Στοίχημα : Και στον τελικόοοο…

Στοίχημα : Και στον τελικόοοο…

Η βάση της λογικής είναι η ίδια η εικόνα της Γαλλίας και της Κροατίας.

Το πιο ανούσιο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου συγκέντρωσε και το μικρότερο κεφάλαιο από κάθε άλλο ματς της διοργάνωσης. Στα 17 εκατομμύρια ευρώ έφτασε ο τζίρος των βασικών σημείων στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο που η βάση του είναι η Μεγάλη Βρετανία κιόλας.

Ο σημερινός μεγάλος τελικός όμως θα ξετινάξει τη μπάνκα εκτός κι αν κάποιος από τους δύο φιναλίστ πάρει μεγάλο προβάδισμα από νωρίς.

Με αυτόν ασχολούμαστε φυσικά όπως ολόκληρος ο πλανήτης. Δεν θα προβούμε σε μακρόσυρτες αναλύσεις. Όπου κι αν κοιτάξετε, αναλύσεις και σχόλια για την υπέρτατη ποδοσφαιρική μάχη θα βρείτε.

Η Γαλλία είναι πιο πλήρης και ισορροπημένη ομάδα της διοργάνωσης. Λέγαμε για αυτή, πριν αρχίσει η διοργάνωση, ότι διαθέτει την κορυφαία επιθετική γραμμή ολόκληρου του τουρνουά. Ο Ντεσάμπ όμως μας διέψευσε. Δεν χρησιμοποίησε σχεδόν καθόλου τους Φεκίρ, Ντεμπελέ και Θοβέν. Μόνο ο Ζιρού, ο Γκριεζμάν και ο Εμπαπέ παίζουν. Και οι υπόλοιποι 8 έχουν ως πρώτιστο μέλημα το πώς θα αμυνθεί η ομάδα.

Γι’ αυτό όταν δυσκόλεψαν τα πράγματα, στα προημιτελικά και τα ημιτελικά, οι «τρικολόρ» επέτρεψαν ελάχιστες φάσεις στα καρέ του Γιορίς.

Όλοι οι Γάλλοι θυσιάζονται στο βωμό της ομαδικότητας. Ολόκληρος Γκριεζμάν προτιμά να μην ολοκληρώσει πληθώρα επιθέσεων είτε για να κερδίσει χρόνο είτε για να αναζητήσει τις καλύτερες προϋποθέσεις που θα βοηθήσουν να σκοράρει άλλος συμπαίκτης του.

Όλοι λένε ότι η ομάδα του Ντεσάμπ δεν έχει εντυπωσιάσει. Και ρωτάμε: Γιατί να εντυπωσιάσει όταν ο προπονητής της κάνει διαχείριση δυνάμεων ακόμα και στον προημιτελικό και στον ημιτελικό; Υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο κατάκτησης τίτλου.

Οι Γάλλοι έφτασαν στον τελικό χωρίς καν να ιδρώσουν και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχουν ακόμα πράγματα να δώσουν και αυτή τη φορά δεν θα χρειαστούν να κάνουν νέα διαχείριση δυνάμεων.

Η Κροατία συγκλονίζει με το πάθος των παικτών της.

Εντυπωσιάζει με το ομαδικό της πνεύμα, με την υπερπροσπάθειά της.

Εντυπωσιάζει και με την εύνοια της τύχης. Το ότι πήρε δύο προκρίσεις στα πέναλτι δεν σημαίνει ότι ήταν ανώτερη ούτε από τη Δανία ούτε από τη Ρωσία. Μόνο την Αγγλία …πάτησε στο δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού.

Εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο για το ότι και στα τρία νοκ άουτ βρέθηκε πίσω στο σκορ και αντέδρασε.

Όμως οι Κροάτες έχουν παίξει το λιγότερο 90 λεπτά περισσότερα από τους Γάλλους. Οι Βρσάλικο και Στρίνιτς δεν είναι 100% έτοιμοι. Έχουν τραυματισμούς. Το ίδιο και ο Πέρισιτς με τον Μάντζουκιτς.

Βάσει όλων αυτών: Γαλλία τροπαιούχος, Γαλλία νικήτρια στο 90λεπτο και 2-3 γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ