Ο Παπαπέτρου έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά!

Ο Παπαπέτρου έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά!

Η ιστορία της Α’ Εθνικής στο μπάσκετ έχει να εμφανίσει αρκετές περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών, που είδαν μετά από κάποια χρόνια και τους γιους τους να γίνονται παίκτες υψηλού επιπέδου και να αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο, είναι αρκετά σπάνια. Με τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό θα φορέσει τη […]

Η ιστορία της Α’ Εθνικής στο μπάσκετ έχει να εμφανίσει αρκετές περιπτώσεις καλαθοσφαιριστών, που είδαν μετά από κάποια χρόνια και τους γιους τους να γίνονται παίκτες υψηλού επιπέδου και να αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Η περίπτωση του Ιωάννη Παπαπέτρου, ωστόσο, είναι αρκετά σπάνια.

Με τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό θα φορέσει τη φανέλα, με την οποία έκανε καριέρα και έγινε διεθνής και ο πατέρας του, Αργύρης. Κι αυτό, δηλαδή μπαμπάς και γιος να έχουν αγωνιστεί σε κάποια φάση της σταδιοδρομίας τους στην ίδια ομάδα της Α’ Εθνικής, έχει συμβεί άλλες 7 φορές μόλις στην 59χρονη ιστορία της κατηγορίας.

Εκτός από τον Αργύρη και τον Ιωάννη Παπαπέτρου, συναντάμε τον Κώστα Πολίτη, που έπαιξε επί πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, και το γιο του, Στάμο, ο οποίος φόρεσε για λίγο στην αρχή της καριέρας του τη φανέλα με το «τριφύλλι». Συναντάμε επίσης τον Ορέστη Αγγελίδη, που διέπρεψε με τον ΠΑΟΚ και τον γιο του, Μιχάλη, που έπαιξε κι αυτός στον «δικέφαλο».

Τον Γιώργο Μπαρλά, που έκανε μεγάλη καριέρα σε Ολυμπιακό και Σπόρτιγκ, και τον γιο του, Παναγιώτη, ο οποίος πρόλαβε να παίξει για λίγο στον Σπόρτιγκ πριν αυτός διαλυθεί στην αρχή του millenium.

Τους Πατρινούς Ανδρέα Μολφέτα και Βασίλη Λιανό, οι οποίοι σταδιοδρόμησαν στον Απόλλωνα Π. και είδαν αργότερα τους γιους τους, Γιάννηδες αμφότεροι, να φορούν επίσης τη φανέλα του Απόλλωνα.

Τον Μιχάλη Κυρίτση, που έπαιξε πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, και τον γιο του Αλέξη, ο οποίος έχει παίξει σε πολλές ομάδες της Α1, μεταξύ των οποίων για ένα μικρό διάστημα και ο Παναθηναϊκός.

Και τον μεγάλο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου, του οποίου ο γιος, Βλαδίμηρος, φόρεσε κάποια στιγμή κι αυτός τη φανέλα των «κυανερύθρων».

Οι υπόλοιπες περιπτώσεις

Από εκεί και πέρα είναι πολλοί οι πατεράδες που έχουν παίξει στην Α’ Εθνική κι είδαν αργότερα και τους γιους τους να τα καταφέρνουν, αλλά σε διαφορετικές ομάδες.

Ο Βαγγέλης Φώτσης έπαιξε στην ΑΕΚ και ο Αντώνης στον Παναθηναϊκό, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σε Ιωνικό Ν., Άρη, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ο Δημήτρης για… 3 λεπτά στο Μαρούσι!

Ο Γιάννης Παραγιός στον Ολυμπιακό και ο Μιχάλης σε διάφορες ομάδες (Ηλυσιακό, Μαρούσι, Πανιώνιο), ο Μιχάλης Γιαννουζάκος σε ΧΑΝΘ, ΑΕΚ, Άρη και ο Γιώργος σε Ηρακλή, Ολυμπιακό, ο Πέτρος Παναγιωταράκος σε Παναθηναϊκό και ο Παναγιώτης ξεκίνησε από τους Αμπελόκηπους και συνέχισε σε διάφορες ομάδες, ο Άγγελος Κατσίβελης σε Πανελλήνιο και ο Δημήτρης σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Ο Τάκης Μάγλος στο Παγκράτι και ο Κώστας ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, έπαιξε σε αρκετές ομάδες. Ο Σούλης Μαρκόπουλος στον Δημόκριτο και ο Χάρης στον Ηρακλή, ο Χρήστος Χουχούμης στον Σπόρτιγκ και ο Νίκος στον Πανελευσινιακός, ο Βαγγέλης Πουλιανίτης στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης και ο Στέλιος στον Άρη, τον Κόροιβο και τα Τρίκαλα, ο Κώστας Διαμαντόπουλος στον Σπόρτιγκ και ο Γιώργος στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

Ο Μέμος Ιωάννου στον Παναθηναϊκό και τον Άρη και ο Στέλιος σε διάφορες άλλες ομάδες, ο Κώστας Μωραΐτης στον Ολυμπιακό και ο Δημήτρης σε Πανιώνιο και ΑΕΚ, ο Αντώνης Σταμάτης σε Πανελλήνιο και Ολυμπιακό και ο Δημήτρης σε αρκετές ομάδες ως τώρα, ο Ανδρέας Παπαντωνίου στον Παναθηναϊκό και ο Νώντας σε πολλές άλλες πλην Παναθηναϊκού, ο Νίκος Μαραγκός στον Ηλυσιακό και ο Πάρης σε Ολυμπιακό και Φάρο.

Και τρεις ξένοι

Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει να παρουσιάσει και τρεις ξένους καλαθοσφαιριστές που είδαν αργότερα τους γιους τους να επιστρέφουν στην Ελλάδα και να παίζουν, αλλά σε άλλη ομάδα από αυτήν που είχαν αγωνιστεί.

Ο Κέν Μπάρλοου έπαιξε στον ΠΑΟΚ και ο Κέλσι ήρθε για να παίξει στα Τρίκαλα και μετά στην ΑΕΚ. Ο Ίλια Εφθίμοφ έπαιξε στον Σπόρτιγκ και ο Βάσκο αγωνίστηκε μετά σε Μαρούσι, Δάφνη και Πανιώνιο. Και ο Στιβ Μπαρτ έπαιξε στον Ηρακλή, ο δε Στιβ Μπαρτ τζούνιορ αγωνίστηκε στην Ολυμπιάδα Πατρών, στον Απόλλωνα Πατρών και στον Φάρο Λάρισας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ