Χάινς : «Πρέπει να έχεις χαρακτήρα για να νικήσεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ»

Χάινς : «Πρέπει να έχεις χαρακτήρα για να νικήσεις τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ»

«Οι συμβουλές του Ιτούδη σε κάθε παιχνίδι είναι φανταστικές και πολύτιμες. Όλοι γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν γι` αυτόν το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό», είπε μεταξύ άλλων ο Κάιλ Χάινς.

Μετά από 19 γύρους στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός παρέδωσε τα «κλειδιά» του ΟΑΚΑ σε ένα δικό του άνθρωπο, τον Δημήτρη Ιτούδη, με τον τελευταίο να οδηγεί την ΤΣΣΚΑ στο «διπλό» και τους «πράσινους» στην πρώτη εφετινή ήττα στο «σπίτι» τους. Η… ζημιά, μάλιστα, του Έλληνα τεχνικού δεν περιορίστηκε στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς με την εχθεσινή ήττα ο Παναθηναϊκός… κατρακύλησε εκτός τετράδας στην Euroleague, που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, και συγκεκριμένα βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, μέσα από την τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε με Ρεάλ Μαδρίτης και Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Κάιλ Χάινς διανύει την πέμπτη διαδοχική σεζόν του στο πλευρό του Ιτούδη στη Μόσχα και μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το «διπλό» της ΤΣΣΚΑ, εξήγησε πόσο δύσκολη ήταν για τον Έλληνα τεχνικό η χθεσινή επιτυχία, καθώς ήρθε απέναντι στην «οικογένεια» του, όπως μας υπογράμμισε…

Ο γνώριμος μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, εστίασε στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ στο συναίσθημα της ομάδας, που έγινε η πρώτη που πέρασε νικηφόρα την εφετινή σεζόν από το ΟΑΚΑ, αποθέωσε τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, μίλησε για τη… μοναξιά των Ρώσων στην κορυφή της κατάταξης, ενώ χαρακτήρισε νίκη-χαρακτήρα τη χθεσινή επί των «πράσινων».

Επίσης, δε θα μπορούσε να μην σχολιάσει και την αγωνιστική κρίση της πρώην ομάδας του (σ.σ. Ολυμπιακό), με τον Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ να προτρέπει του φιλάθλους των «ερυθρόλευκων» να μην ανησυχούν για την πορεία του συλλόγου μέχρι το φάιναλ φορ…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κάιλ Χάινς στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Πως είναι να είστε η πρώτη ομάδα στην Euroleague, που έσπασε το εφετινό αήττητο της έδρας του Παναθηναϊκού;

«Γνωρίζαμε εξ αρχής τη δυσκολία της έδρας του Παναθηναϊκού. Στην καριέρα μου έχω βρεθεί κάποιες φορές εδώ ως αντίπαλος και πάντα είναι δύσκολα. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα ως ομάδα, προκειμένου να έρθεις στο ΟΑΚΑ και να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό μπροστά στο κοινό του. Η ΤΣΣΚΑ το απέδειξε για ακόμη μία φορά και αναδείχθηκε δίκαια νικήτρια».

– Η «θητεία» σου στον Ολυμπιακό σε βοήθησε να μην επηρεαστείς από την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ;

«Σίγουρα! Είχαμε δώσει πολλές «μάχες» εδώ με τον Ολυμπιακό και τις θυμάμαι όλες. Έχω δει να εκτυλίσσονται όλα τα… σενάρια εδώ μέσα. Ωστόσο, και με την ΤΣΣΚΑ έχουμε βρεθεί αρκετές φορές εδώ, οπότε μου έχει γίνει συνήθειο αυτή η ατμόσφαιρα. Πάντα οπλίζομαι με υπομονή και ψυχραιμία όταν βρίσκομαι στο ΟΑΚΑ και αφήνω την ανασφάλεια στα… αποδυτήρια. Ωστόσο, αν είσαι δυνατός χαρακτήρας και ανταγωνιστική ομάδα, τότε δεν σε επηρρεάζει η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού».

– Με το «διπλό» επί του Παναθηναϊκού η ΤΣΣΚΑ ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση της κατάταξης. Είναι ωραία η μοναξιά της κορυφής;

«Γι` αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλα είναι τέλεια (σ.σ. γελάει). Ωστόσο, η σεζόν είναι μεγάλη ακόμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει! Οπότε δεν μπορούμε να καθίσουμε αναπαυτικά και να χαρούμε την κορυφή, γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

– Ο Ροντρίγκεθ ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Αισθάνεστε ασφάλεια που έχετε δίπλα σας έναν παίκτη υψηλού επιπέδου;

«Ασφαλώς! Ο «Τσάτσο» είναι σπουδαίος παίκτης! Μας κάνει τη δουλειά ευκολότερη με τα «δολοφονικά» σουτ του. Δε σταματάει να μας δίνει κίνητρο με την απόδοση του. Στην τρίτη περίοδο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό αυτός ήταν που μας ώθησε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να συνεχίσουμε να είμαστε σκληροί».

– Ποιες ήταν οι συμβουλές του Ιτούδη πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Οι συμβουλές του Ιτούδη σε κάθε παιχνίδι είναι φανταστικές και πολύτιμες. Όλοι γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν γι` αυτόν το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον οποίο υπηρέτησε τόσα χρόνια και βλέπει σαν οικογένεια. Ωστόσο, εχθές μας γέμισε αυτοπεποίθηση και κίνητρο για ένα σημαντικό «διπλό»».

– Τι σας είπε στα αποδυτήρια μετά την επιτυχία;

«Ο ίδιος ήταν ήρεμος και λιγομίλητος, αλλά εμείς είχαμε μεγάλο ενθουσιασμό για τη νίκη. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα για εμάς, αλλά ο ίδιος δε φάνηκε να το χάρηκε και τόσο, λόγω του παρελθόντος του στο σύλλογο. Ένα συγχαρητήρια που μας είπε ήταν αρκετό».

– Ο Ολυμπιακός διανύει μία περίοδο αγωνιστικής κρίσης. Πρόβλεψη για την εφετινή πορεία του στην Euroleague, μπορείς να κάνεις;

«Μην ανησυχείτε για τον Ολυμπιακό… Είναι μία σκληρή και έμπειρη ομάδα, που ξέρει να διαχειρίζεται τις δυσκολίες. Ο Ολυμπιακός έχει δυνατό DNA και χαρακτήρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι θα βγάλει αντίδραση. Είναι ομάδα που δεν τα παρατάει και όταν έρχεται η ώρα της διάκρισης… φορτσάρει. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και εφέτος θα είναι στο φάιναλ φορ. Δεν ανησυχώ για τον Ολυμπιακό… ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ