Τώρα τρέχει, για να έχει

Τώρα τρέχει, για να έχει

Ο Παναθηναϊκός έχασε το ρυθμό του λόγω των απουσιών στις εθνικές ομάδες και πρέπει να βιαστεί για να είναι έτοιμος στα επίσημα παιχνίδια

Το φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Κλουζ στη Ρουμανία έδειξε πως η απουσία των διεθνών για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου επηρέασε την προετοιμασία του.

Οι πράσινοι είχαν αποκτήσει ρυθμό, προσπαθούσαν να βρουν την «χημεία» μεταξύ τους και βρίσκονταν σε ένα καλό σημείο.

Το γεγονός όμως ότι ο Πασκουάλ δεν είχε στη διάθεσή του, τους Καλάθη, Λεκαβίτσιους, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Μήτογλου και Παπαγιάννη προκάλεσε πρόβλημα στην πρόοδο με την οποία ήθελε ο Καταλανός να βλέπει τη διαδικασία «ομογενοποίησης» του ρόστερ που συγκρότησε στις μεταγραφές.

Αυτό οφειλόταν κυρίως από το γεγονός ότι οι προπονήσεις γίνονταν ουσιαστικά χωρίς τον βασικό πλέι μέικερ για περίπου δυο εβδομάδες και βασικά τον παίκτη από τον οποίο εξαρτώνται και φέτος πολλά στο παιχνίδι της ομάδας. Τον Νικ Καλάθη.

Την ίδια στιγμή ο Πασκουάλ προσπάθησε να δοκιμάσει διάφορα άλλα σενάρια μετατρέποντας τις καταστάσεις που αντιμετώπιζε σε ασκήσεις προσομοίωσης για περιπτώσεις «ειδικών συνθηκών».

Έβγαλε ένα ολόκληρο τουρνουά στην Κύπρο δοκιμάζοντας τον Λάνγκφορντ και τον Παππά πόιντ γκαρντ και προσπαθούσε να βάλει συγκεκριμένα πράγματα στην πεντάδα του χωρίς επιτυχία, είναι αλήθεια.

Στη Ρουμανία φάνηκε πόσο έλλειψε ο Νικ Καλάθης! Με τον ελληνοαμερικανό στο παρκέ ο Παναθηναϊκός είναι τελείως διαφορετικός και αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα τόσο στην οργάνωση του παιχνιδιού του, όσο και στην αμυντική του λειτουργία.

Ωστόσο τα βλέμματα δεν θα πρέπει να είναι στραμμένα τόσο στον Νικ, διότι γνωρίζουμε τι μπορούμε να περιμένουμε. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Λούκας Λεκαβίτσιους, εκείνος που θα επωμιστεί το βάρος, όταν ο Καλάθης θα πρέπει να πάει στον πάγκο.

Είναι αδύνατο να αντέξει τους ξέφρενους ρυθμούς και την πίεση των συνεχόμενων αγώνων, παίζοντας κατά μέσο όρο πάνω από 32-33 λεπτά.

Ο Λιθουανός εξακολουθεί να έχει «σκαμπανεβάσματα». Έχασε την επαφή του με την προετοιμασία λόγων των «παραθύρων» και πρέπει να… επιστρέψει πνευματικά στο ΟΑΚΑ.

Πλέον τα πράγματα αρχίζουν να… σοβαρεύουν για όλους. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία για τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, εκεί όπου κάθε λάθος μετράει διπλό και η ήττα κοστίζει.

Στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» κόντρα στις Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χίμκι, ασφαλώς θα βγει ο… έλεγχος για τα πεπραγμένα της προετοιμασίας και τα δυο ματς που θα δώσει η ομάδα του Πασκουάλ θα αποτελέσουν το τελικό τεστ για τον βαθμό ετοιμότητάς της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ