Ντανιέλε Ντοβέρι: Δεν μπορεί ούτε με VAR, αλλά τον έφεραν στο Άρης – ΠΑΟΚ

Ντανιέλε Ντοβέρι: Δεν μπορεί ούτε με VAR, αλλά τον έφεραν στο Άρης – ΠΑΟΚ

Έργα και ημέρες του Ιταλού διεθνή ρέφερι. Το μπάχαλο με το Video Assistant Referee, όχι ότι ως διαιτητής τα πάει καλύτερα.

Μπορεί VAR να μην έχουμε ακόμη αλλά στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ θα έχουμε διαιτητή που η σχέση του με το Video Assistant Referee μοιάζει με τη σχέση του Μέλο Περέιρα με τους ορισμούς των διαιτητών στη Super League… Καμία δηλαδή.

Το όνομα του; Ντανιέλε Ντοβέρι. Ο 40χρονος ρέφερι, επιλέχθηκε από τους εξυγιαντές της  ΕΠΟ και της ΚΕΔ, για να διαιτητεύσει στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής (21/10), για την 7η αγωνιστική της Super League τα, και τα έχει κάνει… θάλασσα, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν.

Στις 30/9/2018, στον αγώνα Φιορεντίνα – Αταλάντα 2-0, δεν υπέδειξε στο διαιτητή Βαλέρι, στο 63ο λεπτό, ότι ο Κιέζα που κέρδισε πέναλτι, έκανε θέατρο και οι «βιόλα» άνοιξαν το σκορ. Από τότε δεν ορίστηκε ξανά.

Στις 3/1/2018, στον αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα σε Γιουβέντους και Τορίνο (2-0), ο Κεντίρα φαίνεται να κάνει φάουλ στον Άπια στο ξεκίνημα της φάσης για το δεύτερο γκολ, ο Ντόβερι κάνει χρήση του VAR αλλά λανθασμένα δείχνει τη σέντρα. Στην Ιταλία το δούλεμμα έπεσε σύννεφο όπως βλέπετε και στο βίντεο.

Στις 30/12/2017, στον αγώνα Κροτόνε  – Νάπολι (0-1) δεν έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους, δεν έκανε χρήση του VAR και οι φιλοξενούμενοι έκαναν πρωτοχρονιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Βάλτερ Ζένγκα έγινε έξαλλος, λέγοντας μετά το τέλος του αγώνα… «Μπορεί κάποιος να μου πότε χρησιμοποιείται τελικά αυτό το VAR;».

Ως διαιτητής δεν τα έχει πάει καλύτερα!

Στην πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος σφυρίζει από την περίοδο 2009-2010. Φέτος έχει τρία παιχνίδια στο ενεργητικό του στη Serie A. Στο πρώτο από αυτά, στις (1/9) ανάμεσα στην Πάρμα και τη Γιουβέντους (1-2), χάρισε δυο κόκκινες στους Κουαδράδο, Πιάνιτς των φιλοξενούμενων και δέχθηκε σκληρή κριτική. «Έσπασε» την 10άρα στην Serie A, τον Γενάρη του 2017 σε αγώνα της Ουντινέζε με την Σασουόλο.

Ο 41χρονος ρέφερι είναι στην δεύτερη κατηγορία της UEFA, μόλις στη δεύτερη του χρονιά στον πίνακα των ευρωπαίων διαιτητών και δεν προλαβαίνει να κάνει καριέρα λόγω ηλικίας. Έχει συνολικά τέσσερα παιχνίδια: δυο για τα προκριματικά του Europa League  (19/7: Παρτιζάν – Ρούνταρ 3-0. 2/8: Σλάβια Σόφιας – Χάιντουκ 2-3)  και ισάριθμα ματς Εθνικών Ομάδων Νέων.

Συνολικά στην καριέρα του έχει σφυρίξει σε 224 παιχνίδια.

Εκτός από κακές διαιτησίες ο ρέφερι από τη Ρώμη είχε και άσχημες στιγμές. Το 2012 στον αγώνα Νάπολι – Νοβάρα, πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, τραυματίστηκε στον ώμο, και έπειτα από 10λεπτη διακοπή, αφού πρώτα έκανε ένεση, επέστρεψε και συνέχισε κανονικά.

Είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ιταλία, Όχι σαν τον Κολίνα βέβαια, έχει fun page στα social media με 2.500 φίλους και προσωπική σελίδα στο Facebook, όπου φίλαθλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ, του έκαναν επίθεση… αγάπης εν όψει ντέρμπι, μόλις έγινε γνωστός ο ορισμός του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ