Αποθέωση για τον Αντώνη Φώτση στα Ιλίσια (vid+pics)

Αποθέωση για τον Αντώνη Φώτση στα Ιλίσια (vid+pics)

Φίλοι, πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι τίμησαν τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος τιμήθηκε από τον Ηλυσιακό – Μετονομάζεται σε «Αντώνης Φώτσης» το κλειστό των Ιλισίων.

Ο Αντώνης Φώτσης έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας. Ο «Batman» το απόγευμα του Σαββάτου γνώρισε την αποθέωση στο κλειστό των Ιλισιών, το οποίο μετονομάστηκε σε «Αντώνης Φώτσης» προς τιμήν του διεθνούς φόργουορντ.

Φίλοι, πρώην συμπαίκτες και αντίπαλοι βρέθηκαν στο κλειστό των Ιλισίων, όπου φιλοξενήθηκε η ξεχωριστή αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική ομάδα του 2005-2006 και την ομάδα των φίλων του Αντώνη Φώτση! Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού γνώρισε την αποθέωση, με τη διοίκηση του Ηλυσιακού να τον βραβεύει για την προσφορά του στην ομάδα, αλλά και γενικότερα στο ελληνικό μπάσκετ.

Για την ιστορία, η Εθνική ομάδα επικράτησε με 92-80, με τις δύο ομάδες να χαρίζουν πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο. Στο κλειστό των Ιλισίων, το οποίο πλέον θα ονομάζεται «Αντώνης Φώτσης», μεταξύ άλλων βρέθηκαν οι Γιάννης Μπουρούσης, Νώντας Παπαντωνίου, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Γιώργος Καλαϊτζής, Παναγιώτης Γιαννάκης, Δήμος Ντικούδης, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Τσαρτσαρής και Μιχάλης Κακιούζης.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτες με τον Φώτση σε Παναθηναϊκό και Εθνική ομάδα, βρέθηκε στα Ιλίσια και μίλησε για τον διεθνή άσο: «Το χειροκρότημα του κόσμου είναι κάτι πολύ σπουδαίο και μεγάλη τιμή για μένα αλλά σήμερα ήλθαμε για να τιμήσουμε τον Αντώνη. Το ξεχωριστό απόγευμα είναι γι’ αυτόν… Είναι χαρά για εμάς να βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια μεγάλη τιμή για τον Αντώνη, την αξίζει. Μαζευόμαστε όλα τα παιδιά που ήμασταν τόσα χρόνια συμπαίκτες και αντίπαλοι. Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά. Είναι κάτι πολύ σημαντικό να παίρνει το γήπεδο το όνομά σου. Τιμή και υπερηφάνεια».

Για την απόφαση του Φώτση να αγωνιστεί στον Ηλυσιακό, τόνισε: «Με τον Αντώνη δεν με εκπλήσσει τίποτα. Δεν με εξέπληξε. Το αγαπάει το μπάσκετ… Παίζει από πολύ μικρή ηλικία σε επαγγελματικό επίπεδο. Το αγαπάει, το αγαπούσε και θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα».

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Φώτση και ο Γιάννης Μπουρούσης. «Με τον Αντώνη είμαστε χρόνια φίλοι. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν με όλα αυτά τα ιερά τέρατα του μπάσκετ όταν ξεκινούσα την καριέρα μου. Μπασκετικά μου έχει λείψει η παρέα. Βρισκόμαστε και βγαίνουμε όμως και γι αυτό είμαστε τόσο καλά μεταξύ μας. Αυτή η εκδήλωση δείχνει την αξία του αθλητή και την αγάπη προς το πρόσωπό του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ανέφερε: «Ο Αντώνης είναι ένας αθλητής που σε εμπνέει με ό,τι κάνει. Όχι μόνο εντός αλλά κι εκτός γηπέδου. Τον ξέρω από 14 ετών. Τώρα που έγινε 34, δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το αξίζει το σημερινό. Αντώνη συγχαρητήρια»! Ο βετεράνος σέντερ ρωτήθηκε πόσα χρόνια ακόμα θα παίζει ο πρώην συμπαίκτης του: «Νομίζω ότι μπορεί να παίζει για πολλά χρόνια ακόμα. Μπορεί να παίξει και στην Α1, ποτέ δεν ξέρεις…».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του «Δράκου» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος αποθέωσε τον Ελληνα φόργουορντ. «Μεγάλωσε δίπλα μαζί σας από μία ωραία οικογένεια δραστήρια στο μπάσκετ. Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά που μεγάλωσε ο πατέρας, απλά εκείνος μας επιφύλασσε πολλά περισσότερα. Αφησε το στίγμα του στο ελληνικό μπάσκετ για όσα έκανε στο παρκέ και όχι μόνο. Ταξίδεψε στον κόσμο αλλά πάντα αγαπούσε την πρώτη του ομάδα. Ειναι πρωτόγνωρο να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ομάδα τοπικού πρωταθλήματος. Δε δημιούργησε ποτέ πρόβλημα και πάντα ήθελε να προσφέρει όσα περισσότερα μπορούσε.

Χαίρομαι που συνεργαστήκαμε και πανηγυρίσαμε μεγάλες νίκες. Πολύ ωραία κίνηση να μετονομαστεί το γήπεδο σε Αντώνης Φώτσης. Ελπίζω τα παιδιά να πάρουν πολλά μαθήματα από αυτόν και για μπάσκετ και για τη ζωή. Εύχομαι αυτό το γήπεδο εκτός από το όνομα να πάρει και τη χάρη του Αντώνη. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις μεγάλες χαρές που μας έδωσες και γιατί τον τελευταίο χρόνο μας έδειξε πως ένας αθλητής μπορεί να κάνει πολλά για την περιοχή του. Εύχομαι να δεις τον γιο σου να παίζει στην εθνική ομάδα και σε αυτό το γήπεδο να βγουν παιδιά που θα σε ξεπεράσουν»

Δείτε το βίντεο με το παιχνίδι και τη βράβευση του Αντώνη Φώτση:

Δείτε και φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ