Ολυμπιακός – Σπανούλης : Δέκα χρόνια, μια ζωή, μια ιστορία

Ολυμπιακός – Σπανούλης : Δέκα χρόνια, μια ζωή, μια ιστορία

Την ερυθρόλευκη φανέλα για 11η συνεχή χρονιά θα συνεχίσει να φορά ο Βασίλης Σπανούλης. Η σημερινή ανακοίνωση της ανανέωσης του αποτελεί την συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκίνησε το 2010.

Στις 11 Ιουλίου του 2010 ανακοινώνεται η μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης θα φορά την ερυθρόλευκη μέχρι το 2013.

Δέκα χρόνια μετά, την 11 Ιουλίου του 2020 η ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η σημαία του Θρύλου συνεχίζει για 11η σερί χρονιά στο λιμάνι. Ενώ επιτυχίες σαν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας back to back με τη δική του «σφραγίδα», είναι τέτοιες που τον έχουν κάνει τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα που έχει περάσει από τον σύλλογο.

Για τον λόγο αυτό, to10.gr καταγράφει τις φορές που ο Σπανούλης διαπραγματεύτηκε με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, πάντοτε με ευτυχή κατάληξη.

11 Ιουλίου 2010: Ο Βασίλης Σπανούλης ανήκει πλέον στον Ολυμπιακό

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πραγματοποίησαν την μεταγραφή που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Ο Βασίλης Σπανούλης υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

Οι προτάσεις που είχε εκείνη τη περίοδο ο Λαρισαίος γκαρντ δεν ήταν πρόβλημα για τους προέδρους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δίνοντας ένα τεράστιο για τα δεδομένα της εποχής ποσό (περίπου 7,5 εκατομμύρια) τον έκαναν κάτοικο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

5 Ιουλίου 2013: Η πρώτη ανανέωση ήταν και η πιο δύσκολη

Μετά τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τα αμέτρητα ρεκόρ του, ο Βασίλης Σπανούλης ήταν το πιο «καυτό» όνομα της Ευρώπης. Οι μνηστήρες ήταν αρκετοί με κύριο τη Μπαρτσελόνα, η οποία του είχε καταθέσει μία πρόταση με ένα ποσό… υπέρογκο.

Εκείνος, όμως έχοντας ως προτεραιότητα τους ερυθρόλευκους συζήτησε πρώτα με τους αδερφούς Αγγελόπουλους πριν πάρει την οριστική απόφασή του. Χωρίς την συνοδεία του μάνατζερ του Μίσκο Ραζνάντοβιτς μεταβαίνει ο ίδιος στα γραφεία της Arcadia και υπογράφει για άλλα τρία χρόνια.

12 Ιουνίου 2016: Διετή επέκταση σε πρωταθληματικό φόντο

Μετά από τους ανεπανάληπτους τελικούς εκείνης της χρονιάς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη δική του «σφραγίδα» οι δύο πλευρές έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Στους πανηγυρισμούς μετά τον τέταρτο τελικό και την φιέστα οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν αποκαλύψει πως πρώτη προτεραιότητα ήταν η ανανέωση του V-Span, υπόσχεση που πραγματοποιήθηκε άμεσα. Ο MVP της Basket League βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το 2018 με σκοπό να «γιγαντώσει» ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό.

2 Ιουλίου 2018: Μονοετή ανανέωση για τον θρύλο του Θρύλου

Μια σεζόν που τελείωσε άδοξα λόγω του αποκλεισμού από την Ζαλγκίρις στα play off της Ευρωλίγκας και την ήττα στο πέμπτο παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1, δεν «φρέναρε» την πορεία του Σπανούλη στο λιμάνι.

Στην καθιερωμένη συζήτηση του με την διοίκηση του συλλόγου, αναλύθηκαν τα πάντα, όπως και με τον νέο προπονητή της ομάδας Ντέιβιντ Μπλατ. Η συμφωνία ήταν θέμα χρόνου και ο V-Span συνέχισε για άλλον έναν χρόνο ως αρχηγός στην ομάδα της καρδιάς του.

16 Ιουλίου 2019: Μέχρι τέλους ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό

Η χρονιά που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των ερυθρολεύκων από την Α1 και την καθίζηση μετά τον Φλεβάρη στην Ευρωλίγκα δεν ήταν ικανή να φέρει τον Βασίλη Σπανούλη μακριά από τον Ολυμπιακό.

Εκείνος, ως μπροστάρης των νέων δεδομένων συμφωνεί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους για την παραμονή του στους Πειραιώτες τουλάχιστον μέχρι το 2020.

11 Ιουλίου 2020: Ο αρχηγός για πάντα στο λιμάνι

Δέκα χρόνια μετά την ανακοίνωση του ερχομού του στον Ολυμπιακό, ο Βασίλης Σπανούλης συμφωνεί με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Αγγελόπουλο για την παραμονή του και τη νέα σεζόν (2020-21).

Ο 38χρονος (θα γίνει σε ένα μήνα) γκαρντ θα έχει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εκτός από τους Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου και τον Κώστα Σλούκα στο πλευρό του με σκοπό η «παρέα» του 2012 να επαναφέρει τους ερυθρόλευκους στις επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ