Η ACB εισάγει το Instant replay και… αλλάζει το μπάσκετ

Η ACB εισάγει το Instant replay και… αλλάζει το μπάσκετ

Η Ισπανική λίγκα ACB προχωράει σε μία κίνηση που αναμένεται να αλλάξει πολλά στον χώρο του μπάσκετ, με την χρήση του Instant replay

Το Ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ (ACB), προχωράει σε μία καινοτόμα κίνηση η οποία αναμένεται να επιφέρει αρκετές αλλαγές στο μπάσκετ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Με τη χρήση του Instant replay θέλει να περιορίσει τα ανθρώπινα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στις ομάδες να… διεκδικήσουν το δίκιο τους. Πως και πότε όμως θα μπορούν οι ομάδες να εξασκήσουν το δικαίωμα του Instant replay;

Η ιδέα για τον τρόπο χρήσης του νέου μέτρου είναι επηρεασμένη από την αντίστοιχη χρήση του στα αθλήματα του βόλεϊ και του τένις. Ο προπονητής μιας ομάδας έχει το δικαίωμα του «challenge», αν κρίνει ότι η ομάδα του αδικήθηκε από ένα λανθασμένο σύριγμα των διαιτητών. Κατόπιν οι διαιτητές θα παρακολουθούν τη φάση σε replay και θα βγάζουν την απόφαση τους. Αν η «ένσταση» της ομάδας αποδειχτεί σωστή και είχε όντως αδικηθεί τότε έχει το δικαίωμα για άλλο ένα «challenge», αν όχι όμως τότε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να ζητήσει επανεξέταση μιας φάσης.

Η χρήση του Instant replay θα ξεκινήσει από τη φετινή σεζόν της ACB και οι προπονητές θα μπορούν να διαπιστώσουν άν ένα φάουλ είναι κανονικό ή αντιαθλητικό, εάν ένα καλάθι είναι εντός ή εκτός χρόνου, εάν ένα κόψιμο είναι κανονικό ή όχι και εάν ένα φάουλ είναι για δύο ή 3 βολές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ