Το Μουντιάλ του Μέσι ή μήπως του Νεϊμάρ;

Το Μουντιάλ του Μέσι ή μήπως του Νεϊμάρ;

Για να φανταστούμε τον πρώτο σκόρερ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ποιος είναι ο πλέον πιεσμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο αυτή την εποχή; Ο …καμμένος θεωρεί ότι είναι ο Λιονέλ Μέσι. Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο λένε εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι ότι το Μουντιάλ της Ρωσίας είναι το δικό του.

Κι αν ο σταρ της Μπαρτσελόνα δεν αισθάνεται ιδιαίτερη ανάγκη για να μαθαίνει τα σχόλια του κάθε φιλάθλου, οι στόχοι που θέτει η ομοσπονδία της πατρίδας του, το κοινό της χώρας του, η ψυχοσύνθεσή του, ακόμα και η ιστορία του Μαραντόνα, τον καίνε και τον παρακαίνε. Τον καίει και το ότι δεν έχει πανηγυρίσει τίποτα με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Τον καίνε επίσης όλες οι διακρίσεις, φυσικά και η «χρυσή μπάλα».

Ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να οδηγήσει την Εθνική του στην κορυφή του κόσμου. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει. Είμαστε όμως σίγουροι πως θα τα δώσει όλα και θα είναι πιο αποφασισμένος όσο ποτέ.

Κι αν ο Μέσι είναι αποφασισμένος, είναι δεδομένο ότι θα σκοράρει αρκετές φορές και άμεσα τίθεται υποψήφιος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Αντίπαλοι της «Αλμπισελέστε» στον τέταρτο όμιλο είναι κατά σειρά οι Ισλανδία, Κροατία και Νιγηρία. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του για το πόσα γκολ θα σημειώσει στις αγωνιστικές του γκρουπ.

Το σκηνικό όμως αλλάζει σύντομα. Στη φάση των «16» η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Δανία (ως δεύτερη του τρίτου ομίλου – Γαλλία, Αυστραλία και Περού οι υπόλοιπες). Κι αν περάσει, είναι επίσης πιθανότατο να βρει μπροστά της τη Ισπανία. Και αν επιβιώσει και από αυτή τη μονομαχία συγκεντρώνονται μεγάλες πιθανότητες να εμφανιστεί μπροστά της η Γερμανία.

Ο Μέσι έχει θεωρητικά να δώσει δύο σχετικά εύκολα παιχνίδια, δύο σοβαρές μάχες και άλλες δύο σφοδρότατες σε περίπτωση που η ομάδα του αντέξει μέχρι την τετράδα. Υπολογίζουμε στο διάστημα αυτό να βρει δίχτυα 5-6 φορές, χωρίς να ξεχνάμε ότι εκτελεί και τα πέναλτι.

Να υπολογίσουμε όμως και τον Νεϊμάρ; Πρόκειται για το μοναδικό ποδοσφαιριστή στον κόσμο που εδώ και τέσσερις μήνες προετοιμάζεται αποκλειστικά για το Μουντιάλ. Τραυματίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου. Σοβαρά βέβαια. Και από τότε ξέχασε την ατμόσφαιρα του Παρισίου. Επέστρεψε στην πατρίδα του, έκανε ό,τι χρειαζόταν για να αναρρώσει και εδώ και καιρό έχει περάσει σε φουλ ρυθμούς εκγύμνασης κι ας λένε οι Βραζιλιάνοι ότι δεν είναι έτοιμος. «Πετάει» στα φιλικά και ηγείται μιας ομάδας ιδιαίτερα φιλόδοξης και με πολύ μεγάλη όρεξη για νίκες, γκολ και θέαμα.

Δεν είναι μόνο αυτό. Αντίπαλοι της «Σελεσάο» στον πέμπτο όμιλο είναι οι Σερβία, Κόστα Ρίκα και Ελβετία. Αν τα πράγματα κυλήσουν όπως αναμένονται, ο Νεϊμάρ θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο γκρουπ με τουλάχιστον τρία με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του.

Στη φάση των «16» ο επικρατέστερος αντίπαλος είναι το Μεξικό (μάλλον δεύτερο στον έκτο όμιλο πίσω από τη Γερμανία και πάνω από τη Ν. Κορέα και τη Σουηδία). Όχι ευκαταφρόνητη ομάδα, αλλά ούτε και φόβητρο.

Μετά τους Μεξικανούς θα ακολουθήσουν είτε οι Βέλγοι είτε οι Άγγλοι. Και ο προημιτελικός δεν αναμένεται και απίστευτα κλειστός. Ούτε καν ο ημιτελικός. Με μια παρακινδυνευμένη βέβαια υπόθεση, υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε τη «Σελεσάο» απέναντι στη Γαλλία.

Επίσης, εκτελεί και τα πέναλτι και τα φάουλ και παίρνει όσες πρωτοβουλίες θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και δεν νιώθει και την ίδια πίεση, καθώς μπροστά του έχει κι άλλα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο …καμμένος υπολογίζει να φτάσει τα 7-8 γκολ και αυτός θα είναι η επιλογή του για το θέμα του πρώτου σκόρερ.

Στο διαδίκτυο το ενδεχόμενο αυτό δεκαπλασιάζει το ποντάρισμα μας, καθώς είναι το δεύτερο φαβορί στη συγκεκριμένη κλίμακα πίσω από τον Μέσι.

Οι συνετότεροι μπορούν να ποντάρουν και στους δύο και να κάνουν cash out όποτε κρίνουν με το πέρας των φάσεων της διοργάνωσης. Γιατί όσο προχωρούν η Αργεντινή και η Βραζιλία, θα σκοράρουν αυτοί οι δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ