Μουσταφά Φαλ: Ο «πύργος» του Ολυμπιακού που κάνει ό,τι θέλει τον Παναθηναϊκό (vids)

Μουσταφά Φαλ: Ο «πύργος» του Ολυμπιακού που κάνει ό,τι θέλει τον Παναθηναϊκό (vids)

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο 9-0 και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο Μουσταφά Φαλ που βλέπει... πράσινα και «αφηνιάζει».

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την Basket League με 68-66 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play off. Οι ερυθρόλευκοι παρότι δυσκολεύτηκαν πολύ από το τριφύλλι, σε ένα πραγματικό ντέρμπι «αιωνίων» έφυγαν εντέλει με το ροζ φύλλο αγώνα, χάρη στη μεγάλη εμφάνιση του Μουσταφά Φαλ και του Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Γάλλος σέντερ έχει γίνει μέσα σε έναν χρόνο και κάτι ο «δήμιος» του Παναθηναϊκού και κάνει ότι θέλει μέσα στις δυο ρακέτες, είτε βρίσκει τον Γιώργο Παπαγιάννη απέναντι του (κατά κύριο λόγο), είτε οποιονδήποτε άλλον ψηλό. Γενικότερα, στα παιχνίδια με τους πράσινους που αγωνίζεται κυριαρχεί και αποτελεί τον παίκτη-κλειδί για το 9-0 του Ολυμπιακού τον τελευταίο έναν χρόνο περίπου.

Στο χθεσινό ντέρμπι, ο Φαλ σε 29:47 έφτασε μία ανάσα από το double double με 17 πόντους (8/13 δίποντα) και 9 ριμπάουντ, ενώ ακόμα είχε 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 1 λάθος και ένα καθοριστικό καλάθι και φάουλ κόντρα στον Παπαγιάννη στο τελευταίο δίλεπτο του ντέρμπι!

Ο Παναθηναϊκός τόσο την περσινή σεζόν, όσο και φέτος ψάχνει «αντίδοτο» για τον Γάλλο ψηλό, όμως δεν έχει καταφέρει ο Ντέγιαν Ράντονιτς να βρει την λύση. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι οι δυο ομάδες έχουν βρεθεί ήδη άλλη μια φορά φέτος για το Σούπερ Καπ και ο Φαλ είχε κάνει… όργια σε όλους τους τομείς, καθώς είχε ολοκληρώσει το παιχνίδι με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Ο Φαλ είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς στη Euroleague, ο Γιώργος Μπαρτζώκας το εκμεταλλεύεται κόντρα στον Παναθηναϊκό και όσο δεν βρίσκει λύση, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει το πλεονέκτημα κάτω από τις δυο μπασκέτες και στο ζωγραφιστό. Κάτι που φάνηκε φυσικά και χθες, με τον Παπαγιάννη που θεωρείται ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στη θέση του να μην μπορεί να κάνει τίποτα, τον Αρτούρας Γκουντάιτις να μοιάζει «λίγος» μπροστά του, ενώ και το όποιο «τρικ» του Ράντονιτς (ζώνη, double team) να αποτυγχάνει.

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως έπαιξε στοχευμένα εκεί που υπερέχει και κυρίως εκεί που φαίνεται να «πονάει» ο Παναθηναϊκός και το πλάνο πέτυχε, με τον Φαλ να είναι ο κορυφαίος των Πειραιωτών μαζί με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Το ματς του Σούπερ Καπ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ