«Κλειδώνουν» πλέι οφ και… Πανιώνιος

«Κλειδώνουν» πλέι οφ και… Πανιώνιος

Οι εκκρεμότητες με τα ζευγάρια των πλέι οφ και τον επικείμενο υποβιβασμό του Πανιωνίου τακτοποιούνται στην τελευταία αγωνιστική της Basket League

Ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική περίοδος της Basket League και από τους επτά αγώνες, που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, μόνον ένας είναι εντελώς αδιάφορος βαθμολογικά. Αυτός ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Προμηθέα. Αμφότεροι γνωρίζουν ήδη ποια θέση θα καταλάβουν στη βαθμολογία (δεύτερος ο Ολυμπιακός, τρίτος ο Προμηθέας) και περιμένουν απλώς να μάθουν τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση των πλέι οφ. Όλα τα άλλα παιχνίδια έχουν κάποιο ενδιαφέρον, άλλο μεγαλύτερο κι άλλο μικρότερο.

Το πιο σημαντικό εξ αυτών είναι εκείνο που θα γίνει στη Ρόδο μεταξύ του Κολοσσού και του Άρη. Ο νικητής θα πάρει την όγδοη θέση και θα παίξει στα πλέι οφ, ο χαμένος θα αρχίσει τις διακοπές του. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός, που περιμένει, δεν αφήνει περιθώρια για… πορεία στα πλέι οφ, όμως τα έσοδα από τα εισιτήρια του ενός εντός έδρας αγώνα μαζί με το bonus του ΕΣΑΚΕ για την παρουσία στην post season αρκούν για να μεγαλώσουν το κίνητρο. Και να μετατρέψουν αυτό τον αγώνα σε μάχη.

Τα ζευγάρια των πλέι οφ εξαρτώνται από το τελικό πλασάρισμα των ομάδων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις θέσεις 5-7 και υπ’ αυτή την έννοια είναι κρίσιμη η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κύμη. Ο νικητής θα τερματίσει πέμπτος και θα παίξει με τον ΠΑΟΚ, ο χαμένος θα τερματίσει έκτος και θα παίξει με τον Προμηθέα. Θεωρητικά, ΑΕΚ και Κύμη έχουν δυνατότητα να επιλέξουν αντίπαλο, αλλά αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σκεφτεί να μπει σε μια τέτοια διαδικασία, αυτή είναι η ΑΕΚ, που έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες στη διοργάνωση. Η Κύμη είναι ήδη πετυχημένη.

Μικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας του Λαυρίου με τον Παναθηναϊκό, υπό την έννοια ότι αν κερδίσει το Λαύριο, θα τερματίσει στην έκτη θέση και όχι στην έβδομη. Αυτό έχει σημασία για την ομάδα του Λαυρίου, καθώς είναι πολύ προτιμότερο να παίξει στα πλέι οφ με τον Προμηθέα αντί για τον Ολυμπιακό, όμως ο Παναθηναϊκός, που είναι πρώτος, θέλει να τερματίσει και αήττητος στην κανονική περίοδο, οπότε λογικά δεν θα χαριστεί.

Τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2 την έχει καπαρώσει σχεδόν ο Πανιώνιος, αλλά αυτό δεν έχει κριθεί και μαθηματικά ακόμα. Συνεπώς οι αγώνες του Ρεθύμνου με τον Πανιώνιο, του Κοροίβου με τα Τρίκαλα, αλλά και του ΠΑΟΚ με τον ΓΛ Φάρο έχουν ενδιαφέρον, διότι θα οριστικοποιήσουν τις εξελίξεις. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, για να σωθεί ο Πανιώνιος θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το αδιάφορο Ρέθυμνο και απο εκεί και μετά είτε να χάσει ο Κόροιβος από τα αδιάφορα Τρίκαλα είτε ο αδιάφορος ΓΛ Φάρος να νικήσει τον επίσης αδιάφορο ΠΑΟΚ. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Πανιώνιος θα συνοδέψει τα Τρίκαλα στην Α2.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής (όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 17:00)

ΑΕΚ – Κύμη (Πουρσανίδης Γ., Μαλαμάς, Τζιοπάνος)
ΠΑΟΚ – ΓΛ Φάρος (Σώμος, Ξενικάκης, Παπαδόπουλος Θ.)
Κόροιβος – Τρίκαλα (Σχινάς, Γεωργιάδης, Ανδρικόπουλος)
Ολυμπιακός – Προμηθέας (Καρακατσούνης, Τζαφλέρης, Κάρδαρης)
Λαύριο – Παναθηναϊκός (Μάνος, Πουρσανίδης Κ., Παπαθανασίου)
Ρέθυμνο – Πανιώνιος (Αναστόπουλος Π., Παναγιώτου, Βαρδάλος)
Κολοσσός – Άρης (Πηλοΐδης, Ψαριανός, Κωνσταντινόπουλος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ