Ο Τίγρης είναι για να δαγκώνει. Όχι για να βάζει λεφτά

Ο Τίγρης είναι για να δαγκώνει. Όχι για να βάζει λεφτά

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΚΑΡΙΚΟΣ γράφει για την «Αγιά Σοφιά». Που χτίζεται με λεφτά της ΑΕΚ και της Περιφέρειας. Και για τον Τίγρη που δεν τον αφήνανε να βάλει τα λεφτά του.

Θέμα σε μορφή ερώτησης έθεσε το 10 gr. Τελικά ποιος πληρώνει για να φτιαχτεί το γήπεδο της ΑΕΚ; Εδώ είναι ο Πεντακοσάρικος για να λύσει όλες τις απορίες. Κατ’ αρχάς να πούμε, ότι ο Τίγρης καθάρισε μέσα σε οκτώ μέρες καθάρισε ο Τίγρης.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου πέρασε το αθλητικό νομοσχέδιο. Για να μεταφερθούν τα 25 εκατομμύρια του Τσάμπιονς Λιγκ (της ΑΕΚ) στο γήπεδό (του Τίγρη). Τη Πέμπτη 14 Μαρτίου ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής της (Αρένας) Δούρου άλλα 20 εκατομμύρια για τη β´ φάση του έργου—πέρα από τα 20 που έχει εγκρίνει ήδη για την υπογειοποίηση. Είκοσι συν εικοσιπέντε, μας κάνουν 45. Και μη ρωτήσει κανείς πόσα έχει βάλει ο Μελισσανίδης.

Ένα εκατομμύριο ευρώ ο γιος του. Ο ίδιος τίποτε. Ούτε ευρώ. Κι ούτε πρόκειται να βάλει. Ο Μελισσανίδης, αγαπητές αναγνώστριες κι αγαπητοί αναγνώστες, δεν μπήκε στο ποδόσφαιρο για να βάζει λεφτά. Μπήκε για να βρίσκει λεφτά. Ο Μελισσανίδης βάζει το μυαλό. Και την προσωπική εργασία. Κάθε Σάββατο πρωί μαζί με τον προσωπικό του φωτογράφο, κόβει βόλτες στη Αγιά Σοφιά. Κάνει επιθεώρηση πώς πάει το έργο. Λίγο είναι αυτό; Στο ξεκίνημα του εγχειρήματος της Αγιά Σοφιάς (μεγάλη η χάρη της) αυτοί που καταθέσανε τον οβολό τους ήταν οι ΑΕΚτζήδες. Τα λεφτά από τα διαρκείας τη σεζόν της Γ΄ Εθνικής πήγαν για το γήπεδο (του Τίγρη). Χωρίς αυτοί που έδωσαν τα λεφτά τους, να πάρουν μετοχές αντίστοιχης αξίας της Δικέφαλος 1924.

Της ιδιοκτήτριας εταιρείας του γηπέδου. Ούτε καν μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ δεν έγιναν όπως είχε ανακοινωθεί. Το 2014 η Δικέφαλος 1924 προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια. Με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο να αναφέρει ότι ο Μελισσανίδης θα καλύψει τα 10 εκατομμύρια. Πόσα τελικά έβαλε; Ούτε ένα ευρώ. Ο Τίγρης άλλωστε δαγκώνει. Τίγρης να βάζει το χέρι στη τσέπη δεν έχει αναφερθεί. Τελικά, πάλι οι ανώνυμοι ΑΕΚτζήδες έβαλαν τον οβολό τους και συγκεντρώθηκαν περίπου δύο εκατομμύρια. Η επόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατομμύρια, προκηρύχτηκε πέρυσι. Η οποία επίσης ακυρώθηκε. Με τον Μελισσανίδη να ενημερώνει εγγράφως ότι δεν πρόκειται να βάλει άλλα χρήματα. Και γιατί να βάλλει η οικογένεια Μελισσανίδη όταν βάζουν οι άλλοι; Ο Τίγρης ήταν που έχει πει «ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να βάλουμε τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ στο γήπεδο».

Βρήκε τον τρόπο η Υπουργάρα Νο 2, ο Βασιλειάδης. Άλλαξε το νόμο για το χατίρι του Τίγρη και τα λεφτά της ΑΕΚ θα πάνε στο γήπεδο. Έτσι, έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα (από τους άλλους) πενήντα εκατομμύρια. Και λείπουν μέχρι τα 80 που θα κοστίσει το έργο, άλλα τριάντα. Βγάλε το ΦΠΑ, άλλα δεκαπέντε.  Από που θα βρεθούν αυτά; Εύκολο. Να βάζει δηλαδή η Περιφέρεια (μαζί με την υπογειοποίηση) κοντά στα 40 εκατομμύρια και να μη βάλει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας τίποτα; Ο Γιάννης Βούρος, αυτός ο μέγας Αεκτζής, δήλωσε προσφάτως ως υποψήφιος δήμαρχος ότι «ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα εκμεταλλευθεί το γήπεδο». Αφού λοιπόν ο Δήμος θα εκμεταλλευθεί το γήπεδο, δε θα πρέπει να τσοντάρει; Με ένα δεκάρικο εκατομμύρια, έστω ένα τάλιρο, οφείλει να βοηθήσει.

Να μη μας διαφεύγει όμως ότι η Αγιά Σοφιά δεν είναι γήπεδο.

Είναι Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού. Δε θα πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού να τσοντάρει; Η κα Μυρσίνη Ζορμπά οφείλει να βάλλει πλάτη. Όπως έβαλαν η Δούρου και ο Βασιλειάδης. Μ’ ένα τάλιρο εκατομμύρια το λιγότερο. Και δεν τελειώσαμε. Είναι και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Είναι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Είναι ποτέ δυνατόν, Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος να μη συνεισφέρουν στην Αγιά Σοφιά; Θα είναι ασέβεια. Θα είναι βλασφημία. Είναι και το ένα δεκάρικο εκατομμύρια από την ονοματοδοσία. Από την εμπορική ονομασία του γηπέδου. Να πως μαζεύονται τα 30 εκατομμύρια που λείπουνε. Κι αν παρ’ ελπίδα κάτι πάει στραβά, ο εγγυητής Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εδώ. Θα τη βρει την άκρη.

Σα να τον βλέπεις τον Τίγρη τον Ιούλιο του 2017 στη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής που έδειχνε τα δόντια του. Όταν έλεγε «βρέθηκε ένας τρελός που λέγεται Μελισσανίδης που θα βάλει τα χρήματα κι έχω 7-8 τρελούς που μας κυνηγάνε». Κι επαναλάμβανε: «Θέλω να βάλω τα λεφτά μου για να γίνει το γήπεδο και δεν μ’ αφήνουνε». Είχε μάλιστα δεσμευθεί δύο φορές με ισάριθμα θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα. Τη μία, βάζω 11 εκατομμύρια. Την άλλη 15 cash. Και μέχρι σήμερα δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Θα τα έβαζε βέβαια αν χρειαζόταν. Όταν βάζουν οι άλλοι όμως, γιατί να βάλει αυτός; Διαλαλούσε ότι βάζω 11, βάζω 15 για να τονώσει το φρόνημα των Αεκτζήδων. Εγγυητής είναι. Όχι χρηματοδότης. Όπως βρήκε τα 50, έτσι θα βρει και τα 30 που λείπουν. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Και μήπως βρει και παραπάνω. Και το έχει στην άκρη για τη συντήρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ