Βαλαντσιούνας : «Στόχος μου είναι να παίξω στο Προολυμπιακό με τη Λιθουανία»

Βαλαντσιούνας : «Στόχος μου είναι να παίξω στο Προολυμπιακό με τη Λιθουανία»

Ο Λιθουανός σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις υποστήριξε ότι θα βρεθεί κανονικά στο πλευρό του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας θέλει να αγωνιστεί κανονικά με την Εθνική Λιθουανίας στο προολυμπιακό τουρνουά και αυτό είναι κάτι που το τονίζει όπου και να βρεθεί.

Ο σέντερ των Μέμφις Γκρίζλις μίλησε στην ιστοσελίδα 15min.lt , αναφέρθηκε στην «Λιέτουβα» αλλά και για τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με το πώς θα ξεκινήσει η νέα σεζόν στο NBA.

Ο Βαλαντσιούνας τόνισε απο την μεριά του πως: «Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν η επόμενη σεζόν του ΝΒΑ θα αρχίσει τον Δεκέμβριο. Νομίζω ότι οι πιθανότητες γι’ αυτό είναι ακόμα 50-50. Εγώ θα πόνταρα ότι θα αρχίσει αργότερα. Τώρα ακούμε διάφορα σενάρια. Ότι μπορεί να φτιαχτεί ξανά μια “φούσκα”, όπως αυτή του Ορλάντο, ή ότι μπορεί να περιμένουν να βρεθεί το εμβόλιο ώστε να μπορέσει να μπει και κόσμος στα γήπεδα. Πολλά σενάρια και η πρόβλεψη για το τι τελικά θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι είναι πολύ δύσκολη, γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει το χειμώνα. Στόχος μου είναι να παίξω με την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά και να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσουμε το εισιτήριο για το Τόκιο. Αλλά πρέπει να περιμένουμε. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι οδηγίες, τι θα θέλουν οι ομάδες.

Πάντως είναι οι εργοδότες μας και ο λόγος τους έχει μεγάλη σημασία. Ξέρω ότι οι ομάδες δεν μπορούν να εμποδίσουν τους παίκτες να παίξουν στις Εθνικές ομάδες εφόσον οι διοργανώσεις δεν πέφτουν η μία μέσα στην άλλη. Τι γίνεται όμως όταν συμπίπτουν χρονικά; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Μιλήσαμε με την Ένωση Παικτών του ΝΒΑ, με αυτούς που εκπροσωπούν τους μη Αμερικανούς παίκτες. Για τους περισσότερους Ευρωπαίους είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα η παρουσία στην Εθνική ομάδα της χώρας τους. Σχεδόν όλοι οι μη Αμερικανοί παίκτες του ΝΒΑ παίζουν στις εθνικές τους ομάδες και το θέμα τους αφορά. Όμως πρέπει να περιμένουμε μέχρι να λάβουμε τις απαντήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ