Ιτούδης : «Οι τραυματισμοί μας κόστισαν αλλά δεν είναι δικαιολογία»

Ιτούδης : «Οι τραυματισμοί μας κόστισαν αλλά δεν είναι δικαιολογία»

Ο Ελληνας τεχνικός της «ομάδας του στρατού» παραδέχθηκε μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ, οτι οι παίκτες του δεν είχαν την απαιτούμενη σπίθα και το απαιτούμενο πάθος για να πάρουν εκείνοι την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκας.

Την ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον δεύτερο ημιτελικό του final-4 με σκορ 92-83. Ο Ελληνας τεχνικός τόνισε ότι το παιχνίδι κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο, όταν η ομάδα του δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά που είχε χτίσει, επιτρέποντας στη βασίλισσα να απαντήσει με 17 πόντους σε πέντε λεπτά όπως είπε.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν καλύτερη. Το παιχνίδι κρίθηκε στη δεύτερη περίοδο, όταν προηγηθήκαμε με 10 πόντους κι επιτρέψαμε στον αντίπαλό μας να σκοράρει 17 πόντους σε μόλις 5 λεπτά. Εκεί άλλαξε το ματς, αφήσαμε τη Ρεάλ να επιστρέψει και μετά, όταν ξέφυγε στο σκορ, δεν είχαμε το πάθος και τη σπίθα να κυνηγήσουμε στην άμυνα και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτσι όλη την χρονιά αλλά σήμερα δυστυχώς δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων» εξήγησε αρχικά ο Ιτούδης στη συνέντευξη Τύπου.

Και συμπλήρωσε μιλώντας για τους τραυματισμούς: «Το παιχνίδι για την τρίτη θέση είναι ψυχολογικά πάντα δύσκολο ματς αλλά πρέπει να βρούμε έμπνευση και κίνητρο. Δεν ξέρουμε ποια είναι ακριβώς η κατάσταση του Βοροντσέβιτς, προσπάθησε να επιστρέψει όμως δεν ήταν εύκολο. Σίγουρα το ότι μας έτυχαν δύο τραυματισμοί βασικών παικτών πριν λίγο καιρό μας κόστισε, γιατί ο Χάινς και ο Ντε Κολό πριν χτυπήσουν ήταν σε τοπ επίπεδο οπότε είναι ανθρώπινο να μην είναι στην ίδια κατάσταση μετά από την απουσία τους. Aυτό δεν είναι δικαιολογία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ