Η αγαπημένη ομάδα της «Ασίας», ο «πατρινός Κολίνα» και η δοκιμασία του Ολυμπιακού Β΄

Η αγαπημένη ομάδα της «Ασίας», ο «πατρινός Κολίνα» και η δοκιμασία του Ολυμπιακού Β΄

Ο διαιτητής Καδδάς και ο παράξενος ορισμός του στην αυριανή εμβόλιμη αγωνιστική της Super League 2.

Στην έδρα του Απόλλωνα Λάρισας, της διασημότερης ελληνικής ομάδας στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Μάλτας και του Γιβραλτάρ, «δοκιμάζεται» αύριο ο Ολυμπιακός Β΄, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League 2.

«Κλασσικός πελάτης της Sport Radar» ( το μαρτυράει ο τουλάχιστον διψήφιος αριθμός των φακέλων που έχουν διαβιβαστεί από την UEFAστην ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια και είδαν το φως της δημοσιότητας) η ομάδα της περιοχής της Λάρισας ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα της νέας περιόδου, έχει ήδη ένα βαθμό σε δύο αγώνες και απέναντι στον Ολυμπιακό θα ψάξει τη νίκη που θα της προσφέρει μια ανάσα.

Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς θα ψάξουν και οι ερυθρόλευκοι, που είναι ήδη στους έξι πόντους με δύο νίκες σε δύο ματς ( εκείνο με τα Τρίκαλα αναβλήθηκε, λόγω της συμμετοχής πολλών νεαρών ερυθρόλευκων στις εθνικές ομάδες), άλλωστε η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα έχει και την έννοια οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μπολιάζονται με την επιθυμία για τη νίκη σε κάθε αγώνα σε συνδυασμό με την αγωνιστική τους βελτίωση και την ετοιμότητα τους.

Το ματς είναι εξ ορισμού ντέρμπι ( από την ώρα που η μία ομάδα είναι ο Ολυμπιακός), συνεπώς θα περίμενε κανείς να οριστεί διαιτητής στον αγώνα ένας έμπειρος από τον πίνακα της δεύτερης κατηγορίας (και υπάρχουν πολλοί με εμπειρία και από αγώνες της Super League 1 στην προηγούμενη περίοδο), αλλά όσοι ανέμεναν κάτι ανάλογο έμειναν με την προσμονή στο χέρι.

Διαιτητής του εν λόγω αγώνα ορίστηκε ο κ. Παναγιώτης Καδδάς (με δύο «δέλτα» παρακαλώ, προφανώς παράφραση του «καδδής»), εξ Αχαίας ορμώμενος, της Ένωσης του (αρχ)Άγγελου Δανιήλ, προφήτη της γνωστής αερομεταφερόμενης ομάδας διαχείρισης εκλογών, που κατηγορήθηκε για περίεργες εμπλοκές σε εκλογές ενώσεων ανά την Ελλάδα και αθωώθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας με πρόεδρο την κυρία Λουίζα Ιωαννίδου.

Υπενθυμίζεται, πως μαζί του αθωώθηκε, επειδή προέκυψε ότι «δεν έχει καμία σχέση με την ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά είναι μέλος του Α.Ο. Κρανέας (ΕΠΔΣ Καρδίτσας) ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, εν τοις πράγμασι παράγοντας της ΑΕΚ», ο οποίος στη συνέχεια τιμωρήθηκε δυο φορές (σε πρώτο και δεύτερο βαθμό) από τα δικαστικά όργανα της Super League 1και της ΕΠΟ ως «εν τοις πράγμασι παράγοντας της ΠΑΕ ΑΕΚ» (!!!).

Ο κ. Καδδάς διανύει αισίως την τέταρτη περίοδο στον πίνακα της δεύτερης κατηγορίας, στην οποία ανήλθε το 2018, μετά από μια και μόνη ευδόκιμη χρονιά στην τρίτη κατηγορία το 2017, στην οποία έπαιξε πέντε (!!!) ματς και ο κ. Τριτσώνης (βασικός νταραβεριτζής στην ΚΕΔ της ΠΔΕ του κ. Γιάννη Δρόσου και του Αλέξη Δέδε τότε) «εξεπλάγη» με το ταλέντο του και τον προβίβασε άρον –άρον.

Υπήρξαν, την περίοδο εκείνη, κάποιες διαδόσεις πως στον προβιβασμό του κ. Καδδά έπαιξε ρόλο το τραπεζικό σύστημα, αλλά παρέμειναν διαδόσεις, αναφέρονται για την πληρότητα της παρουσίασης.

Ο «πατρινός Κολίνα» ( έτσι τον αποκαλούν, εξαιτίας της ολοκληρωτικής απώλειας της κόμης του) ανήκει στη χορεία των διαιτητών εκείνων που ο κ. Κλάτενμπεργκ εκτίμησε πως δεν είναι κανένας τους ικανός να προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία στη φετινή περίοδο και τους άφησε αμανάτι «στην ίδια τάξη», μήπως και τα μάθουν καλύτερα ή προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση που ο Άγγλος επιχειρεί να φέρει στην ελληνική διαιτησία.

Δείγμα «εξαιρετικό» της δουλειάς του στη δεύτερη κατηγορία ήταν και το ματς Καραϊσκάκης Άρτας – Ξάνθη στην προηγούμενη περίοδο, από το οποίο η ομάδα της Θράκης, με τον αναζητούμενο από τις δικαστικές αρχές της Αυστραλίας Bill Pappas ιδιοκτήτη, έφυγε νικήτρια με ένα πέναλτι που βόγκηξε μέχρι και το γεφύρι της Άρτας από τον καταλογισμό του.

Από το ματς εκείνο μέχρι του τέλος του πρωταθλήματος ο κ. Καδδάς «εξαφανίστηκε» από τους ορισμούς ως πρώτος διαιτητής, εμφανίστηκε μόνο σε ένα ματς του Ιωνικού (!!!) ως τέταρτος.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν να επικρατήσει η κανονικότητα και να πάει στο σπίτι του, βρέθηκε τρόπος και παρέμεινε στην κατηγορία και μάλιστα, όπως διαδίδεται, έχει αποκαταστήσει σχέσεις με το σύστημα του Πάρκου Γουδή και προαλείφεται για προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία, αν …

Ο ορισμός του στον αγώνα του Απόλλωνα Λάρισας με τον Ολυμπιακό, μετά από μια μακρά περίοδο διαιτητικής αγρανάπαυσης ( τον Σεπτέμβριο 2021 έπαιξε ένα ματς Κυπέλλου Καλλιθέα –Επισκοπή για την 3η φάση) είναι μια έκπληξη, από εκείνες που ξεκινάνε δυσάρεστες και δεν προοιωνίζονται θετικές εξελίξεις.

Απομένει στον ίδιο τον κ. Καδδά να αποφασίσει και να αποδείξει με την απόδοση του αν οι δυσοίωνες προβλέψεις επιβεβαιωθούν ή θα επικρατήσει, στο τέλος, η δυναμική της αντικειμενικής εφαρμογής των Κανόνων του Παιχνιδιού..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ