Ο Άρης, οι παραμένοντες κι αυτοί που πέφτουν

Ο Άρης, οι παραμένοντες κι αυτοί που πέφτουν

Τι ξημερώνει η επόμενη μέρα για τον Άρη και τις άλλες ομάδες της Basket League που δεν συνεχίζουν στα πλέι οφ; Προσπαθούμε να δώσουμε μια απάντηση

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League η σεζόν συνεχίζεται με τα πλέι οφ, όμως όχι για όλες τις ομάδες. Κάποιες ολοκλήρωσαν εδώ την πορεία τους. Άλλες με την ικανοποίηση τουλάχιστον ότι θα παίξουν και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία, άλλες έχοντας πάρει την άγουσα για την Α2. Όλες, όμως, έχουν πλέον την υποχρέωση να κάνουν τον απολογισμό τους και να αρχίσουν να κοιτάζουν το μέλλον τους.

Τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τον Άρη, το Ρέθυμνο, τον ΓΛ Φάρο και τον Πανιώνιο, που σώθηκαν, αλλά και για τα Τρίκαλα και τον Κόροιβο, που υποβιβάστηκαν; Αν και ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για τη δρομολόγηση εξελίξεων, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια πρώτη απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

ΑΡΗΣ

Μετά τις περιπέτειες στις οποίες τον έβαλε η αφερεγγυότητα και οι παλινωδίες του Νίκου Λάσκαρη, κατάφερε στο τέλος να σώσει τη φετινή παρτίδα, έχοντας επιτύχει προηγουμένως να απεμπλακεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Τώρα η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του νέου μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμου, ο οποίος κράτησε μεν όρθια την ομάδα στην κρίσιμη στιγμή, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να αποφασίσει πώς σκέφτεται το μέλλον του Άρη και πώς σκοπεύει να πορευθεί.

Τα δύο μεγάλα προβλήματα που καλείται να επιλύσει ο Γουλιέλμος αφορούν το ύψος των χρεών, που ξεπερνούν τα 4,5 εκ. Ευρώ και πρέπει να αρχίσει να τα ρυθμίζει και να τα αποπληρώνει σταδιακά, και τα 6 απαγορευτικά μεταγραφών της FIBA, που καλείται να τα τακτοποιήσει έτσι ώστε να μπορεί να φτιαχτεί ανταγωνιστική ομάδα.

Στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο Δημήτρης Γουλιέλμος σε συνεργασία με την ομάδα Καπάζογλου-Ζουλιάμη έχουν καταφέρει να προϋπολογίσουν έσοδα για τη νέα σεζόν κοντά στο 1,5 εκ. Ευρώ από διάφορες πηγές (χορηγίες, εισιτήρια, δικαιώματα κλπ.), ενώ πάντα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ να αναζητήσει συμπαίκτη ή συμπαίκτες προκειμένου να διευρύνει τις δυνατότητες της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση, σε αυτή τη φάση αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του Δημήτρη Γουλιέλμου όσον αφορά το πλάνο που θα εφαρμόσει και φυσικά οι απαντήσεις του σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν την παρουσία του στον Άρη.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε φέτος να παίξει στα πλέι οφ, άρα η σεζόν είναι εξ ορισμού αποτυχημένη, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό της ΚΑΕ. Τουλάχιστον, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο τώρα.

Ο Κωστής Ζομπανάκης θα συνεχίσει να «τρέχει» την ομάδα με τη γνωστή φιλοσοφία του: γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, προκειμένου η ομάδα να είναι ελκυστική στον κόσμο και να παραμείνει σημείο αναφοράς για ολόκληρο το νομό Ρεθύμνου. Προσπάθησε, βέβαια, κάποια στιγμή μέσω των Cretan Kings να την κάνει σημείο αναφοράς όλης της Κρήτης με ενδεχόμενη μετακίνηση της έδρας της στα Χανιά, φαίνεται ωστόσο ότι αυτό το εγχείρημα δεν περπατά.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, είναι ακόμα πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, όλα δείχνουν όμως ότι ο Νίκος Βετούλας δεν θα συνεχίσει, οπότε θα πρέπει να αναζητηθεί άλλος προπονητής.

ΓΛ ΦΑΡΟΣ

Ο Φάρος ανέβηκε στην Α1 ως ομάδα από το Κερατσίνι, αλλά μετακόμισε στη Λάρισα όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Βαγγέλης Τσάπας ήρθε σε συμφωνία με ανθρώπους προερχόμενους από τον τοπικό Γ.Σ. Τον χειμώνα οι μετοχές της νεοσύστατης ΚΑΕ πέρασαν στα χέρια του Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος κρατά πλέον στα χέρια του τις τύχες, αλλά και την… έδρα της ομάδας.

Ο Μπούμπουρας είναι ένας εύρωστος οικονομικά επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Λήμνο και όταν απέκτησε τις μετοχές της ΚΑΕ, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να μεταφέρει την ομάδα στο ακριτικό νησί. Το γήπεδο δεν θα ήταν πρόβλημα, καθώς ο ίδιος δραστηριοποιείται στον κλάδο των κατασκευών και θα του ήταν εύκολο να ανακαινίσει με χαμηλό κόστος το κλειστό γυμναστήριο που υπάρχει στη Λήμνο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές της Basket League. Το πρόβλημα βρισκόταν αλλού. Στις υποδομές του νησιού.

Σε διάφορες επαφές που έκανε, ο Παντελής Μπούμπουρας διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο στην πρωτεύουσα του νησιού, Μύρινα, δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, ότι τα αεροπορικά δρομολόγια δεν είναι βολικά σε σχέση με τις συνήθεις μέρες και ώρες διεξαγωγής των αγώνων της Basket League, ότι υπήρχαν διάφορα τέτοια ζητήματα που δεν καθιστούν εφικτή σε αυτή τη φάση την παρουσία ομάδας της Α1 στη Λήμνο.

Έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αυτή την προοπτική και να στραφεί είτε προς την παραμονή στη Λάρισα είτε προς την επιστροφή της ομάδας στο Κερατσίνι, όπου και πάλι εκτιμά ότι μπορεί να κάνει τις απαραίτητες μετατροπές στο γήπεδο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες της Basket League.

Προφανώς από την απόφαση του Παντελή Μπούμπουρα για την έδρα της ομάδας θα εξαρτηθούν όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, δεν δεσμεύεται κανείς με τον Φάρο και για του χρόνου, ούτε προπονητής ούτε αθλητής.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Κατάφερε να μείνει στην κατηγορία με τρόπο που ούτε και ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα μπορούσε ενδεχομένως να φανταστεί, παρ’ όλα αυτά τα συναισθήματα στην πλατεία είναι ανάμικτα. Από τη μια ανακούφιση για την αποφυγή της επιστροφής στην Α2, από την άλλη ανησυχία μήπως η ομάδα μπει εκ νέου σε κύκλο αβεβαιότητας, όπως πέρυσι το καλοκαίρι.

Οι πληγές που άνοιξαν κυρίως το τελευταίο 20ήμερο λόγω κάποιων ακατανόητων αποφάσεων της διοίκησης Αλευρογιάννη (απόλυση Ζιάγκου, πρόσληψη Γιατζόγλου, που έγινε κόκκινο πανί για τον κόσμο λόγω πολιτικών πεποιθήσεων) και εκατέρωθεν δηλώσεων, που προκάλεσαν βαθιά κόντρα στις σχέσεις με τους οπαδούς, δεν έχουν επουλωθεί. Και τα σημάδια που έχουν αφήσει θα είναι καθοριστικά όσον αφορά το μέλλον.

Αυτή τη στιγμή όλα εξαρτώνται από το αν ο Σταύρος Αλευρογιάννης διατηρήσει τον έλεγχο της ΚΑΕ ή αποχωρήσει. Οι πιθανότητες φαίνεται πως είναι μοιρασμένες, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος σκοπεύει να παραθέσει την Πέμπτη 17/5 συνέντευξη Τύπου κι εκεί θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα.

Αν φύγει πάντως, ο Πανιώνιος θα μπλέξει σε καταστάσεις που παραπέμπουν στο περσινό καλοκαίρι, όταν η ομάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από τη διάλυση, καθώς δεν υπήρχε κανείς για να την αναλάβει μετά την επιστροφή της στην Α1 και την αποχώρηση Βαρουξάκη. Σώθηκε στο παρά… ένα από την πρωτοβουλία που πήρε ο Αλευρογιάννης, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι κάθε χρόνο θα είναι τόσο τυχερή…

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ

Οι δύο ομάδες που δεν κατάφεραν να σωθούν και υποβιβάζονται στην Α2, έχουν λίγο ως πολύ κοινή μοίρα. Καμία εκ των δύο δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή κάποιον άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων για να τις χρηματοδοτήσει και την προσπάθεια να βρουν δυσχεραίνει το γεγονός ότι η Α2 δεν έχει καθόλου έσοδα. Άρα όποιος βρεθεί, θα πρέπει να αναλάβει σχεδόν εξ ολοκλήρου το βάρος.

Είναι προφανές πως όσοι έχουν μείνει σε Τρίκαλα και Κόροιβο να ασχολούνται θα κάνουν τις κινήσεις τους για να βρουν χρηματοδότες, αν όμως δεν τα καταφέρουν, τότε οι ΚΑΕ θα διαλυθούν και οι ομάδες θα πέσουν στη Β’ Εθνική.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ