Θα ενδώσει η ΕΟΚ στο αίτημα του Παναθηναϊκού;

Θα ενδώσει η ΕΟΚ στο αίτημα του Παναθηναϊκού;

Οι Πράσινοι γνωστοποίησαν στην ομοσπονδία ότι θέλουν να αγωνιστούν 3 ξένες στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας και η απορία πλέον είναι αν θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο...

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε από τη ΕΟΚ να χρησιμοποιήσει τρεις ξένες αθλήτριες στο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών, παρότι η ομάδα είναι στην Α2 και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αθλήτρια από άλλη χώρα στην κατηγορία.

Οι Πράσινοι κάνουν λόγο για ισονομία και αθέμιτο ανταγωνισμό για τις αναμετρήσεις της τελικής φάσης του θεσμού. Είναι άξια απορίας όμως μία τέτοια κίνηση, την ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις στο παρελθόν που κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Εχουν γίνει λοιπόν αναμετρήσεις σε αυτό το επίπεδο χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί ξένοι αθλητές και αθλήτριες από τις ομάδες της Α2.

Και ο Πρωτέας Βούλας το 2013 και ο Φάρος Κερατσινίου το 2016 είχαν αγωνιστεί στην τελική φάση του Κυπέλλου με ελληνικό ρόστερ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, αφού δεν είχαν το δικαίωμα αμφότεροι να έχουν στις τάξεις του για τα πρωταθλήματά τους, παίκτριες ή παίκτες με ξένο διαβατήριο όπως ορίζει εξάλλου και ο κανονισμός.

Το ερώτημα πλέον που υπάρχει είναι θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο; Θα γίνει ουσιαστικά το… χατήρι του Παναθηναϊκού για την χρησιμοποίηση τριών ξένων αθλητριών σε μία ομάδα που παίζει στην δευτερη κατηγορία αψηφώντας τους κανονισμούς της ομοσπονδίας και… παραμερίζοντάς τους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ