Ζαγκλής: «Tο μπάσκετ μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες»

Ζαγκλής: «Tο μπάσκετ μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες»

ΟΙ Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η προσαρμογή στο διάστημα ανάμεσα στην περίοδο που θα ξεκινήσει η σεζόν μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού.

Ο αθλητισμός βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.Το μπάσκετ παγκοσμίως είναι στον… πάγο λόγω της πανδημίας με τον Ανδρέα Ζαγκλή, να υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην ισπανική «AS», πως προτεραιότητα της FIBA είναι η υγεία των παικτών και εν συνεχεία η επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

«Προτεραιότητα έχει η υγεία των παικτών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις ομάδες και των άλλων αθλημάτων που γίνονται σε κλειστό χώρο. Έχουμε ήδη πει ότι δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Δεν είναι απλώς συμβολικό αυτό, πρέπει να σκεφτείς διπλά πριν πάρεις την απόφαση να παίξεις ξανά. Ολοι στην FIBA δουλεύουμε από το σπίτι. Από το Μαϊάμι και το Μόναχο, μέχρι το Αμπιτζάν, τη Βηρυτό και την Σιγκαπούρη».

Όσον αφορά την πρόκληση ενόψει συνέχειας, ο Ζαγκλής ήταν σαφής και είπε: «Το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να μάθουμε πότε θα παίξουμε και πώς θα κάνουμε τα τεστ και ακολούθως να δούμε τι θα γίνει με την ανακάλυψη και την πρόσβαση στο εμβόλιο. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι πώς θα προσαρμοστούμε στο διάστημα ανάμεσα στην περίοδο που θα ξεκινήσουμε μέχρι να ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Το μπάσκετ είναι ένα παγκόσμιο άθλημα και η δουλειά μας είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα βγει πιο δυνατό από την κρίση που ξέσπασε λόγω της πανδημίας. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες».

Τέλος ο Γ.Γ της FIBA τόνισε πως το μπάσκετ θα επιστρέψει μέσω των 3on3 λέγοντας: «Έχουμε το 3on3, το οποίο είναι πιο ευέλικτο και εύκολο να οργανωθεί. Οι ειδικοί μας έχουν πει ότι σε εθνικό επίπεδο το 3on3 θα είναι το πρώτο που θα επιτραπεί να γίνει σε επίπεδο μπάσκετ, επειδή περιλαμβάνει λιγότερους παίκτες και γενικά ανθρώπους που το οργανώνουν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ