τις ρίζες του. Ο νεαρός άσος της Μάντσεστερ Σίτι έχει συνηθίσει την κριτική. Την κριτική κάθε είδους. Γνωρίζει ότι για κάθε δράση του (ή μη δράση) εντός των τεσσάρων γραμμών υπάρχει μια ίσης έντασης και αντίθετης φοράς κριτική. Αυτή είναι η προσωπική του κατάθεση ψυχής στο Player’s Tribute για το θάνατο του πατέρα του, τη ζωή στην Τζαμάικα τότε που ήθελε απλώς να προσποιείται πως είναι ο Ροναλντίνιο. Για τις θυσίες της μητέρας του και την μετακόμιση στο Λονδίνο.

«Η κόρη μου είναι λίγο άτακτη. Η μαμά μου με προειδοποίησε ότι θα συμβεί αυτό. Περίπου έξι χρονών αρχίζουν να αναπτύσσουν μια μικρή προσωπικότητα, ξέρεις. Έτσι, την άλλη μέρα, η κόρη μου έτρεχε γύρω από το σπίτι τραγουδώντας ένα τραγούδι. Και ο μπαμπάς της μόλις είχε κερδίσει το πρωτάθλημα με την Σίτι. Με 100 βαθμούς συγκομιδή. Αλήθεια την ενδιαφέρει;

Χααα! Φίλε, δεν δίνει ούτε δύο… Σκούμπι Ντου για την Μάντσεστερ Σίτι. Είναι Λίβερπουλ!

Έτσι τρέχει μέσα στις αίθουσες – και ορκίζομαι στο Θεό ότι τρέχει ακριβώς όπως ο μπαμπάς της. Το στήθος φουσκωμένο, η πλάτη σε καμπύλη, τα χέρια στα πλάγια να χτυπάνε λίγο. Τρέχει μέσα από τις αίθουσες όπως ο Ράχιμ Στέρλνιγκ, και ξέρεις τι τραγουδάει;

Μο Σάλαχ! Μο Σάλαχ! Μο Σάλαχ!

Τρέχει στην πτέρυγα

Σαλάααχ λα λα λα!

Αιγύπτιος βασιλιάς!

Μπορείς να το πιστέψεις; Κρύο-αίμα, φίλε.

Είναι ακριβώς όπως εγώ όταν ήμουν παιδί. Όπως και εγώ, ορκίζομαι. Αν δεν σε γνωρίζει καλά, δεν θα σου πει μια λέξη. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη. Πρέπει να σε εμπιστευτεί πρώτα. Αυτό είναι κάτι που έχει ρίζες στην οικογένειά μας.

Μπορώ να σε εμπιστευτώ; Μπορώ να σας πω την ιστορία μου και θα την ακούσεις πραγματικά; Εάν διαβάσεις ορισμένα δημοσιεύματα ίσως νομίζεις ότι ήδη με γνωρίζεις. Ίσως νομίζεις ότι γνωρίζεις την ιστορία μου και τι με νοιάζει πραγματικά. Αλλά τα γνωρίζεις όντως;

Όταν ήμουν 2 χρονών, ο πατέρας μου δολοφονήθηκε. Αυτό διαμόρφωσε ολόκληρη τη ζωή μου. Λίγο αργότερα, η μαμά μου αποφάσισε να με εγκαταλείψει εμένα και την αδερφή μου στην Τζαμάικα ώστε να πάει στην Αγγλία για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο της και να μας δώσει μια καλύτερη ζωή. Για μερικά χρόνια ζούσαμε με τη γιαγιά μας στο Κίνγκστον και θυμάμαι να παρακολουθώ τα άλλα παιδιά με τις μαμάδες τους και να αισθάνομαι πραγματική ζήλια. Δεν κατάλαβα πλήρως τι έκανε η μαμά για εμάς. Απλά ήξερα ότι είχε φύγει. Η γιαγιά μου ήταν καταπληκτική, αλλά όλοι θέλουν τη μαμά τους σε εκείνη την εποχή.

Δόξα τω Θεό είχα το ποδόσφαιρο. Θυμάμαι όταν έβρεχε, όλα τα παιδιά έτρεχαν έξω για να παίξουν ποδόσφαιρο στις λακκούβες, απλά να πατήσουν μέσα, να περάσουν όμορφα. Αυτή είναι η εικόνα που αναβοσβήνει στο μυαλό μου όταν σκέφτομαι την ατμόσφαιρα της Τζαμάικα. Όταν βρέχει, κανείς δεν κρύβεται μέσα. Απλά βγαίνει έξω και το απολαμβάνει. Το άλλο πράγμα που θυμάμαι είναι να ικετεύω τη γιαγιά μου για χρήματα για να πάω και να πάρω ένα παγωτό grapenut.

Άκου, όλος ο κόσμος πρέπει να δοκιμάσει ένα τέτοιο παγωτό. Πραγματικά δεν ξέρετε τι χάνετε. Για κάποιο λόγο, δεν το έχω δει ποτέ στην Αγγλία. Αλλά είναι το σπουδαιότερο πράγμα που φτιάχτηκε ποτέ. Αυτός ο τύπος είχε ένα μικρό κατάστημα έξω από το σπίτι του, οπότε έτρεχες προς εκείνο το μέρος αφότου είχες παίξει ποδόσφαιρο όλη την ημέρα στο δρόμο και χτυπούσες την πόρτα και στη συνέχεια, κυριολεκτικά, το κεφάλι του έβγαινε απλά από αυτό το μικρό παράθυρο, με ύφος, «Ει, τι χρειάζεστε;»

Αυτή είναι η Τζαμάικα, φίλε. Οι άνθρωποι απλά παλεύουν να βγάλουν χρήματα με όποιον τρόπο μπορούν, προσπαθούν να κάνουν ό, τι μπορούν με τις συνθήκες που τους έχουν δοθεί. Θα μπορούσατε να πάρετε τα πάντα, από ρύζι μέχρι παγωτό στο μικρό του κατάστημα.

Δεν το συνειδητοποίησα εκείνη τη στιγμή, αλλά η μαμά μου προσπαθούσε με τον τρόπο της, προσπαθούσε να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για μας. Όταν ήμουν πέντε χρονών μετακομίσαμε στο Λονδίνο για να είμαστε μαζί της και αυτό ήταν μια δύσκολη περίοδος, επειδή ο πολιτισμός ήταν πολύ διαφορετικός από αυτό που ήμουν συνηθισμένος και δεν είχαμε πολλά χρήματα. Η μαμά μου πάντα σιγουρευόταν ότι είχαμε αυτό που χρειαζόμασταν, αλλά ας πούμε ότι δεν ήταν η ζωή της οικογένειας Zack & Cody, ξέρεις τι εννοώ;

Η μαμά μου εργάστηκε ως καθαρίστρια σε κάποια ξενοδοχεία για να βγάλει επιπλέον χρήματα για να πληρώσει για το πτυχίο της. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να που ξυπνούσα στις πέντε το πρωί, πριν το σχολείο, για να την βοηθήσω να καθαρίσει τις τουαλέτες στο ξενοδοχείο στο Stonebridge. Θυμάμαι να τσακώνομαι με την αδερφή μου: «Όχι! Όχι! Πάρε τις τουαλέτες αυτή τη φορά. Εγώ θα πάρω τα σεντόνια».

Το μόνο καλό σημείο ήταν ότι η μαμά μου μας άφηνε να πάρουμε ό, τι θέλαμε από το αυτόματο μηχάνημα όταν τελειώναμε. Γνωρίζετε λοιπόν ότι πήγαινα κατευθείαν στην γραμμή Bounty κάθε φορά. Η οικογένειά μου, ήταν πολύ δεμένοι. Έπρεπε να είμαστε. Το μόνο που είχαμε ήταν… εμείς, ξέρεις; Πάντα τα έσπαγα όλα στο σπίτι, οπότε έλεγα, «Μαμά! Μαμά! Μπορώ να βγω έξω; Μπορώ να πάω έξω; »

Και πάντα έλεγε: «Μπορείς να πας έξω, αλλά μην φύγεις από το σπίτι.»

Αλλά πραγματικά νιώθω κάπως άσχημα να το θυμάμαι, γιατί όταν άρχισα να πηγαίνω στο δημοτικό σχολείο ήμουν τόσο άτακτος. Μάλλον την τρέλανα τη μαμά μου. Δεν ήταν ότι ήμουν κακός κακός, απλά δεν ήθελα να ακούω. Δεν ήθελα να καθίσω ακίνητος και να ακούσω τι λέει ο δάσκαλος, φίλε! Για τι μιλάμε σήμερα – αφαίρεση; Έλα. Δεν το έχω αυτό. Θα κοιτάξω το ρολόι και θα ονειρεύομαι το διάλειμμα. Λίγο φαγητό και, στη συνέχεια, έξω. Τρέξιμο στη λάσπη, προσποιούμενος ότι είμαι ο Ροναλντίνιο. Αυτό είναι το μόνο που με ένοιαζε.

Ήμουν τόσο άτακτος που με απέβαλαν από το δημοτικό σχολείο.

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Τεχνικά, δεν με απέβαλαν. Είπαν μόνο στη μαμά μου ότι έπρεπε να είμαι σε ένα περιβάλλον με περισσότερη προσοχή. Με έβαλαν λοιπόν σε μια μικρή τάξη με έξι παιδιά και τρεις δασκάλους! Δεν αστειεύομαι. Δεν μπορούσες να κρυφτείς πουθενά.

Το χειρότερο μέρος ήταν το λεωφορείο που χρησιμοποιούταν για να μας πάρει και να μας αφήσει κάθε μέρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήμουν στο λεωφορείο μια μέρα, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο και είδα όλα αυτά τα κορίτσια και τα αγόρια να περπατούν προς το σχολείο μόνα τους, τους άκουγα να γελούν. Και αυτό πραγματικά με ενόχλησε και σκέφτηκα, θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω να είμαι σαν όλους τους άλλους. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με μένα. Είμαι απλά ήσυχος.

Απλά δεν μου άρεσε να ακούω κανέναν παρά τη μαμά μου. Αυτό ήταν το πρόβλημά μου.

Έτσι έβγαλα προς τα έξω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αμέσως, και μετά από περίπου ένα χρόνο, επέστρεψα πίσω στο μεγάλο σχολείο. Αλλά αν το σκεφτώ πολύ σκληρά, η στιγμή που άλλαξε η ζωή μου ήταν όταν συνάντησα ένα άντρα που ονομαζόταν Clive Ellington. Συνήθιζε να καθοδηγεί τα παιδιά στη γειτονιά μας που δεν είχαν τους μπαμπάδες τους. Το Σαββατοκύριακο μας πήγαινε μικρά ταξίδια γύρω από το Λονδίνο και θα μας έδειχνε μια διαφορετική πλευρά της ζωής. Μερικές φορές παίζαμε μόνο σνούκερ. Βασικά, οτιδήποτε δεν ήταν καθημερινό. Μας άρεσε πραγματικά. Έτσι μια μέρα με έβαλε να κάτσω κάτω και μου είπε: «Ραχίμ, τι σου αρέσει;»

Απλή, πολύ απλή ερώτηση, σωστά; Αλλά ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Σε εκείνο το σημείο, έπαιζα ποδόσφαιρο στο δρόμο, έκανα ποδήλατο με τους φίλους μου, παιδί.

Είπα: «μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο.»

Είπε: «Λοιπόν, πήρα μια μικρή ερασιτεχνική ομάδα. Γιατί δεν έρχεσαι να παίξεις μαζί μας; »

Και αυτό ήταν. Αυτή η στιγμή άλλαξε τη ζωή μου. Από εκείνη την ημέρα ήταν ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο. Είχα εμμονή. Απόλυτη εμμονή. Όταν ήμουν 10 ή 11 ετών, με έβλεπαν μερικές μεγάλες ομάδες στο Λονδίνο. Η Φούλαμ με ήθελε. Η Άρσεναλ με ήθελε. Και όταν η Άρσεναλ σε θέλει, φυσικά νομίζεις ότι πρέπει να πας εκεί. Η μεγαλύτερη ομάδα στο Λονδίνο, ξέρεις; Έτσι τρέχω στους φίλους μου και τους φωνάζω, «Πάω στους Κανονιέρηδες!»

Αλλά η μαμά μου είναι ένας σωστός πολεμιστής. Ξέρει πώς να τα βγάζει πέρα σε αυτόν τον κόσμο. Είναι ίσως το άτομο που έχει τη σοφία του δρόμου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Μου είπε λοιπόν μια μέρα: «Κοίτα, σε αγαπώ. Αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να πας στην Άρσεναλ. »

Είπα: «Εεεε;»

Είπε: «Αν πας εκεί, θα υπάρχουν 50 παίκτες που είναι εξίσου καλοί με εσένα. Θα είσαι απλά ένας αριθμός. Πρέπει να πας κάπου όπου μπορείς να φτιάξεις το δρόμο σου προς τα πάνω».

Με έπεισε να πάω στην ΚΠΡ και ήταν μάλλον η καλύτερη απόφαση που πήρα ποτέ. Στην ΚΠΡ, δεν με άφησαν να παραστρατήσω. Αλλά ήταν πολύ δύσκολο για την οικογένειά μου, γιατί η μαμά μου δεν με άφηνε ποτέ να πάω στην προπόνηση μόνος μου. Και έπρεπε πάντα να δουλεύει, έτσι η αδελφή μου θα έπρεπε να με πάρει μέχρι το Χίθροου.

Τρία λεωφορεία. Το 18 έως το 182, κι από εκεί το 140. Τα κόκκινα διώροφα με το μπλε μάλλινα της δεκαετίας του ’80 καθίσματα. Σπατάλησε αιώνες σε αυτά. Φεύγαμε στις 3:15 και γυρίζαμε σπίτι στις 11 μ.μ. Κάθε Μέρα. Καθόταν επάνω σε ένα μικρό καφέ και άραζε μέχρι να τελειώσω την προπόνηση. Φαντάσου να είσαι 17 χρονών και να το κάνεις αυτό για τον μικρό σου αδερφό. Και ποτέ δεν την άκουσα να λέει, «Ουφ, δεν θέλω να τον πάω».

Εκείνη την εποχή δεν κατάλαβα πόσα θυσιάζει. Εκείνη και η μητέρα μου με έφεραν εδώ. Όλη η οικογένειά μου διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Χωρίς αυτούς, δεν θα με γνωρίζατε καν.

Και ξέρεις τι είναι τρελό;

Μεγάλωσα στη σκιά του ονείρου μου. Κυριολεκτικά. Έβλεπα το νέο στάδιο Γουέμπλεϊ να απλώνεται από τον πίσω κήπο μου. Μια μέρα, περπάτησα έξω και είδα αυτό το τεράστιο τόξο στον ουρανό. Στεκόταν εκεί πάνω από την κορυφή των σπιτιών όπως ένα βουνό. Συνήθιζα να παίζω σε μια έκταση δίπλα στο σπίτι μου και θα μπορούσα να βάλω ένα γκολ και στη συνέχεια να γυρίσω και να πανηγυρίσω και η αψίδα του Wembley θα βρισκόταν κυριολεκτικά ακριβώς πάνω από το κεφάλι μου. Ήταν σαν να ήμουν εκεί.

Ήμουν κάπως σαν, μπορώ να παίξω εκεί. Μπορώ να το κάνω.

Δεν το πίστευα όλοι. Είχα μία δασκάλα όταν ήμουν 14 ετών και για να είμαι δίκαιος πιθανότατα τα έκανα χάλια, δεν άκουγα πραγματικά. Έτσι είπε: «Ραχίμ! Τι έχεις πάθει; Πιστεύεις ότι το ποδόσφαιρο θα είναι ο τελικός σου προορισμός; Ξέρεις πόσα εκατομμύρια παιδιά θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές; »

Και σκέφτηκα, OΚ, αρκετά δίκαιο, τα έχω ξανακούσει αυτά και πριν.

Τότε όμως είπε: «Τι σε κάνει τόσο ξεχωριστό;»

Και αυτή η ερώτηση πραγματικά μου κόλλησε στο μυαλό.

Στο κεφάλι μου, έπαιζε συνέχεια εκείνη η ερώτηση, «Εεεε; Τι με κάνει τόσο ξεχωριστό; ΕΝΤΑΞΕΙ.! Θα δούμε.»

Δύο μήνες αργότερα, πήρα την κλήση για την Εθνική Κ16 της Αγγλίας Κ-16 και έβαλα δύο τέρματα ενάντια στη Βόρεια Ιρλανδία. Εκείνη ήταν μια μεγάλη στιγμή για εμένα. Πήγα πίσα στο σχολείο τη Δευτέρα και εντελώς ξαφνικά εκείνη η δασκάλα ήταν η καλύτερη φίλη μου στον κόσμο.

Αστείο πώς λειτουργεί αυτό.

Αλλά το πραγματικό σημείο καμπής ήρθε όταν ήμουν 15. Με ήθελε η Λίβερπουλ, αλλά ήταν τρεις ώρες μακριά από το σπίτι. Και δεν θα ξεχάσω ποτέ να κάθομαι με τη μαμά μου και να της λέω ότι ήθελα να πάω. Αγαπώ όλους τους φίλους μου από τη γειτονιά μου. Είναι ακόμα οι καλύτεροι φίλοι. Αλλά εκείνη την εποχή, υπήρξαν πολλά εγκλήματα και μαχαιρώματα στη γειτονιά και ένιωθα ότι η Λίβερπουλ ήταν μια ευκαιρία για μένα να πάω μακριά και απλά να επικεντρωθώ στο ποδόσφαιρο.

Στο κεφάλι μου ήταν σαν, OΚ, αυτό είναι. Η μαμά μου θυσίασε τη ζωή της για να με φέρει εδώ. Η αδελφή μου θυσίασε τη ζωή της για να με φέρει εδώ. Είμαι εδώ. Πάμε.

Για δύο χρόνια, ήμουν φάντασμα. Μπορείτε να ρωτήσετε τους φίλους μου. Όταν είχαμε μια μέρα ρεπό, θα ερχόμουν πίσω στο Λονδίνο με το τρένο για μια μέρα, για να δω τη μαμά μου και στη συνέχεια επέστρεφα στο Λίβερπουλ. Ήμουν χαμένος από τον κόσμο. Απλώς οικοδομούσα τον εαυτό μου ως ποδοσφαιριστή. Η ομάδα με με έβαλε να ζήσω με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ήταν γύρω στα 70 τους και με θεωρούσαν πραγματικά σαν τον εγγονό τους. Κάθε πρωί, κατέβαινα κάτω και είχαν μπροστά μου ένα σάντουιτς με μπέικον. Ήταν απίστευτο. Όμορφο κήπο στην πίσω πλευρά. Όλα αυτά τα λουλούδια, τα δέντρα. Ήταν σαν ένας διαφορετικός κόσμος.

Η μαμά μου, όμως, με καλούσε κάθε πρωί. «Ραχίμ! Έκανες τις προσευχές σου σήμερα; Ευχαρίστησες το Θεό που ξύπνησες σήμερα; »

Απαντούσα κάτι σαν, «Ω ναι μαμά»

Αυτός ήταν ίσως ο πιο σημαντικός χρόνος της ζωής μου. Όλη μου η αποστολή ήταν να υπογράψω ένα σωστό συμβόλαιο, ώστε η μητέρα και η αδελφή μου να μην χρειάζεται να αγχώνονται πια. Την ημέρα που αγόρασα στη μαμά μου ένα σπίτι, αυτή ήταν ίσως η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου.

Μπορώ να θυμηθώ όταν ήμουν παιδί, υπήρξαν τρεις ή τέσσερις φορές όταν βρισκόμουν στο δρόμο για το σπίτι, στο λεωφορείο από την προπόνηση, και η μαμά μου μου έστελνε και μια νέα διαφορετική διεύθυνση.

Και μου έλεγε: «Εδώ θα ζήσουμε τώρα».

Υπήρξε μια περίοδος δύο ετών όπου μετακομίζαμε όλη την ώρα, επειδή δεν μπορούσαμε να αντέξουμε το ενοίκιο. Εκείνη τη περίοδο εγώ ίσα που το σκεφτόμουν. Ήταν απλά φυσιολογικό για μένα. Αλλά τώρα καταλαβαίνω τι πρέπει να ήταν για εκείνη, περνώντας όλο αυτόν τον αγώνα.

Ξέρεις … είναι λυπηρό το γεγονός ότι πρέπει να το πω αυτό, αλλά θα το πω ούτως ή άλλως. Υπάρχει μια αντίληψη σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι αγαπώ τη «λάμψη» Λατρεύω τα διαμάντια. Μου αρέσει να τα επιδεικνύω. Δεν καταλαβαίνω από πού προέρχεται αυτό. Ειδικά όταν αγόρασα στη μαμά μου ένα σπίτι, ήταν απίστευτο αυτό που μερικοί άνθρωποι έγραψαν. Νομίζω ότι είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Μισούν αυτά που δεν γνωρίζουν καν.

Πριν από μερικά χρόνια, θα το αφήσω να με επηρεάσει. Έλεγα στη μαμά μου: «Γιατί τα λένε όλα αυτά;»

Αλλά τώρα, όσο η μαμά μου και η αδελφή μου και τα παιδιά μου δεν έχουν κανένα στρες, είμαι καλά.

Αν οι άνθρωποι θέλουν να γράψουν για το μπάνιο της μητέρας μου στο σπίτι της, το μόνο που πρέπει να σας πω είναι ότι πριν από 15 χρόνια καθάριζε τις τουαλέτες στο Stonebridge και τρώγαμε από το αυτόματο μηχάνημα. Αν κάποιος αξίζει να είναι ευτυχισμένος, είναι η μαμά μου. Ήρθε σε αυτή τη χώρα χωρίς τίποτα, καθάριζε τις τουαλέτες των σχολείων και άλλαζε σεντόνια, και τώρα είναι διευθυντής ενός γηροκομείου.

Και ο γιος της παίζει για την Εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Ξέρεις τι είναι στο μυαλό μου; Η ημέρα που κλήθηκα να φορέσω τη φανέλα της Αγγλίας στα 17. Η πρώτη φορά που θα έπαιζα ποτέ στο Wembley ήταν σε έναν προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κατά της Ουκρανίας και το πιο σουρεαλιστικό κομμάτι ήταν στο λεωφορείο στο δρόμο προς το γήπεδο, καθώς οδηγούμε κάτω από την οδό Harrow, σκεφτόμουν τον εαυτό μου…

Αυτό είναι το σπίτι στο οποίο ζούσε ο φίλος μου.

Αυτός είναι ο χώρος στάθμευσης όπου χρησιμοποιήσαμε για να κάνουμε ρόλερ.

Αυτή είναι η γωνιά όπου προσπαθούσαμε να μιλήσουμε με τα κορίτσια.

Αυτό είναι το μέρος όπου ονειρευόμουν ότι όλα αυτά θα συμβούν μια μέρα.

Αν μεγάλωσες με τον ίδιο τρόπο που μεγάλωσα εγώ, μην ακούς τι θέλουν να σου πουν ορισμένα Μέσα. Απλώς θέλουν να κλέψουν τη χαρά σου. Απλώς θέλουν να σε ρίξουν.

Σου το λέω αυτήν την στιγμή…

Η Αγγλία είναι ακόμα ένας τόπος όπου ένα άτακτο αγόρι που προέρχεται από το πουθενά και δεν έχει τίποτα, μπορεί να ζήσει το όνειρό του»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ