O Σλούκας για τον Παναθηναϊκό και τις αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ (vid)

O Σλούκας για τον Παναθηναϊκό και τις αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ (vid)

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Σλούκας στην οποία απάντησε στο αν φαντάζεται τον εαυτό του ηγέτη σε ελληνική ομάδα. Τι είπε για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα για το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ο Κώστας Σλούκας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις, κάποιες εκ των αφορούσαν και τους δύο «αιωνίους».

Μεταξύ άλλων απάντησε στο πως εξηγεί το ζεστό χειροκρότημα που λαμβάνει από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού κάθε φορά που έρχεται στο ΟΑΚΑ, παρότι που δέχθηκε πρόσφατα στο ΣΕΦ, για την Εθνική, αλλά και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κώστας Σλούκας:

Για την Φενέρ: Αν και έχω γίνει γραφικός πολλές φορές, το κλίμα στη Φενέρ είναι οικογενειακό, νοιώθω σαν οικογένεια μου τη Φενερμπαχτσέ. Έχω δεθεί πολύ με αρκετούς συμπαίκτες μου και με την ομάδα. Το γεγονός ότι έχουμε δέσει καλά εκτός γηπέδου φέρνει και τις ανάλογες επιτυχίες μέσα στο γήπεδο.

Για το αν φαντάζεται τον εαυτό του ηγέτη σε κάποια ελληνική ομάδα: Όχι, αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσω τη χρονιά με τη Φενέρ όσο καλύτερα γίνεται, νοιώθω πάρα πολύ καλά εδώ, οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου, ο κόσμος με στηρίζει, με σέβεται, έχουμε περάσει δύσκολα και πραγματικά νοιώθω πολύ άνετα.

Για το ξέσπασμα του Ομπράντοβιτς: Τον πρώτο χρόνο ιδιαίτερα ένιωθα λίγο πιο άβολα αλλά έχω πει πάρα πολλές φορές ότι ο κόουτς είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, ζει το παιχνίδι με την δικιά του ένταση, θέλει πάντα το 100% να παίρνει από τους παίκτες του και είναι πολύ απαιτητικός. Εκείνη τη στιγμή ένιωσε πως έπρεπε να πει κάτι και το σημαντικότερο είναι ότι πρέπει να εμβαθύνεις σ αυτό που λέει ότι θέλει να περάσει κάποια μηνύματα και να πει κάτι σημαντικό για την συγκεκριμένη στιγμή.

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Έχει το χάρισμα θεωρώ, τον τοποθετώ στην κατηγορία διάνοια ανθρώπων, από κει και πέρα παρόλο που είναι ο καλύτερος, βελτιώνεται συνέχεια, του αρέσει το μπάσκετ, αγαπάει το μπάσκετ, παρακολουθεί ΝΒΑ, παρακολουθεί οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να του κινήσει την περιέργεια, αγαπάει το μπάσκετ και αγαπάει αυτό που κάνει.

Για τις αποδοκιμασίες στο ΣΕΦ στον πανηγυρισμό του: Το ξέσπασμα εκείνο ήταν ίσως γιατί κατάλαβα ότι πλέον κερδίσαμε σε μία έδρα που αν μη τι άλλο δεν είχαμε κερδίσει ποτέ, τουλάχιστον τα 4 χρόνια που είμαι εγώ στην ομάδα. Έχουμε κερδίσει σ όλες τις έδρες εκτός από την έδρα του Ολυμπιακού. Ήταν το νικητήριο καλάθι, κατάλαβα ότι εκεί κρίθηκε το παιχνίδι, από κει και πέρα ο κόσμος κάνει τη δουλειά του, προσπαθεί να με αποδοκιμάσει όπως στις προηγούμενες βολές που πήγα να σουτάρω αποδοκίμαζε και εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Θεωρώ πως είναι κάτι πολύ φυσιολογικό απλά δεν πρέπει να με επηρεάζει και θεωρώ πως δε με επηρεάζει.

Για το θερμό χειροκρότημα στο ΟΑΚΑ: Είναι κάτι περίεργο πραγματικά να πηγαίνω στο ΟΑΚΑ και να χειροκροτούμαι, προφανώς ο κόσμος του Παναθηναικού ίσως θα με ήθελε στην ομάδα δεν ξέρω αλλά αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι καταρχήν σέβεται μια πορεία που έχω κάνει, ότι έχω δουλέψει πολύ γι αυτήν και έχω υποφέρει πάρα πολύ. Επίσης καταλαβαίνει ότι μέσα στο γήπεδο είναι σημαντικό να δίνεις το καλύτερο του εαυτού σου. Τώρα εγώ είμαι αφοσιωμένος 100% στη Φενέρ, στην ομάδα μου και δε σκέφτομαι τίποτα άλλο παρά μόνο πως θα πετύχει η ομάδα τους στόχους που έχει θέσει από την αρχή.

Για τον φετινό Ολυμπιακό: Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι κάνει μια καινούρια προσπάθεια με καινούρια φιλοσοφία. Βασίζεται πάλι στους γηγενείς παίκτες που είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη και προσπαθεί αυτό το μείγμα να το φέρει βόλτα και να φέρει αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι σιγά σιγά βρίσκει το δρόμο του και αυτό φαίνεται με τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι τώρα. Το μέλλον θα δείξει.

Για τον φετινό Παναθηναικό: Πάντα είναι μία ομάδα που στην έδρα της είναι πολύ δυνατή με τη βοήθεια του κόσμου φυσικά. Δείχνει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της στα εκτός έδρας παιχνίδια, θεωρώ ότι θα βρει το δρόμο δεν ανησυχώ γι αυτό. Όσον αφορά τον Νικ, είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη, το έδειξε με την αποδοσή του την περασμένη χρονιά αυτό, εντάξει δεν είναι ρομπότ να παίζει πάντα στα κόκκινα και θεωρώ ότι υπάρχει κατανόηση από τον κόσμο, καταλαβαίνουν ότι ο Νικ θα βρει τον εαυτό του σιγά σιγά και θα καταφέρει να οδηγήσει τον Παναθηναικό σε μεγάλες νίκες.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: Ο Γιάννης πλέον αδιαμφισβήτητα είναι από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και έχει δουλέψει πάρα πολύ, έχει υποφέρει κι αυτός πάρα πολύ, το σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζουμε ότι έχει δουλέψει πολύ. Με το πέρασμα του χρόνου έχουμε δει βελτίωση και στο παιχνίδι του αλλά και στο σώμα του. Μέσα στο γήπεδο θεωρώ ότι έχει τον σεβασμό όλου του κόσμου και όχι άδικα.

Μάλιστα σχολίασε και τους παρακάτω με μία λέξη:

Ομπράντοβιτς: Ο καλύτερος
Ιβκοβιτς: κύρος
Σπανούλης: ηγέτης
Διαμαντίδης: παίκτης που κάνει τα πάντα στο γήπεδο
Πρίντεζης: αδελφός μου
Μπαρτζώκας: ιδιαίτερος
Ολυμπιακός: καινούρια ομάδα, καινούρια φιλοσοφία
Παναθηναϊκός: σκληρή ομάδα κυρίως εντός έδρας, ανίκητη
ΑΕΚ: ανερχόμενη δύναμη

Δείτε τη συνέντευξη:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ