Η «θυγατρική» του ΠΑΟΚ που «πρέπει» να μπει στα play offs

Η «θυγατρική» του ΠΑΟΚ που «πρέπει» να μπει στα play offs

Ο Κομίνης εξιλεώνεται μέσω... Ξάνθης, σφαγιάζοντας τον Παναθηναϊκό, ο Σκουλάς έπαθε... τύφλωση στο VAR και ΠΑΟΚ, «Εξυγίανση» που... καίγονται να μπει στα πλέι οφ η ακριτική ομάδα.

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Ποτέ δεν ήταν. Αλλά τώρα τα πράγματα έχουν εκτραχυνθεί. Η κατάσταση έχει φτάσει σε επίπεδο τραγέλαφου. Με όσα συμβαίνουν στην εφετινή Super League, να αποτελούν μνημείο ακαθαρσίας. Με την Εξυγίανση και συγκεκριμένες ομάδες, να κάνουν ό,τι γουστάρουν και να «σημαδεύουν» το πρωτάθλημα με τις συμπεριφορές τους.

Τελευταίο θύμα του σκληρού παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δουλεύει ασταμάτητα, εν είδη… μηχανής, ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι αποφασίστηκε ότι δεν έπρεπε να νικήσουν την Ξάνθη. Και όχι μόνο δεν τη νίκησαν, αλλά έχασαν κιόλας. Με το «έτσι θέλω». Με τον «μικρό ΠΑΟΚ» από την Ξάνθη, να φεύγει με τη νίκη από τη Ριζούπολη, με ένα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ των Πράσινων και έναν σκανδαλωδώς κατακυρωθέν των Ακριτών. Δυο φάσεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα και φέρνουν την Ξάνθη στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφς.

Διότι, καλοί μου φίλοι, μην έχετε στο μυαλό σας τίποτε περίεργα. Στόχος της Ξάνθης δεν είναι άλλος από το να μπει στα πλέι οφς. Και να κάνει τη δουλειά της στην 6άδα των αγώνων που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στόχος είναι η Ξάνθη (και ει δυνατόν και ο Βόλος) να μπουν στην τελική 6άδα. Στόχος ποιανού; Στόχος του ΠΑΟΚ, βεβαίως. Και του συστήματος συνολικά. Διότι το σύστημα ξέρει. Και αναλόγως πράττει.

Γιατί να θέλει ο ΠΑΟΚ την Ξάνθη στα πλέι οφς; Δεν είναι καλό να αναπαράγουμε κουτσομπολιά. Ούτε μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι η Ξάνθη είναι ομάδα του Δικεφάλου του Βορρά και του Ιβάν Σαββίδη. Ότι ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Εξάλλου, εταιρικά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Ο Πανόπουλος εμφανίζεται πάλι να είναι το κουμάντο. Ασχέτως εάν έχει… εξαφανιστεί εδώ και καιρό από την επικαιρότητα, στερώντας από το ελληνικό ποδόσφαιρο τις ανακοινώσεις του ανά 15λέπτο. Αυτές που ο ίδιος έκανε μόδα.

Αλλά πέρα από κουτσομπολιά υπάρχουν και δηλώσεις. Όπως εκείνη του πρώην προέδρου του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργου Γεωργίου, που είχε δηλώσει στον αέρα του ΣΠΟΡ FM το εξής: «Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Το άλλο δεν το ξέρεις, ότι αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό τον πήρε πριν από είκοσι ημέρες. Βαρέθηκε ο Κωστούλας, κουράστηκε».

Εάν υποθέσουμε ότι η Ξάνθη είναι «θυγατρική» το ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε ο Γεωργίου και όπως (ας μην κρυβόμαστε, η πιάτσα είναι πολύ μικρή) βοά το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα ήθελε να πηγαίνει καλά; Εάν υποθέσουμε, επίσης, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να διαλέξει μία ομάδα που θα ήθελε στα πλέι οφς, ποια θα ήταν αυτή; Δεν θα ήταν η Ξάνθη; Προφανώς και θα ήταν. Και λόγω… προϊστορίας, θα λέγαμε. Βλέπετε, ο ΠΑΟΚ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα την κερδίζει την Ξάνθη στην εποχή του Ιβάν. Αν και τώρα που της πήρε και τον Ζίφκοβιτς, μπορεί να την κερδίζει λίγο πιο δύσκολα, αλλά όπως και να το κάνουμε, της έχει πάρει τον… αέρα.

Ο ΠΑΟΚ θέλει την Ξάνθη στα πλέι οφ. Δεν ξέρουμε εάν είναι ή όχι «θυγατρική», «παράρτημα» ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που σίγουρα ισχύει, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα φίλα προσκείμενη στον Δικέφαλο και τη διοίκησή του. Η φιλία δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, βέβαια, αλλά στο ποδόσφαιρο μπορεί και να δώσει πάτημα στις… κακές γλώσσες να εφεύρουν ιστορίες. Ή, ακόμη χειρότερα, να ψάξουν και να βρουν πράγματα που δεν πρέπει.

ΥΓ. Ο Γιώργος Κομίνης είναι παλιά καραβάνα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαιτητής που έχει τις «άκρες» του στη διαιτησία. Αλλά και γνώση του χώρου του. Ξέρει ποιος έχει τα γένια και τα χτένια. επειδή είναι διαιτητής και ξέρει κατά πού πάει το ρεύμα, είπε να στρογγυλέψει τις γωνίες των απόψεων των ορκισμένων εχθρών του. Οπου «εχθροί», βεβαίως, το σύστημα ΠΑΟΚ, που τον δείχνει με το δάχτυλο, ως το πρόσωπο που στέρησε από τον Δικέφαλο το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18, με το ακυρωθέν γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκτοτε ο ΠΑΟΚ έχει φαγωθεί να… φαγωθεί ο διεθνής Κομίνης. Αλλά ο ίδιος παραμένει εκεί. Γνωρίζει, βεβαίως, ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουν, αλλά με παιχνίδια όπως το Παναθηναϊκός-Ξάνθη και τη σφαγή των Πράσινων, εξιλεώνεται ως ένα σημείο. Αυτοί που ξέρουν, καταλαβαίνουν.

ΥΓ2. Για τον διαιτητή Σκουλά του VAR στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη, το μέλλον πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Αρχικά εκτός πινάκων και στη συνέχεια, είτε στον οφθαλμίατρο είτε στον εισαγγελέα. Διότι η αλλοίωση που προκάλεσε, έγινε είτε επειδή έχει κάποια πάθηση των ματιών του, είτε επειδή δεν ήθελε να νικήσει ο Παναθηναϊκός και ήθελε να νικήσει η Ξάνθη. Και εάν ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Οχι στον Περέιρα, που μπορεί να τον επιβραβεύσει κιόλας. Ούτε στον Μακεδόνα (τυχαίο;) παρατηρητή διαιτησίας της αναμέτρησης. Αλλά στη δικαιοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ