Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Έτσι τον απογειώνει ο Ολυμπιακός

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Έτσι τον απογειώνει ο Ολυμπιακός

Ο νεαρός Έλληνας γκαρντ, μέσω της αναπτυξιακής ομάδας του Ολυμπιακού αλλά και αυτήν που αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα, θα είναι από τους παίκτες που θα αναβαθμιστούν αγωνιστικά μέσω των δύο ομάδων των Ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες της Ευρωλίγκας που έχουν ουσιαστικά τελειώσει τον σχεδιασμό τους από την αρχή του Ιούλη. Οι Ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν τον έναν παίκτη μετά τον άλλον, ενώ είχαν δώσει τα χέρια με τον Κώστα Σλούκα και απλά περίμεναν την ώρα που θα έπαιρνε την ελευθέρας του και θα ανακοίνωναν την μεγάλη αυτή επιστροφή. Και δεν είναι μόνο η ομάδα της Ευρωλίγκας που έχει δημιουργηθεί και είναι έτοιμη. Είναι και η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη και του Νίκου Μπάρλου που θα αγωνιστεί στην Α2, η οποία έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει το σχεδιασμό της, όπως διαβάσατε σχετικά στο «10» σχετικά με τον Ολυμπιακό Β’.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν παιδιά όπως ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι, ο Βασίλης Χρηστίδης και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που θα πηγαίνουν από την μία προπόνηση στην άλλη. Σαν… μπαλάκια. Βέβαια είναι ξεκάθαρα για το δικό τους καλό, με τον «Πόκου» βέβαια να είναι ο παίκτης που ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν θα είναι στην Αναπτυξιακή ομάδα του χρόνου καθώς η ΕΟΚ αποφάσισε (και ας μην έχει οριστικοποιηθεί αυτό) να μην συμμετέχουν ξένοι στο πρωτάθλημα της Α2 λόγω… κορωνοϊού!

Από την άλλη όμως, ο παίκτης που θα είναι άμεσα ωφελημένος από την παραγωγική διαδικασία των Ερυθρόλευκων, δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Αρχικά  το τεχνικό τιμ αποφάσισε πως στον Ολυμπιακό Β’ δεν θα συνεχίσει ο Βαγγέλης Τζόλος. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Στόχος της ομάδας ήταν ο Νικολαΐδης να είναι ο παίκτης με τον οποίο θα ξεκινάει ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Στην ανταγωνιστική Α2, ο Ολυμπιακός θέλει να δωσει τα ηνία στο νεαρό γκαρντ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά έδειχνε ότι μπορεί εύκολα να διαχειριστεί την πίεση, ενώ όσο περνούσε ο καιρός, γινόταν όλο και καλύτερος. Μάλιστα η συμμετοχή του στην ανδρική ομάδα και στην Ευρωλίγκα απογείωσε την ψυχολογία του και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν και καλύτερος. Φαινόταν αυτό ακόμα και στις προπονήσεις αυτό. Οι άνθρωποι της ομάδας έλεγαν πως… πετάει και η εμπιστοσύνη που του έδωσε ο Μπαρτζώκας του ανέβασε το ηθικό στα ύψη.

Εκτός αυτού διαθέτει το θράσος και το τσαγανό για να μπορέσει να πετύχει, δουλεύει πολύ και θα αποτελέσει το βασικό πλέι μέικερ των Ερυθρόλευκων στην Α2.

Παράλληλα θα προπονείται μαζί με την πρώτη ομάδα, όντας ήδη δηλωμένος στην Ευρωλίγκα και θα είναι πάντα στη διάθεση του προπονητή του εάν τον χρειαστεί σε κάποιο ματς του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος. Ο Μπαρτζώκας εξάλλου έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται να ρίξει κάποιον που δουλεύει στα.. βαθιά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νικολαΐδης αυτό το διάστημα είναι στο ΣΕΦ και συνεχίζει τις ατομικές του προπονήσεις. Γνωρίζει ότι πρέπει να δουλέψει και να βελτιώσει το κορμί του, παρότι βρίσκεται ακόμα στα παρότι είναι μόλις 17 ετών, καθώς στις 21 Αυγούστου θα ενηλικιωθεί. Σε αυτήν την ηλικία θεωρείται μία τεράστια επένδυση για το μέλλον του Ολυμπιακού και από τους παίκτες που στηριχθούν οι Ερυθρόλευκοι σίγουρα φέτος στην Α2.

Η χρονιά που έρχεται είναι η δική του χρονιά. Στο χέρι του είναι μέσα από τους κόπους του να αναδειχτεί και να αναγκάσει όλους τα επόμενα χρόνια (γιατί όχι και νωρίτερα;) να μιλάμε για το ταλέντο του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ