Βουλγαρία – Βέλγιο 80-89: Πικρό αντίο για τον Βεζένκοφ που έπαιζε μόνος του απέναντι στους Βέλγους

Βουλγαρία – Βέλγιο 80-89: Πικρό αντίο για τον Βεζένκοφ που έπαιζε μόνος του απέναντι στους Βέλγους

Η Βουλγαρία ηττήθηκε από το Βέλγιο με 80-89 και αποχαιρέτισε το Eurobasket 2022, παρά την ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ που ήταν πρώτος σκόρερ του αγώνα με 26 πόντους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν για ακόμη μία φορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο Eurobasket 2022, ωστόσο οι Βούλγαροι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση από τον όμιλο, με το Βέλγιο να πανηγυρίζει στο τέλος του αγώνα και να περιμένει αντίπαλο στους «16». Η παρουσία του παίκτη του Ολυμπιακού στη διοργάνωση έληξε άδοξα, με τον ίδιο να μην έχει και την ευκαιρία να κυνηγήσει πλέον τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Οι νικητές είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Ρέτιν Ομπασοχάν που σημείωσε 23 πόντους, ενώ από κοντά ήταν και ο Εμάνουελ Λεκόμτ με 20 πόντους. Ο φόργουορντ των νταμπλούχων Ελλάδος σταμάτησε στους 26 πόντους, μαζεύοντας και 13 ριμπάουντ, πραγματοποιώντας ακόμα ένα double double.

Διαβάστε επίσης: Σφαιρόπουλος για Αντετοκούνμπο: «Η μεγάλη προσφορά του Γιάννη στην κοινωνία»

Ο Βεζένκοφ ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση όντας «ζεστός» από την περιφέρεια και σκοράροντας δύσκολα και μακρινά σουτ. Οι δύο ομάδες άργησαν αλλά βρήκαν ρυθμό στην επίθεση με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 19-20. Στη δεύτερη περίοδο οι τυπικά φιλοξενούμενοι τρέχοντας ένα σερί 21-9 και με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Ομπασοχάν και Λεκόμτ έφτασαν να προηγούνται και με 13 πόντους, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +11 (30-41).

Στον δεύτερο μέρος, ο Μποστ και ο Ιβάνοφ μπήκαν αγριεμένοι και κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» σταδιακά τη διαφορά και έχοντας σωστές επιλογές στην επίθεση να καταφέρουν να περάσουν και μπροστά στο σκορ (53-52) στην τρίτη περίοδο. Οι Βέλγοι ωστόσο άντεξαν στην πίεση και είχαν πάντα τον τρόπο να απαντήσουν και να πάρουν ξανά το προβάδισμα το οποίο δεν έχασαν μέχρι το τέλος.

Ο Βεζένκοφ προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο πηγαίνοντας και πιο κοντά στο καλάθι ενώ κέρδισε και τα περισσότερα φάουλ από τους αντιπάλους του, που μάλιστα του έκαναν και δύο αντιαθλητικά. Το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν το τελικό σκορ, με τις συνεχόμενες βολές να διαμορφώνουν το τελικό 80-89.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 30-41, 60-66, 80-89

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ