Το πρωτόκολλο της Euroleague δεν προβλέπει περίπτωση κρούσματος σε προπονητή και αναμένεται να αλλάξει

Το πρωτόκολλο της Euroleague δεν προβλέπει περίπτωση κρούσματος σε προπονητή και αναμένεται να αλλάξει

Η Euroleague δεν έχει προβλέψει το ενδεχόμενο απουσίας προπονητών από τον πάγκο μίας ομάδας λόγω κορωνοϊού, κάτι που θα αλλάξει άμεσα στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη.

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις της Euroleague σχετικά με το πρωτόκολλο υγείας της φετινής σεζόν. Όλες οι ομάδες της διοργάνωσης έχουν ξεσηκωθεί αναφορικά με τους νέους κανονισμούς στην εποχή του κορωνοϊού, με την τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί μέσα στη βδομάδα να κρίνει το μέλλον της χρονιάς.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί η απουσία στο πρωτόκολλο υγείας της Euroleague άρθρου σχετικά με τις περιπτώσεις που νοσήσει ο πρώτος προπονητής μίας ομάδας, αλλά και οι άμεσοι συνεργάτες του. Παράδειγμα αποτελεί ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον Λιθουανό τεχνικό να βρίσκεται θετικός στον κορωνοϊό παραμονές του παιχνιδιού με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη.

Στον πάγκο των Καταλανών κάθισε ο άμεσος συνεργάτης του Σάρας, Τόμας Μασιούλις, ο οποίος αποτελεί τον τρίτο κατά  σειρά βοηθό του Γιασικεβίτσιους στην Μπαρτσελόνα, καθώς και ο ασίσταντ κόουτς των «μπλαουγκράνα» βρέθηκε επίσης θετικός στον κορωνοϊό. Οι Καταλανοί παρατάχθηκαν ουσιαστικά «ακέφαλοι» στο παιχνίδι κόντρα στους Ρώσους, αφού τα μέλη του τεχνικού επιτελείου στον πάγκο της Μπαρτσελόνα ήταν λιγοστά.

Στο πρωτόκολλο της Euroleague υπάρχει σαφέστατο κενό στο ενδεχόμενο απουσίας προπονητή λόγω κορωνοϊού και εντύπωση προκαλεί τι θα συμβεί σε περίπτωση που όλα τα μέλη ενός τεχνικού επιτελείου νοσήσουν και δεν είναι διαθέσιμα για να δώσουν το παρών στην αναμέτρηση.

Η απουσία πρόβλεψης του σχετικού άρθρου θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει τις επόμενες μέρες και αναμένεται να παρθεί απόφαση και να συμπεριληφθεί μέσα στο νέο πρωτόκολλο υγείας της Euroleague.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ