Τα ρεκόρ και αριθμοί στο Προμηθέας – ΠΑΟΚ

Τα ρεκόρ και αριθμοί στο Προμηθέας – ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες που ισοβάθμησαν στην κανονική περίοδο έχοντας από 17 νίκες, έχουν αναμετρηθεί συνολικά τέσσερις φορές και μετρούν από δύο νίκες. Ο Προμηθέας έκανε φέτος το 2/2 όπως το έκανε πέρσι ο ΠΑΟΚ.

Με το πρώτο παιχνίδι των μικρών τελικών μεταξύ του Προμηθέα και του ΠΑΟΚ αρχίζει αύριο (2/6, 18:00) η διαδικασία της τελικής φάσης των πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Οι δύο ομάδες που ισοβάθμησαν στην κανονική περίοδο έχοντας από 17 νίκες, έχουν αναμετρηθεί συνολικά τέσσερις φορές και μετρούν από δύο νίκες. Ο Προμηθέας έκανε φέτος το 2/2 όπως το έκανε πέρσι ο ΠΑΟΚ.

Για την ομάδα της Πάτρας, η συμμετοχή στους μικρούς τελικούς είναι μέρος της πρωτόγνωρης εμπειρίας της παρθενικής συμμετοχής της στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League. Έχει καταφέρει ήδη να γίνει η 2η ομάδα, μετά τον Κολοσσό H Hotels της σεζόν 2011-12, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης που κατέκτησε την 3η θέση στην κανονική περίοδο και αντιμετωπίζει την πρόκληση της κατάκτησης της και μέσω των πλέι οφ κάτι που ουδέποτε κατάφερε ομάδα από την ελληνική περιφέρεια.

Για την ομάδα της Θεσσαλονίκης η διαδικασία των μικρών τελικών είναι γνωστή. Αυτή θα είναι η 4η φορά στα τελευταία φορά επτά χρόνια και συνολικά 9η στην ιστορία των πλέι οφ που θα συμμετέχει στα ματς της 3ης θέσης. Από τις οχτώ προηγούμενες βγήκε κερδισμένος στις έξι και μάλιστα μετράει πέντε σερί κερδισμένες σειρές μικρών τελικών. Μετά τη σειρά του 1993 όταν είχε νικήσει τον Πανιώνιο με 2-1, έχασε τόσο το 1995 από τον Ηρακλή με 3-1 όσο και το 1996 από τον Πανιώνιο με 3-0. Ακολούθησαν μόνο κερδισμένες σειρές αγώνων για την 3η θέση: Το 1997 με 3-1 επί του Περιστερίου, το 1999 με 3-0 επί του Άρη, το 2011 με 3-2 επί του Άρη, το 2014 με 3-1 επί του Πανιωνίου και το 2015 με 3-1 επί του Άρη.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

*Ο Νίκος Γκίκας απέχει εννιά πόντους από τους 900 στη Stoiximan.gr Basket League ενώ εφόσον σημειώσει εννιά τρίποντα στην εξέλιξη της σειράς, θα γίνει ο 1ος παίκτης που θα φτάσει σε τριψήφιο αριθμό με τη φανέλα του Προμηθέα.

*Με πέντε ριμπάουντ ο Μουχάμεντ Φαγιέ θα γίνει ο 1ος παίκτης του Προμηθέα που θα φτάσει τα 300 στο Πρωτάθλημα. Ο Σενεγαλέζος ακόμη με τρία κλεψίματα θα φτάσει τα 100 συνολικά στη Stoiximan.gr Basket League.

*Στην περίπτωση που οι δύο ομάδες εξαντλήσουν τον αριθμό των αγώνων, αν δηλαδή η σειρά κριθεί στα πέντε ματς και ο Μουχάμεντ Φαγιέ αγωνιστεί σε όλα, θα μπει στην πρώτη 30άδα των ξένων παικτών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έχει 129 συμμετοχές και στην 30ή θέση με 134 είναι ο Ντάριλ Μίντλετον.

*Ο Χρήστος Σαλούστρος έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων στα 14 από τα 18 τελευταία παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

*Επτά σερί παιχνίδια με διψήφιο αριθμό πόντων έχει φτάσει ο Κέισι Πράδερ.

*Ο Ολεξάντερ Λίποβι είχε τουλάχιστον δύο ασίστ σε 10 από τα 11 τελευταία παιχνίδια του στην κατηγορία.

ΠΑΟΚ

*Δύο ασίστ θα οδηγήσουν τον Δημήτρη Κατσίβελη στις 200 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Αν η σειρά δεν εξαντληθεί στα τρία παιχνίδια, ο Λίνος Χρυσικόπουλος μπορεί να φτάσει τα 150 στη Stoiximan.gr Basket League αφού έχει 146. Με τον ίδιο τρόπο μπορεί ο Θοδωρής Ζάρας να φτάσει τα 250 καθώς έχει 246.

*Ο Λάκι Τζόουνς απέχει 17 πόντους από τους 400 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Φιλ Γκος μετράει 14 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο. Ο Αμερικανός μάλιστα μόνο σε ένα από τα 25 παιχνίδια του δεν βρήκε τον στόχο από τα 6,75, με τα Τρίκαλα BC Aries εντός έδρας.

*Σημαντικό και το σερί του Θοδωρή Ζάρα που ευστόχησε έστω και μία φορά από την περίμετρο στα 11 από τα τελευταία 13 παιχνίδια του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα.

*Επτά συνεχόμενα παιχνίδια με ένα τουλάχιστον εύστοχο δίποντο μετράει ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ