Εσπασε την «κατάρα» και απάντησε με 20άρα! (vids)

Εσπασε την «κατάρα» και απάντησε με 20άρα! (vids)

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία δύο χρόνια γνώρισε ισάριθμες συντριβές στην έδρα της Χίμκι (98-66, 82-54), αλλά φέτος απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και με μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον Ντέιβιντ Μπλατ έριξε 20άρα (87-66) στην ομάδα του Μπαρτζώκα!

Εντυπωσιακό και άκρως… χορταστικό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό δείγμα του νέου Ολυμπιακού του Ντέιβιντ Μπλατ. Οι παίκτες του 59χρονου προπονητή παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο μπάσκετ έκαναν σμπαράλια την άμυνα της Χίμκι (87-66) και έφυγαν με το διπλό από την Μόσχα. Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν εξαιρετικό δείγμα γραφής και έναν όλη την Ευρώπη να… παραμιλάει με το επιβλητικό τους παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες με μαέστρο από τον πάγκο τον Ντέιβιντ Μπλατ και πρωταγωνιστές στο πάρκε τους Λε Ντέι (14π.), Βεζένκοφ (13π.), Σπανούλη (8π., 7 ασ.) και Ουίλιαμς – Γκος (8π., 5 ασ.) «άλωσαν» την Μόσχα και πέρασαν νικηφόρα από μία έδρα, στην οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχαν γνωρίσει μεγάλες συντριβές!

Τον Μάρτιο του 2016 ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην έδρα της Χίμκι με 32 πόντους (98-66) για τη φάση του Top-16, ενώ μεγάλη σε έκταση ήττα είχε δεχθεί και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν οι Ρώσοι είχαν επικρατήσει με 28 πόντους διαφορά (82-54). Φέτος, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τους Ερυθρόλευκους να απαντούν με το ίδιο νόμισμα! Η πρώτη μεγάλη νίκη του νέου Ολυμπιακού του Ντέιβιντ Μπλατ είναι γεγονός, με τους Ερυθρόλευκους να «ξορκίζουν» την «κατάρα» της Κίμκι Αρενα.

Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που παρουσιάστηκε διαβασμένος, είχε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των Ρώσων, έβγαλε… off το μυαλό της Χίμκι, Ντι Μποστ, έκανε σμπαράλια την τα αμυντικά σχέδια του Μπαρτζώκα και έφτασε εύκολα στη νίκη. Η μοναδική παραφωνία ήταν οι 34 πόντοι του Σβεντ, αλλά και πάλι ο Ρώσος ήταν… ελεγχόμενος.

Ο Μπλατ σήκωσε την μπαγκέτα του και συγχρόνισε άψογα την «ερυθρόλευκη» ορχήστρα, ο Σπανούλης με την εμπειρία και την ηγετική του μορφή έδειξε το δρόμο και οι «νέοι» Λε Ντέι, Βεζένκοφ, Ουίλιαμς Γκος και Τίμα έδειξαν τα διαπιστευτήριά τους, βοηθώντας τον Ολυμπιακό να ξεκινήσει με το δεξί την περιπέτειά του στη φετινή Ευρωλίγκα!

Το ξεκίνημα των Πειραιωτών είναι άκρως εντυπωσιακό και δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον. Ο Μπλατ προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού, βάζει νέα στοιχεία σε άμυνα και επίθεση και κάνει πιο επιθετική και συνάμα ελκυστική την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός, όπως έδειξε και στο ματς με την Χίμκι, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, «άλωσε» μία από τις πιο δύσκολες έδρες και πλέον στρέφει το βλέμμα του στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς του πρωταθλήματος με την Κύμη.

Δείτε σε βίντεο τα highlights της επιβλητικής εμφάνισης και νίκης του Ολυμπιακού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ