Φινλανδία – Ολλανδία 88-67: Άνετη νίκη για τους Φινλανδούς που περιμένουν

Φινλανδία – Ολλανδία 88-67: Άνετη νίκη για τους Φινλανδούς που περιμένουν

Η Φινλανδία, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη αντίσταση, επικράτησε της Ολλανδίας με 88-67, και πλέον περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα του ομίλου για να δει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Η Φινλανδία επικράτησε με άνεση όπως ήταν αναμενόμενο της τελευταίας του ομίλου, Ολλανδίας, με 88-67 και θα συνεχίσει την πορεία της στα νοκ-άουτ του Eurobasket 2022. Το μόνο που απομένει είναι η τελική θέση που θα βρεθούν στην κατάταξη, που θα γίνει γνωστή με την ολοκλήρωση όλων των αγώνων του ομίλου.

Πρώτος σκόρερ για τους Φινλανδούς ο NBAer Μάρκανεν, ο οποίος πέτυχε 22 πόντους (με 7/11 εντός παιδιάς) σε 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ για τους Ολλανδούς ξεχώρισε ο Ντε Γιονγκ με 21 πόντους και 4/8 τρίποντα.

Διαβάστε επίσης: Ο Βεζένκοφ γύρισε από το Eurobasket και πήγε αμέσως στο ΣΕΦ (pic)

Οι Φινλανδοί έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα στο ματς με τη διαφορά να φτάνει γρήγορα σε διψήφιο νούμερο και τον Μάρκανεν να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ χωρίς να συναντάει κάποιο πρόβλημα, με το τέλος της πρώτης περιόδου να βρίσκει τη Φινλανδία στο +15 (26-11). Έτσι εξελίχθηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Ολλανδούς να μην μπορούν να μαζέψουν κάπως τη διαφορά και την ομάδα του Μάρκανεν να σουτάρει με 8/19 τρίποντα και να βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι κλείνοντας το ημίχρονο με το σκορ στο 48-31.

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε με την ομάδα του Κόπονεν να ελέγχει το ματς και τη διαφορά να εκτοξεύεται και στο +29 (69-40) στο 26′. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι δραματικά, εκτός από την έκταση της νίκης, με το τελικό σκορ να βρίσκει τη Φινλανδία νικήτρια με 88-67.

Πλέον οι Φινλανδοί περιμένουν τον αντίπαλό τους στους «16» όπου διασταυρώνονται με τον όμιλο της Εθνικής μας, με την Ελλάδα πάντως δεν είναι ο πιο απίθανος αντίπαλος, καθώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει το Ισραήλ την Τσεχία και η Πολωνία τη Σερβία.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 48-31, 76-49, 88-67

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ