Τίγρης εναντίον Μελισσανίδη

Τίγρης εναντίον Μελισσανίδη


Ο Πεντακοσάρικος γράφει για τη διγλωσσία του Δ. Μελισσανίδη. Που πριν ένα μήνα έλεγε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, «πρέπει να πληρώνετε για να παίζετε» και την Τετάρτη τους είπε «είστε όλοι καλοί παίκτες». Επειδή δεν πρόκειται να πάρει άλλους.

ΜΕ λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω.

Τίγρης στα Σπάτα στις 25 Νοεμβρίου: «πολλοί εδώ μέσα έπρεπε να πληρώνετε κι όχι να πληρώνεστε για να είστε στην ΑΕΚ».

Μελισσανίδης 2 Ιανουαρίου στα Σπάτα: «ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω ότι είμαστε καλή ομάδα. Είστε όλοι σας καλοί παίκτες».

Τι άλλαξε στις 38 μέρες που μεσολάβησαν; Απολύτως τίποτα. Και σε τελική ανάλυση, ποιος θυμάται τι λέει κάθε φορά ο διοικητικός ηγέτης; Ούτε ο ίδιος. Εκτός αν πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα. Ο Τίγρης που θεωρεί τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ γατάκια κι ο Μελισσανίδης που τους έχει για παιχταράδες.

ΚΑΤΙ που ανέλυσε μάλιστα διεξοδικά: «Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ξέρω από ποδόσφαιρο, θα σας πω ότι κατά τη γνώμη μου δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι. Η ομάδα έχει καλό υλικό, είστε όλοι καλοί παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί αλλά παίζουν μόνο οι έντεκα».

Και σαν Μελισσανίδης έχει απόλυτο δίκιο. Κι ο Γιακουμάκης που δεν παίζει κι ο Γιαννιώτης που θέλει χρόνο προσαρμογής κι ο Αλμπάνης που τραυματίσθηκε είναι παιχτούρες. Τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει; Αν επρόκειτο για παρακατιανούς την ευθύνη θα την είχε αυτός που τους πήρε στην ΑΕΚ. Αυτός που έβαλε τα 25 μύρια του Τσάμπιονς Λιγκ στην άκρη και πήγε να ξαναπάρει το πρωτάθλημα στο τζάμπα.

ΚΙ επειδή όπως επεσήμανε δύο φορές ο ίδιος, θέλει να πιστεύει ότι ξέρει από ποδόσφαιρο, βρήκε και την αιτία και τη λύση: «Απλά πέρυσι γυάλιζε το μάτι σας. Αυτή τη γυαλάδα θέλω να δω και θα το αλλάξουμε το κλίμα. Ψυχολογία είναι το ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα ψυχή. Γυρίστε το. Μπορείτε».

Το κλίμα βέβαια έχει αλλάξει για τα καλά. Στο υπό το μηδέν θα πέσει η θερμοκρασία τις βραδινές ώρες. Το -14 που είναι η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ θα αλλάξει αν αρχίσει και γυαλίζει το μάτι του Άλεφ και του Κλωναρίδη; Θα το δούμε.

ΟΤΑΝ λοιπόν ο Τίγρης νευριάζει και λέει και καμιά κουβέντα έρχεται αμέσως να τον διορθώσει ο σοβαρός και μετρημένος Μελισσανίδης. Αν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ήταν άχρηστοι, θα έπρεπε να φύγουν και να έρθουν άλλοι.

Οι «άλλοι» κοστίζουν λεφτά. Δε βρίσκεις κάθε μέρα φτηνούς και ελεύθερους σαν τον Γιαννιώτα. Κάτι πρέπει να πληρώσεις. Δεν πληρώνεις λοιπόν τίποτα, πλην του Κρίστισιτς, και συνεχίζεις με αυτούς που έχεις. Αρκεί να ξαναγυαλίζει το μάτι τους. Τι θα συμβεί αν δεν γυαλίζει είναι 100% προβλέψιμο και θα το πούμε παρακάτω.

ΠΡΟΣ το παρόν μία παρένθεση. Σχετικά με το «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι». Διοικητικός ηγέτης είναι, ό,τι θέλει λέει. Έχει αλλάξει, όμως πρώτα απ’ όλα ο προπονητής. Κι ακολούθως αρχίζουμε να μετράμε: Λάζαρος, Κονέ, Αραούχο, Γιόχανσον, Βράνιες. Μετά διώξαμε Μπακασέτα, Σιμόες, Λαμπρόπουλο, οι απώλειες φτάνουνε τις οκτώ. Αν συνυπολογίσουμε Ανέστη, Μασούντ, Αιντάρεβιτς, πρόκειται για μία ενδεκάδα. Τα μόνα που έχουνε μείνει αναλλοίωτα στα Σπάτα σε σχέση με πέρυσι είναι τα πόμολα. Το «δεν έχει αλλάξει τίποτα», που έτσι μας συμφέρει, έτσι το λέμε, δε σημαίνει ότι ισχύει.

ΠΡΙΝ όμως μιλήσει ο Μελισσανίδης είχε μιλήσει επιφανής και διακεκριμένος ρεπόρτερ. Το πρωί της Τετάρτης. «Δεν θα συνιστά έκπληξη αν πάρει μόνο τον Κρίστισιτς η ΑΕΚ». Λογικό. Που να τρέχουνε για παίκτες χρονιάρες μέρες.

Και με τι λεφτά; Τα 25 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως υπογραμμίζει ο ρεπόρτερ, είναι για το γήπεδο. Αφού λοιπόν δεν πρόκειται να πάρουμε άλλους, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτούς που έχουμε. Αν όμως δε γυαλίζει το μάτι τους, αρχίσει ο δεύτερος γύρος κι ο σβέρκος της ΑΕΚ ξαναγίνει κόκκινος από τις σφαλιάρες, τι πρόκειται να γίνει; Εύκολο. Θα εμφανιστεί στα Σπάτα ο Τίγρης και θα πάρει το κεφάλι του Μαρίνου.

ΜΙΑ μπουκιά θα τον κάνει. Το Νοέμβριο, όταν έθεσε εκτός ομάδας τους τρεις, ο Τίγρης είχε ξεκαθαρίσει «προπονητής σας μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ο Ουζουνίδης». Την Τετάρτη για τον προπονητή δεν είπε τίποτα. Ούτε μία κουβέντα. Κι όχι τυχαία. Σύντομα θα έρθουν τα ντέρμπι του δεύτερου γύρου.

Η επόμενη κλήρωση στο κύπελλο που πιθανότατα θα είναι δύσκολη. Με ποιούς θα κατέβει να παίξει η ΑΕΚ; Με αυτούς που είχε, μείον τους τρεις, συν τον Κρίστισιτς. Αφού όμως κατά το διοικητικό ηγέτη, είναι όλοι καλοί παίκτες, αν η ομάδα δεν πάρει τ απάνω της, θα φταίει ο προπονητής που δεν τους αξιοποίησε

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ