Ο MVP Λούντζης αποκαλύπτεται στο «10»: Έτσι έφτασα στο ματς καριέρας…

Ο MVP Λούντζης αποκαλύπτεται στο «10»: Έτσι έφτασα στο ματς καριέρας…

Πως προετοιμάστηκε για το ματς με την Εφές που ήξερε πως θα παίξει περισσότερο, τι του είπε ο Μπαρτζώκας, πως έζησε ο ίδιος την μεγάλη βραδιά του και τον θρίαμβο επί των Τούρκων. Μιχάλης Λούντζης απολαυστικός και εκτός παρκέ!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να υποτάξει και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αναντολού Εφές, στο κατάμεστο ΣΕΦ για την 23η αγωνιστική της Euroleague και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες, χωρίς τους Σλούκα και Πίτερς στη διάθεσή τους παρέδωσαν ξανά μαθήματα αμυντικής λειτουργίας, έχοντας για κορυφαίο στο συγκεκριμένο (και όχι μόνο) κομμάτι τον Μιχάλη Λούντζη.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε μια τρομερή εμφάνιση, τελειώνοντας την αναμέτρηση με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2 κλεψίματα και 18 στην αξιολόγηση, καταγράφοντας μάλιστα πέντε ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ, εύστοχα δίποντα και τρίποντα, αλλά και στο ranking!

Διαβάστε επίσης: Να είναι καλά ο… Ιτούδης

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λούντζης μίλησε στο «10» για τη νέα μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, τη δική του βραδιά, την απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» στο ΣΕΦ και την ενέργεια που παίρνουν οι παίκτες από αυτήν.

Όσα δήλωσε ο Μιχάλης Λούντζης στο «10»:

Ακόμα μια μεγάλη νίκη, πως νιώθεις που συνδυάστηκε με μια προσωπική σπουδαία εμφάνιση;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και για εμένα και για την ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και κερδίσαμε την Εφές που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει και στον πρώτο γύρο αλλά και πέρυσι στο Final-4, το θέλαμε πολύ το ματς και χαιρόμαστε που αυτή η νίκη και αυτή η εμφάνιση συνδυάστηκε με ένα γεμάτο ΣΕΦ και κάναμε χαρούμενο τον κόσμο μας».

Με πρόλαβες, το γεμάτο ΣΕΦ φαίνεται ότι σας δίνει ακόμα περισσότερη ενέργεια, πες μου για αυτήν τη σχέση εξέδρας-παρκέ.

«Πραγματικά είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό, ήταν το 4ο σερί sold out. Προφανώς μας δίνει ενέργεια και μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο παθιασμένοι, να παλεύουμε για κάθε φάση και προσπαθούμε μέσα από αυτό που κάνουμε, μέσα από το μπάσκετ να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο με μία νίκη. Χαιρόμαστε όταν το καταφέρνουμε και που ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο και μας υποστηρίζει σε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να συνεχίσει να το κάνει κι εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ο Γουόκαπ σας είχε χαρακτηρίσει ως μια «αγέλη πεινασμένων σκυλιών», οι άμυνες που βγάζεις στο ματς και ο τρόπος που τις πανηγυρίζετε είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα;

«Είναι φανερό το πόσο θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς και το πάθος που βγάζουμε και το γεγονός ότι ξεκινάμε από την άμυνα, γι’ αυτό πανηγυρίζουμε τόσο πολύ, οι περισσότερες φάσεις που πανηγυρίζουμε έτσι είναι αμυντικές φάσεις, όντως. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και όταν βλέπεις τον Γουόκαπ που έχει γράψει τόσα χιλιόμετρα στο μπάσκετ να παθιάζεται τόσο πολύ, τον αρχηγό μας τον Παπανικολάου, τον Σάσα, δεν γίνεται να μην νιώθεις κι εσύ έτσι και να μην προσπαθείς για το καλύτερο συνεχώς στην άμυνα».

Λόγω της απουσίας του Σλούκα περίμενες ότι θα είχες περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Είχες προετοιμαστεί κάπως διαφορετικά, σου είχε πει κάτι παραπάνω ο coach ή το αντιμετώπισες όπως όλα τα παιχνίδια;

«Ήξερα ότι θα παίξω παραπάνω ναι, ήμουν προετοιμασμένος και προσπάθησα να μπω όσο πιο συγκεντρωμένος γινόταν, αλλά εγώ προσπάθησα να κάνω αυτό που κάνω πάντα κυρίως στην άμυνα. Στην επίθεση προσπάθησα να στήσω την ομάδα και ευτυχώς το ματς πήγε καλά και βρέθηκαν και κάποια ελεύθερα σουτ και η ομάδα έβγαλε μεγάλες άμυνες, οπότε αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

Παραμένετε στην κορυφή της βαθμολογίας, πλέον μετά από 23 αγωνιστικές και με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός; Ο κόσμος πάντως είναι ξεκάθαρος, ζητάει το ευρωπαϊκό.

«Εντάξει, εγώ προσωπικά δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, αυτό που κοιτάμε είναι το κάθε παιχνίδι. Μέχρι τώρα τα έχουμε πάει πολύ καλά, το κλίμα μεταξύ μας είναι απίστευτο και όλο αυτό βγαίνει προς τα έξω και συνδυάζεται με νίκες και γεμάτο γήπεδο όπως είπα που είναι κάτι το εντυπωσιακό. Συνεχίζουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, αρχικά κοιτάμε να θέσουμε μικρούς στόχους. Να τελειώσει η σεζόν και να είμαστε στην οκτάδα, το πλεονέκτημα έδρας και μετά θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ