Ιτούδης: «Είμαστε όλοι μια γροθιά, δείξαμε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία»

Ιτούδης: «Είμαστε όλοι μια γροθιά, δείξαμε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία»

Στην ψυχραιμία που έδειξε στα κρίσιμα σημεία η Εθνική ομάδα στάθηκε μετά τη νίκη επί της Κροατίας ο Δημήτρης Ιτούδης.

Η Εθνική μπήκε με το δεξί στον 3ο όμιλο του Eurobasket, μετά τη νίκη της με 89-85 επί της Κροατίας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση και ρωτήθηκε για την πολύτιμη προσφορά του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Όσα είπε ο Ιτούδης:

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Χωρίς Χουάνκαρ και Μπερνάρντ κόντρα στον Λεβαδειακό (pic)

«Ήταν μια πρεμιέρα απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που σεβόμαστε», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Η Κροατία ήταν καλύτερη στην αρχή, όμως είδαμε πώς έχουν παραταχθεί και προσαρμοστήκαμε παίρνοντας τον έλεγχο. Ίσως το +16 του ημιχρόνου να μας έφερε κάποια χαλάρωση και η Κροατία με κάποια ντράιβ και μακρινά σουτ επέστρεψε στο ματς. Αυτό που κρατάω είναι η συγκέντρωση που είχαμε στα σημεία που η Κροατία επέστρεφε στο ματς. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και κάναμε καλές επιλογές. Μας έλειψαν κάποια πράγματα, αλλά ακόμα μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Ο όμιλός μας έχει καλές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες».

Ο Ιτούδης ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει πως ο όμιλος στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα είναι εύκολος: «Δεν πιστεύω πως ο όμιλος είναι εύκολος, για κανέναν. Ούτε για μας που αρχίσαμε με νίκη. Είμαστε συγκεντρωμένοι, κάναμε δύσκολα το 1-0, είχαμε κάποιες καλές και δύσκολες στιγμές και θα προετοιμαστούμε πλέον για ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι σε μια ακόμη ταλαντούχα ομάδα, που παίζει και στην έδρα της».

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκε η σημερινή αντίπαλός μας: «Η Κροατία είχε πολύ καλή προσέγγιση στο ματς, επιθετικά και αμυντικά. Ο Μουλαομέροβιτς έκανε πολύ καλό κοουτσάρισμα και χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί κατακτήσαμε και μια Ευρωλίγκα μαζί. Στη διάρκεια του ματς αλλάξαμε πολλά στην άμυνα και την επίθεσή μας. Σε κάποιες στιγμές ήμασταν στατικοί και ήθελα περισσότερη κινητικότητα. Η τακτική της Κροατίας ήταν να μας προκαλέσει να σουτάρουμε, αλλά είχαμε ετοιμάσει κάποια πράγματα γι’ αυτό».

Όταν ρωτήθηκε για τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ, δεν ξέχασε τον Δημήτρη Αγραβάνη: «Ο Γιάννης και ο Τάιλερ είναι σπουδαίοι σκόρερ. Δεν ανησυχώ μήπως οι άλλοι παίκτες δεν βρουν ρυθμό. Όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα το δείξουν. Είδαμε και σήμερα πόσο βοήθησε ο Αγραβάνης, ενώ μας λείπουν ακόμη και δύο σημαντικά κομμάτια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ