Κηφισιά: Όταν η Δ΄ Εθνική έρχεται… στην Super League (pics)

Κηφισιά: Όταν η Δ΄ Εθνική έρχεται… στην Super League (pics)

H Κηφισιά πλησιάζει τη Super League και όλα τα «καλά παιδιά» του ποδοσφαίρου έχουν πάρει θέση στην (παρακμιακή) κερκίδα της αγωνιώντας για την άνοδο.

Καλώς (και) την Κηφισιά στην Super League. Έχει πέντε αγωνιστικές βεβαίως ακόμη στην δεύτερη κατηγορία και η Καλλιθέα θεωρητικά κυνηγάει (στο μείον πέντε είναι), αλλά ας μην το κουράζουμε με υπολογισμούς. Η Super League 2 άλλωστε δεν φημίζεται ακριβώς για τις ανατροπές και τις εκπλήξεις! Σαν να διαβάζεις βουλωμένο γράμμα είναι τις περισσότερες φορές.

«Έρχεται» λοιπόν η ομάδα των Βορείων Προαστίων. Αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο. Να τη δούμε του χρόνου στην κατηγορία των μεγάλων. Να γίνει μια από τις δεκατέσσερις τις Super League. Τι ακριβώς φέρνει όμως μαζί της; Το ποδοσφαιρικό της project; Τη δημοφιλία της; Την ιστορία της; Το κοινό της; Τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση της; Το μπάτζετ;

Διαβάστε επίσης: Όταν περισσεύουν οι «σολίστες» και λείπουν οι…σκαπανείς

Ένα club επιπέδου Δ΄ Εθνικής είναι η ομάδα που ετοιμάζεται να σκαρφαλώσει από τον όμιλο του Νότου της Super League 2 στην Super League. Και δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός ελεγκτικός μηχανισμός να τα βάλει όλα αυτά σε μια ζυγαριά πριν της δώσει την άδεια να μπει στην 14άδα που θεωρητικά θέλει κάποια στιγμή να επιστρέψει στην εποχή της «κεντρικής διαχείρισης», να διεκδικήσει περισσότερα έσοδα από την αγορά, να αναπτύξει το προϊόν της που σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι δείκτες χορεύουν προς τα πάνω και εδώ βρίσκονται στον κατήφορο.

Και μιας και οι Κινέζοι λένε πως μια φωτογραφία αξίζει χίλες λέξεις; Ο φωτογραφικός φακός είχε κέφια την περασμένη Δευτέρα στο Ζηρίνειο και προσφέρει… χιλιάδες σε όποιον θέλει να κατανοήσει περισσότερα για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από μια ομάδα που είναι πέντε βήματα μακριά από την άνοδο της στη Super League.

Κηφισιά-Ολυμπιακός Β΄ το ματς και οι γηπεδούχοι καίγονταν για το τρίποντο που θα τους κρατούσε σε ασφάλεια +7 από την δεύτερη της βαθμολογίας Καλλιθέα. Στην κερκίδα λοιπόν ούτε 500 άτομα. Και ανάμεσα σε αυτούς τους 500 κάποια από τα πιο «καλά παιδιά» του ποδοσφαίρου που παίζεται κάτω από το (sport) radar της κατηγορίας των μεγάλων.

Απαραίτητη σημείωση; Το Ζηρίνειο δεν μπορεί να πάρει «έγκριση» για να αποτελέσει έδρα ομάδα της Super League. Η Κηφισιά λοιπόν του χρόνου θα πρέπει να μετακομίσει, άρα οι 300-400 που παρακολουθούν τα ματς της σαν την ομάδα της γειτονιάς της προφανώς δεν θα είναι εκεί όταν η επόμενη έδρα θα είναι πχ στη Νέα Σμύρνη. Οι άλλοι 100 φυσικά θα είναι… πιστοί. Έχει ενδιαφέρον όμως να τους παρατηρήσει κάποιος με προσοχή.

Την Δευτέρα για παράδειγμα ήταν στο γήπεδο πολυταξιδεμένος Ευριπίδης Τσιμπανάκος που το αυτοκίνητο του ξέρει όλα τα γήπεδα της … επαρχίας από έξω και ανακατωτά.

Ο άλλοτε… μετρ στα θέματα διαιτησίας, δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουκάκος που συνεχίζει με «μεράκι» να παρακολουθεί τα ματς της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

O δικηγόρος Αργύρης Λίβας.

Ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος που πραξικοπηματικά πήρε το χρίσμα από την ΕΠΟ (η οποία ψήφισε στις εκλογές του συνεταιρισμού). Να βλέπεις και να… ανοίγει η καρδιά σου. Φίλαθλο κοινό… εγγύηση.

Και μιας και είπα Μαρτσούκος: Ρίξτε μια ματιά πιο προσεκτική σε αυτόν που εγγυάται για την Super League 2. Φορά μια φόρμα της εθνικής ομάδας, που ο μύθος λέει πως αποτελεί προσωπικό δώρο του Λεωνίδα «Μότσαρτ» Θωμαϊδη. Αυθεντική που λένε (σ.σ τουλάχιστον στις φόρμες δεν υπάρχει αγκυλωτός σταυρός ως… πινελιά Μπαλτάκου, κάτι είναι και αυτό)!

Τη φορά με καμάρι και έχει πάρει τον δρόμο για να ανοίξει την πόρτα ενός περιπολικού που λες και έχει παρκάρει μπροστά του περιμένοντας τον από καιρό. Την είδαν κάτι φίλοι που κάτι παραπάνω ξέρουν και μου είπαν ότι δεν πρέπει να την χάσω: Μπορεί, λέει στο μέλλον να την χρειαστώ!

ΥΓ. Εκλογές έχουμε, υποψήφιος στον Βόρειο τομέα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Θα του είπαν πως η Κηφισιά ανεβαίνει στην πρώτη εθνική και πήγε από εκεί μια βόλτα ο Υπουργός να χαιρετήσει πολλούς με την ελπίδα να τον θυμηθούν κάποιοι την Κυριακή. Που να ήξερε πως στο καφενείο της γειτονίας του Δευτέρα μεσημέρι, μαζεύονται περισσότεροι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ