Την 4η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου οι «αιώνιοι» στη φετινή EuroLeague (pic)

Την 4η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου οι «αιώνιοι» στη φετινή EuroLeague (pic)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμένεται να έχουν την 4η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου στη φετινή EuroLeague κατόπιν και των περιορισμών της πανδημίας

Ο παγκόσμιος αθλητισμός επανέρχεται αργά αλλά σταθερά στην κανονικότητα και αυτό ισχύει και για την EuroLeague.

Μετά από μια σεζόν άδειων γηπέδων και κεκλεισμένων των θυρών αγώνων, οι ομάδες τις διοργάνωσης θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν την έδρα τους στους οπαδούς, άλλες σε μεγαλύτερο ποσοστό, άλλες σε μικρότερο.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας και Μακάμπι Τελ Αβίβ αναμένεται να έχουν τη μέγιστη παρουσία φιλάθλων μιας και στις εκάστοτε χώρες, η διαδικασία εμβολιασμού βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Η λιθουανική ομάδα προβλέπει 75% πληρότητα γηπέδου και παρουσία 11.500 οπαδών, νούμερα που αποτελούν τα μεγαλύτερα μεταξύ των ομάδων της EuroLeague.

Ακολουθούν οι Ισραηλινοί με 10.728, αριθμός που αποτελεί το 100% πληρότητας του γηπέδου, η μοναδική ομάδα που θα έχει αυτή τη δυνατότητα μαζί με τη γαλλική Βιλερμπάν (5.556, 100%).

Από εκεί και πέρα, ο Ερυθρός Αστέρας θα χρησιμοποιήσει φέτος την χωρητικότητας 20.000 θεατών Stark Arena του Βελιγραδίου ως έδρα, όπερ και σημαίνει πως με πληρότητα 50% οι Σέρβοι θα έχουν στο πλευρό τους 9.200 οπαδούς.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντόλου Εφές η οποία θα βλέπει το Sinan Erdem Dome να γεμίζει στη μισή του χωρητικότητα και να υποδέχεται 8.000 φίλους της.

Στον ίδιο αριθμό θα κυμαίνονται και οι δύο ελληνικές ομάδες με τον Ολυμπιακό να γεμίζει το ΣΕΦ στο 67% πληρότητας και τον Παναθηναϊκό να μένει στα ίδια επίπεδα αλλά με 43% πληρότητα λόγω του μεγαλύτερου ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα της χώρας μας, επιτρέπουν 80% πληρότητα γηπέδου αλλά όχι πάνω από 8.000 κόσμο.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα των ομάδων της EuroLeague με τα όρια της πληρότητας αλλά και τις προϋποθέσεις εισόδου των φιλάθλων στα γήπεδα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ