Αγγέλου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, λυπάμαι για τον κόσμο»

Αγγέλου: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, λυπάμαι για τον κόσμο»

Ο Ελληνας προπονητής σχολίασε την εμφάνιση του Αρη στο παιχνίδι με την Κατάγια και τόνισε ότι η ομάδα του θα μάθει πολλά από την αποψινή ήττα - Κάιζερ: «Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα και λάθη».

Ο Αρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στο παιχνίδι με την Κατάγια και μοιραία γνώρισε την ήττα με 79-70, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europe Cup. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Αρη, Βαγγέλης Αγγέλου, ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εμφάνιση των Κίτρινων και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ομάδα του θα μάθει πολλά από την αποψινή ήττα.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε αρχικά: «Είπα στα παιδιά ότι μου άρεσε αυτό το παιχνίδι. Η κατηγορία αυτού του παιχνιδιού είναι δύσκολη. Σε όλη την Ευρώπη όσο κατεβαίνει το επίπεδο, οι ομάδες στηρίζονται στο 1vs1 και στο τρίποντο. Το μπάσκετ είναι θέμα αποφάσεων, εμπειρίας και πνευματικής ετοιμότητας. Θέλει παρά πολύ δουλειά να διαχειριστείς τα σκαμπανεβάσματα μιας ομάδας. Ήταν παρά πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Περισσότερο άγχος είχαν οι αναπληρωματικοί παρά οι βασικοί. Η ομάδα έχει κάθε 2,5 μέρες ταξίδι για παιχνίδι. Ξέρουμε ακριβώς τι μπορούμε να περιμένουμε. Δεν είμαστε εδώ για να παίζουμε και να λέμε λόγια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό που έγινε. Από την ήττα μαθαίνεις. Η ομάδα θα έχει δύσκολο και ανηφορικό δρόμο».

Για τον κόσμο: «Λυπάμαι και ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο σήμερα, για εμάς είναι στοίχημα να φέρνουμε τον κόσμο στο γήπεδο κάθε Τετάρτη».

Για την απογοήτευση του κόσμου μετά από μία ήττα από μία ομάδα άσημη όπως η Κατάγια: «Διαφωνώ κάθετα. Το φινλανδικό μπάσκετ έχει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Μη ξεχνάμε ότι επειδή έχουν σχέσεις με την Αμερική, έχουν παίκτες με έφεση στο “ένας με ένας” και στο τρίποντο. Δεν παίζει μπάσκετ η ιστορία. Εδώ παίζουν οι συγκυρίες. Παίρνω την ευθύνη για τον κόσμο και το αγωνιστικό».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει κάποιο απρόοπτο: «Θα προσπαθήσει η ομάδα να αντιδράσει. Το ταξίδι στην Ουκρανία είναι εφιαλτικό, που θα πρέπει να γυρίσουμε να παίξουμε με Ολυμπιακό και μετά να πάμε με πούλμαν στη Βουλγαρία. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα πάμε παρακάτω. Πως κάνετε δηλαδή εσείς στις δουλειές σας και στην οικογένεια σας όταν έχετε κάτι απρόοπτο;»

Στο τέλος έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Ευχαριστώ τον Θεό για αυτή την ήττα, θέλουμε να έχουμε δύναμη να συνεχίσουμε»

Τους παίκτες του Αρη εκπροσώπησε ο Μάικλ Κάιζερ, ο οποίος στάθηκε στα πολλά λάθη που έκαναν οι Κίτρινοι και σκαμπανεβάσματα που είχαν στην απόδοσή τους: «Είχαμε ένα παιχνίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα και λάθη. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε τώρα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Θεωρώ ότι η ομάδα μπήκε στο παρκέ με πολύ ενέργεια. Στη συνέχεια ωστόσο συνέβη το αντίθετο. Δεν είχαμε ενέργεια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ