Ντε Κολό : «Ο Ιτούδης ξέρει να κρατά τις ισορροπίες και την ηρεμία»

Ντε Κολό : «Ο Ιτούδης ξέρει να κρατά τις ισορροπίες και την ηρεμία»

Αυτό είναι το στοιχείο που κάνει σπουδαίο τον Ελληνα τεχνικό, σύμφωνα με τον Γάλλο γκαρντ.

Την προσωπικότητα του Δημήτρη Ιτούδη και την σωστή διαχείριση των αποδυτηρίων από τον Έλληνα τεχνικό, ξεχώρισε ο σούπερ σταρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νάντο Ντε Κολό, σε δηλώσεις του, μετά το πολύτιμο «διπλό» επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, με το οποίο οι Ρώσοι πήραν τον τίτλο της πρώτης ομάδας που απογοητεύει εφέτος τους «πράσινους» στο «σπίτι» τους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, ο Γάλλος διεθνής γκαρντ υπογράμμισε την υποχρέωση της πρωτοπόρου της Euroleague να αφήσει πίσω της το σπουδαίο «διπλό» και να μην επαναπαυτεί, στάθηκε στα «κλειδιά» της χθεσινή επιτυχίας, ενώ αποθέωσε το σύνολο των παικτών του ρόστερ της εφετινής ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο Νάντο Ντε Κολό

– Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του εφετινή εντός έδρας ήττα. Ακόμη ένα «παράσημο» για εσάς;

«Είναι σπουδαίο το συναίσθημα. Πρόκειται για μία σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που κανείς δεν μπορούσε μέχρι σήμερα να απογοητεύσει ?’σπίτι» του. Γνωρίζουμε πόσο καλό μπάσκετ παίζει εφέτος ο Παναθηναϊκός, ειδικά στην έδρα του. Εμείς πήραμε ένα μεγάλο «διπλό», που ελπίζω να εξαργυρώσουμε στο μέλλον. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο στόχο μας».

– Η ΤΣΣΚΑ παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης της Euroleague και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση.

«Είμαστε περήφανοι γι` αυτή τη εξέλιξη. Είναι ωραίο πράγμα να είσαι πρώτος, αλλά η σεζόν έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω το ?’διπλό» και να κοιτάξουμε το μέλλον, στο οποίο δεν επιτρέπεται να επαναπαυτούμε, όπως είπα και πριν».

– Ποια ήταν τα κλειδιά της επιτυχίας επί του Παναθηναϊκού;

«Ελέγξαμε την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού, αποδώσαμε σωστά στα κρίσιμα σημεία στην άμυνα μας, μοιράσαμε σωστά τη μπάλα, ενώ βάλαμε μεγάλα τρίποντα στο τέλος. Γενικά ανεβάσαμε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και δεν επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να κάνει το παιχνίδι του μπροστά στο κοινό του».

– Το τρίποντο του Ροντρίγκεθ στα 50» για τη λήξη ήταν αυτό που έκοψε τα… φτερά του Παναθηναϊκού;

«Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να αγωνίζεσαι δίπλα στον «Τσάτσο». Εχθές (19/1) όντως έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη έβαλε τις βάσεις του ?’διπλού». Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτός. Εφέτος η ΤΣΣΚΑ έχει πολλούς καλούς παίκτες και κάθε βράδυ ο καθένας μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στην αντίπαλη ομάδα».

– Ποια ήταν τα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη στα αποδυτήρια, μετά τη νίκη;

«Ο coach δεν ενθουσιάζεται σχεδόν ποτέ. «Συγχαρητήρια για τη νίκη», ήταν τα λόγια του και αποχώρησε. Ο Ιτούδης ξέρει να κρατά τις ισορροπίες και την ηρεμία στα αποδυτήρια και αυτό τον κάνει σπουδαίο. Είναι φανταστικά να τον έχεις προπονητή και χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια είμαι υπό τις οδηγίες του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ