Χολαργός – Περιστέρι 75-76

Χολαργός – Περιστέρι 75-76

Ο έμπειρος φόργουορντ λύτρωσε το Περιστέρι με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του στην έδρα του Χολαργού με 76-75.

Σε ένα φοβερό παιχνίδι, με συνεχόμενες εναλλαγές στο προβάδισμα στο σκορ, το Περιστέρι απέδρασε από την έδρα του Χολαργού με σκορ 76-75 δια χειρός Παναγιώτης Βασιλόπουλου. Με το ματς στο 75-73 για τους γηπεδούχους έπειτα από τρίποντο του Φιτζπάτρικ, ο έμπειρος φόργουορντ ευστόχησε σε σουτ από τα 6,75μ με τη λήξη της αναμέτρησης, δίνοντας το ροζ φύλλο στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Ο Χολαργός ήταν μπροστά για τρία δεκάλεπτο, το Περιστέρι έκανε ένα 28-20 επιμέρους στην τελευταία περίοδο και έφυγε με ένα πολύτιμο διπλό στις αποσκευές του.

Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενος ο Μπεν Μπέντιλ με 20 πόντους, αν και ήρωας της τελευταίας στιγμής ήταν ο Βασιλόπουλος με 10 πόντους και το τρίποντο της νίκης. Για τους ηττημένους ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είχε 16 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Σημαντικό το ξεκίνημα των γηπεδούχων με τον Χόκινς να βοηθάει για το 11-7 του Χολαργού και τον Αγκμπελέσε να δίνει προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα του.

Στο 15-7 της αναμέτρησης, ο Σίρκο σκόραρε για τρεις όμως με την είσοδό του στο ματς ο Λαβ, πέτυχε 5 σερί πόντους για το 20-10 σε 5 λεπτά παιχνιδιού! Οι δέκα πόντοι απόσταση παρέμειναν για 3 αγωνιστικά λεπτά, με το Περιστέρι να αντιδράει προσωρινά και μέσω του Σκορδίλη να μειώνει σε 24-18. Ο Μπέντιλ με τρίποντο συνέχισε το σερί των φιλοξενούμενων, το οποίο σταμάτησε ο Λαβ με ένα τρίποντο, με το δεκάλεπτο να λήγει στο 29-25 με τρίποντο του 17χρονου Καράμπελα.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη έμειναν κοντά στο σκορ και πλησίασαν στους δύο πόντους με το δίποντο του Σκορδίλη (33-31). Ο Χόκινς μαζί με τον Γιάνκοβιτς προσπάθησαν να κρατήσουν τον Χολαργό μακριά από το Περιστέρι, με τον Αγκμπελέσε να δίνει και πάλι προβάδισμα 6 πόντων στην ομάδα του με λέι απ (40-34).

Παρά το δίποντο του Μπέντιλ, ο Γιάνκοβιτς και πάλι σκόραρε τρεις πόντους με το ματς να φτάνει στο 43-36 και το ημίχρονο να κλείνει στο 45-39 υπέρ της ομάδας του Αρη Λυκογιάννη.

Το Περιστέρι προσπάθησε μέσω του Βασιλόπουλου να πλησιάσει, με τον έμπειρο φόργουορντ να πετυχαίνει το τρίποντο για το 47-44, ο Χολαργός βρήκε 4 αναπάντητους πόντους για το 51-44, σε ένα δεκάλεπτο πάντως που οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παιχνίδι και έκλεισαν την περίοδο στο 55-48, με το Περιστέρι να νιώθει πάντως ότι μπορεί να επανέλθει στην αναμέτρηση. Κάτι που πιστοποίησε λίγο αργότερα ο Χάροου, ο οποίος με ντράιβ μείωσε στους 2 (60-58), ενώ με φλόουτερ ισοφάρισε για την ομάδα των δυτικών προαστίων. Μετά από κλέψιμό του και κάρφωμα ο Σίρκο έδωσε προσωρινό προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, με τον Γιάνκοβιτς να πετυχαίνει τρίποντο για το 65-62.

Το συγκρότημα του Πεδουλάκη ήταν ακόμα ζωντανό όμως, με τους Γκρέι και Μπέντιλ να διαμορφώνουν το 65-68, για να τους… απαντήσει ο Χόκινς με γκολ φάουλ για την ισοφάριση.

Στον Χολαργό το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα, οι ομάδες πήγαιναν χέρι με χέρι στο σκορ, ο Μπέντιλ είχε ½ βολές, ο Γιάνκοβιτς ήταν ολόσωστος από την γραμμή της φιλανθρωπίας, με τον Νιγηριανό φόργουορντ να είναι ο μοιραίος των φιλοξενούμενων καθώς στην επόμενη φάση του έφυγε η μπάλα από τα χέρια.

Το φάουλ που έγινε στον Χόκινς αποδείχθηκε σωστό αφού είχε 0/2 βολές, ο Γιάνκοβιτς στο ριμπάουντ χρεώθηκε φάουλ και ο Βασιλόπουλος πήγε και αυτός στα 5 μέτρα.

Τις έβαλε και τις δύο, στην τελευταία επίθεση όμως των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Φιτζπάτρικ, ο οποίος με τρίποντο διαμόρφωσε το 75-73 με 6,5 δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Γκρέι έχασε το πρώτο σουτ από τα 6,75μ, η μπάλα κατέληξε έξω για το Περιστέρι, στην δεύτερη επαναφορά ο Βασιλόπουλος πήρε την ευθύνη και λύτρωσε τους γηπεδούχους, δίνοντάς τους τη νίκη με τρίποντο στη λήξη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ