Ο… 60άρης κι ο πρωτάρης

Ο… 60άρης κι ο πρωτάρης

Στη σειρά ΠΑΟΚ-ΑΕΚ αναμετρώνται δύο προπονητές με τεράστια διαφορά στα... χιλιόμετρα που έχουν γράψει στα πλέι οφ της Α1

Το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι μακράν το πιο ενδιαφέρον από τα τέσσερα της πρώτης φάσης των πλέι οφ της Basket League. Και λόγω της ισορροπίας που φαίνεται να υπάρχει στις φετινές αγωνιστικές επιδόσεις και τη δυναμικότητά τους και λόγω ιστορίας, ονόματος, κόσμου. Αν θέλετε, και λόγω της αντιπαλότητας που αναπτύχθηκε φέτος μεταξύ των δύο ομάδων για… ποδοσφαιρικούς λόγους.

Το ζευγάρι αυτό, ωστόσο, προσφέρει και μια μονομαχία ανάμεσα σε έναν… Μαθουσάλα της προπονητικής κι έναν πολλά υποσχόμενο τεχνικό. Ανάμεσα σε έναν προπονητή που έχει φάει με το… κουτάλι τα ελληνικά πλέι οφ κι έναν άλλον που έχει τόσο λίγες παρουσίες σε αυτά, ώστε να μην έχει καταφέρει ακόμα να πετύχει νίκη. Ανάμεσα στον Ντράγκαν Σάκοτα και τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Σάκοτα ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1990, πριν από 28 ολόκληρα χρόνια δηλαδή. Έκτοτε έχει φτάσει στα πλέι οφ 10 διαφορετικών αγωνιστικών περιόδων με πέντε διαφορετικές ομάδες. Τα έχει καταφέρει σε τρεις διαφορετικές θητείες του με την ΑΕΚ (2002-03, 2015 και φέτος), σε δύο διαφορετικές θητείες με τον Ηρακλή (1994 και 1999-00) και με τον ΠΑΟΚ (1991), το Περιστέρι (1996-97) και τον Ολυμπιακό (2004).

Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ θα είναι το 60ο του Ντράγκαν Σάκοτα στα πλέι οφ της Α1. Από τα προηγούμενα 59 έχει κερδίσει τα 31 κι έχει χάσει τα 28, επίδοση αρκετά ισορροπημένη. Μέσα από όλα αυτά τα παιχνίδια, πάντως, έχει καταφέρει να κερδίσει ένα πρωτάθλημα με την ΑΕΚ το 2002 κι έχει παίξει άλλες δύο φορές στους τελικούς. Το 1991 με τον ΠΑΟΚ και το 2003 με την ΑΕΚ.

Απέναντι σε αυτό το πολύ πλούσιο παλμαρέ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει να επιδείξει ως προπονητής της Κηφισιάς όλες κι όλες δύο παρουσίες στα πλέι οφ και τέσσερα παιχνίδια. Δεν έχει κερδίσει, μάλιστα, κανένα. Το 2014 έχασε δύο φορές από την τωρινή του ομάδα, τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2016 ηττήθηκε δις από τον Άρη. Την Τετάρτη θα αναζητήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στα ελληνικά πλέι οφ.

Απόλυτη υπεροχή της ΑΕΚ

Κατά τα λοιπά η ιστορία των αναμετρήσεων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα πλέι οφ δεν είναι μεγάλη, παρόλο που και οι δύο ομάδες έχουν πολυετή παρουσία στην Α1. Τρεις φορές έχουν παίξει μεταξύ τους στην post season και η ΑΕΚ έχει κερδίσει και τις τρεις. Τους ημιτελικούς του 1997 με 2-0, τους προημιτελικούς του 2003 επίσης με 2-0 και τους προημιτελικούς του 2016.

Και στις τρεις σειρές η ΑΕΚ έκανε break, με τη διαφορά ότι στην πιο πρόσφατη, αυτή του 2016, είχε το πλεονέκτημα, το οποίο έχασε αρχικά, αλλά το επανέκτησε στο δεύτερο παιχνίδι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ