Η ΤΣΣΚΑ πήρε Μπολομπόι (vid)

Η ΤΣΣΚΑ πήρε Μπολομπόι (vid)

Έναν γεννημένο στην Ουκρανία από Κονγκολέζο πατέρα, που σύντομα θα γίνει Ρώσος και έμαθε μπάσκετ στις ΗΠΑ πήρε η ΤΣΣΚΑ!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα μεταγραφή έκανε η ΤΣΣΚΑ αποκτώντας τον Τζόελ Μπολομπόι (24, 2,06). Έναν αμερικανοθρεμμένο σέντερ, με σπουδές σε αμερικάνικο πανεπιστήμιο και μικρά περάσματα από το ΝΒΑ, ο οποίος γεννήθηκε στην Ουκρανία, αλλά σύντομα θα πάρει τη ρωσική υπηκοότητα!

Ο πατέρας του είναι από το Κονγκό και η μητέρα του Ρωσίδα, όμως το γεγονός ότι γεννήθηκε στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας έκανε τους Ουκρανούς να ελπίζουν ότι θα έβγαζε το διαβατήριο και θα μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν ως προϊόν του ουκρανικού μπάσκετ. Παρ’ όλα αυτά, εκείνος ποτέ δεν έπαιξε στις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ουκρανίας. Και τώρα που κινήθηκε η ΤΣΣΚΑ, θα βγάλει το ρωσικό διαβατήριο και θα παίξει ως γηγενής στην ομάδα.

Πάντως στις ΗΠΑ πήγε από πολύ μικρός, φοίτησε αρχικά στο γυμνάσιο και στη συνέχεια επί μια τετραετία στο πανεπιστήμιο Ουέμπερ Στέιτ. Επιλέχθηκε στο νούμερο 52 του ντραφτ του 2016 από τους Τζαζ, οι οποίοι του έδωσαν ένα συμβόλαιο και τον έβαλαν σε κάποια παιχνίδια (12 συνολικά), όμως γρήγορα τον έδωσαν στη θυγατρική τους, τους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, στη G-League. Πέρυσι το καλοκαίρι βρήκε two-way contract από τους Μπακς, έπαιξε μάλιστα και έξι παιχνίδια ως συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως κατέληξε και πάλι στη G-League.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω στην ΤΣΣΚΑ. Μεγαλώνοντας ως παιδί, ήταν πάντα όνειρό μου να παίξω στο ΝΒΑ ή και στη μεγάλη ΤΣΣΚΑ, εξαιτίας του οικογενειακού ιστορικού μου. Επιτέλους έχω τώρα αυτή την ευκαιρία. Σημαίνει πολλά για μένα, γιατί η μητέρα μου είναι από τη Ρωσία κι έχουμε ρίζες εδώ. Ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία, να μάθω πολλά και να μεγαλώσω σαν παίκτης μέσα και έξω από το γήπεδο, σε αυτό το νέο ταξίδι στην καριέρα μου», δήλωσε ο Μπολομπόι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ