Βεζένκοφ: «Εμείς φταίμε για την κατάσταση, ο Ουέμπερ ανεβάζει όλη την ομάδα»

Βεζένκοφ: «Εμείς φταίμε για την κατάσταση, ο Ουέμπερ ανεβάζει όλη την ομάδα»

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού έκανε έναν μίνι-απολογισμό για τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στη μάχη της πρόκρισης και αποθέωσε τον Ουέμπερ.

Ο Ολυμπιακός στις τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας γκρέμισε όσα έχτιζε τους πρώτους μήνες της σεζόν και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι Ερυθρόλευκοι μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ δεν κρατάνε πλέον την τύχη στα χέρια τους, αλλά εξαρτώνται από τα αποτελέσματα άλλων ομάδων.

Ο Σάσα Βεζένκοφ στο προσωπικό του blog στην Ευρωλίγκα έκανε έναν μίνι-απολογισμό για την πορεία του Ολυμπιακού και τόνισε ότι οι Πειραιώτες θα έπρεπε να είχαν ήδη προκριθεί στα πλέι οφ, αλλά τον τελευταίο καιρό δεν παίζουν καλά και πλέον βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. «Έπρεπε να έχουμε προκριθεί νωρίτερα και είναι όλο δικό μας σφάλμα. Τώρα πρέπει να περιμένουμε τους άλλους», τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Βούλγαρος φόργουορντ αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη και υποκλίθηκε στον Μπριάντε Ουέμπερ. «Είναι πραγματικά πολύ ωραίος και καλός τύπος, είναι παθιασμένος. Έχει μεγάλη ενέργεια και το δείχνει στο παρκέ. Ανεβάζει τους πάντες. Είναι συναισθηματικός και πραγματικά βοηθάει την ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων για τον Αμερικανό.

Αναλυτικά όσα έγραψε στο blog του:

«Κατ΄ αρχήν, θέλω να ευχηθώ στον αρχηγό της ομάδας μας τον Βασίλη Σπανούλη να είναι υγιής και να έχει μία ταχεία ανάρρωση. Όπως θα ξέρετε ήδη θα μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Όλη η ομάδα του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Είναι ο αρχηγός μας και μεγάλο κομμάτι της ομάδας μας, αλλά πράγματα όπως αυτό, συμβαίνουν συνέχεια στον αθλητισμό. Η τύχη πάντα είναι ένας παράγοντας και ο Μπίλι δεν την είχε αυτή τη φορά. Είμαι σίγουρος πως θα έχει γρήγορη και καλή αποκατάσταση. Είναι ο «Kill Bill», είμαι σίγουρος πως θα επιστρέψει δυνατότερος από κάθε άλλη φορά. Δεν μου αρέσει να μιλάω για παίκτες ατομικά, αλλά χωρίς τον Βασίλη, ρωτήθηκα να μιλήσω για τον Μπριάντε Ουέμπερ, οπότε εδώ είμαστε…

Είναι πραγματικά πολύ ωραίος και καλός τύπος, είναι παθιασμένος. Έχει μεγάλη ενέργεια και το δείχνει στο παρκέ. Ανεβάζει τους πάντες. Είναι συναισθηματικός και πραγματικά βοηθάει την ομάδα.

Λοιπόν… Βρισκόμαστε στην τελευταία μέρα της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα. Έξι ομάδες παλεύουν για τρεις θέσεις στα πλέι οφ και μία από αυτές είμαστε και εμείς. Θα έλεγα πως θα έπρεπε να κερδίσουμε και να περιμένουμε μετά και τα άλλα αποτελέσματα αλλά θα γίνει… ανάποδα. Πρώτα πρέπει να δούμε τα άλλα αποτελέσματα την Πέμπτη και πόσες ευκαιρίες έχουμε εμείς για πρόκριση την Παρασκευή. Βάλαμε τους εαυτούς μας σε αυτή την κατάσταση. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν ήμασταν ικανοί να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε και… να ‘μαστε λοιπόν εδώ. Στην 30ηαγωνιστική και να εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα των άλλων. Έτσι είναι όταν δεν παίζεις καλά. Απλά ελπίζουμε πως τα πάντα θα εξελιχθούν γι αυτό που θέλουμε. Και αν δεν τα καταφέρουμε, η ευθύνη θα είναι πάνω μας.

Κανείς δεν παραιτείται στην Ευρωλίγκα και κάθε ομάδα παραμένει ανταγωνιστική ακόμα και αυτές που έχουν αποκλειστεί. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που η Νταρουσάφακα κέρδισε τη Μπάγερν. Όλες οι ομάδες παίζουν σκληρά και για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω κανέναν παίκτη στον κόσμο που θα πατήσει στο παρκέ και θα θέλει να χάσει. Θα δούμε τι θα γίνει πρώτα την Πέμπτη και μετά στο δικό μας παιχνίδι με την Νταρουσάφακα. Όπως είπα και πριν, δεν ελέγχουμε την κατάσταση.

Έπρεπε να έχουμε προκριθεί νωρίτερα και είναι όλο δικό μας σφάλμα. Τώρα πρέπει να περιμένουμε τους άλλους».

Όταν η ομάδα είναι καλή, όλοι νιώθουν καλά, αλλά η ομάδα δεν νιώθει καλά τις τελευταίες 6 εβδομάδες, οπότε δεν είμαι και εγώ καλά. Πρέπει να είμαι έτοιμος για κάθε ευκαιρία που θα έρθει από τον προπονητή μου και προσπαθώ να δίνω το καλύτερο που έχω. Δεν μου αρέσει όμως να μιλάω για τον εαυτό μου, το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να βρούμε το πρόβλημα και να δουλέψουμε όλοι μαζί, σαν ομάδα για να το λύσουμε.

Δύο μήνες πριν ήμασταν 4οι και τώρα βρισκόμαστε σε μία σκληρή κατάσταση. Κάτι άλλαξε τους τελευταίους δύο μήνες. Δεν παίζουμε καλά. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αλλά είναι πραγματικά σκληρό. Είχαμε άσχημους τραυματισμούς και κακό τάιμινγκ, αλλά και πάλι δεν είναι δικαιολογία καθώς όλες οι ομάδες έχουν τα προβλήματά τους. Ελπίζω να τα λύσουμε, να προκριθούμε και τα πλέι οφ να είναι μία διαφορετική ιστορία».

Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες αλλά δεν το έχουμε δείξει. Αν έχουμε πιθανότητες, με τη Νταρουσάφακα θα είναι ένα παιχνίδι «ζωής ή θανάτου», αν όχι, θα πρέπει να παίξουμε για την περηφάνια μας, την ομάδα και τον κόσμο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ