Τι λάθη κάνουν τα ζευγάρια και μαλώνουν για τα οικονομικά

Τι λάθη κάνουν τα ζευγάρια και μαλώνουν για τα οικονομικά

Οι σχέσεις έχουν χτιστεί στα θεμέλια της αγάπης. Αλλά εκτός από την αγάπη υπάρχουν σίγουρα και άλλα πράγματα που έχουν σημασία. Μια τέτοια παράμετρος είναι τα οικονομικά του ζευγαριού.

Ποια είναι τα λάθη που κάνει ένα ζευγάρι στη σχέση σχετικά με τα οικονομικά; Πιστεύετε πως πρέπει να υπάρχει κοινό ταμείο ή μήπως όχι; Αυτά και άλλα ερωτήματα έχουν βασανίσει πολλούς από εμάς όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση.

Η απόφαση το εάν θα μοιράζεστε τα χρήματα ή όχι αφορά μόνο το ζευγάρι. Κανένας άλλος δεν έχει δικαίωμα να αποφασίσει γι αυτό. Όμως ακόμα και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, τα χρήματα παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια σχέση και μπορεί να αποτελέσουν αιτία χωρισμού. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπου που θα χειριστεί το ζευγάρι τα οικονομικά. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά λάθη που γίνονται σε μια σχέση όσο αφορά τα χρήματα

Κρατάτε ξεχωριστούς λογαριασμούς

Ορισμένα ζευγάρια θεωρούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις είναι να κρατάνε ξεχωριστούς λογαριασμούς. Ο καθένας πληρώνει τα δικά του έξοδα. Αυτό όμως δεν βοηθάει, αντ’ αυτού δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο ζωής

Πολλές φορές ένα ζευγάρι τσακώνεται λόγω του τρόπου ζωής. Για παράδειγμα όταν πηγαίνετε για ψώνια αγοράζετε τα τελείως απαραίτητα, όμως ο σύντροφός σας θέλει να παίρνει τα πάντα και μόνο επώνυμα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί ρήξη ανάμεσα σας και εάν έχετε ένα εισόδημα που δεν δικαιολογεί τα ακριβά γούστα, τότε το πρόβλημα διογκώνεται.

Η μεγάλη διαφορά μισθού μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα

Πολλές φορές όταν η γυναίκα κερδίζει περισσότερα χρήματα από το σύντροφό της, δημιουργείται ζήλια και ξεκινάνε οι τσακωμοί.

Οικονομική απιστία

Το να είσαι άπιστος στον σύντροφό σου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε απιστήσει στον ερωτικό τομέα. Μπορεί να ανοίξετε κρυφά έναν τραπεζικό λογαριασμό ή να αρχίσετε να φυλάτε τα χρήματά σας κάπου αλλού. Και αυτό θεωρείται ένα είδος απιστίας.

Πηγή: jenny.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ